Güvercin puan cetvelleri nasıl olmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Ankara'lı kuşçular ve bütün site üyesi kuşçular ,senelerdir düzenlenen güvercin kupa törenlerinde ve yarışma,puan cetvellerinde sizce adaletli ve gerçek anlamda oyun kuşlarına verilen puanlar ile bir oyun kuşunda olmaması gereken hataları diskalifiye sebebi olan oyunsuz inme,yapışma ,vs.gibi hareketleri olan kuşların tüzüklerde eksi puan almaları için,adaletli bir güvercin yarışma tüzüğünün uygulanması zamanı gelmedimi ?

Senelerdir Ankara'da yapılan güvercin yarışmalarında,perdahsız,taklasız ve oyunsuz inen kuşları diskalifiye eden Yenimahalle derneğinin hazırlamış olduğu yarışma tüzüğü gibi,gerçek manada oyun kuşularının yarıştığı bir ortam ve tüzük hazırlayarak,hakiki oyun kuşu yetiştirip,uçurmak ve seyredip oyun kuşundan zevk almak için , büyük kuşçuların kuşlarına göre değil,gerçek manada oyunlu kalkıp oyunlu inen,hakiki oyun kuşlarına puan veren bir tüzükle kuşlarımızı böyle bir tüzüğün uygulandığı yarışmalarda yarıştırmak istemezmisiniz ?

Herkesin oyunlu kalkıp,oyunlu inen kuşları uçurması dileğiyle

zaten her zaman söylüyoruz cevdet agbi tüzük tek olmalı degişken olmamamlı kusa göre tüzük degil tüzüge göre kus puanlanmalı her ilde aynı olmalı ile göre kusa göre tüzük tabiki olmaz

saygılar

Tuzukler acik ve net olmali gercek oyun kusunu işatlret etmeli ekstra puan taklaya puan ara acma puani gibi kisiden kisiye degisken puanlamalarda adalet saglanmali ve ilk dereceye giren 10 kus sene sonunda tekrar ucurulmali mevcut puani sabit kalip sene sonunda tekrar kaldirabilen ekstra puan almali kusun ispati o zaman makbul ve kesin olur oynatti makasladi polimikleri yaşanmaz

oncelıkle selamları sunarım cevdet amca.bence ılk olarak oyun kusu yarısmaları para kazanmak ıcın degıl harbıden ıyı kusları ortaya cıkarmak ıcın duzenlenmelı(sımdı bazısı ıtıraz edebılır zaten oyle dıye ama ben buna ınanmıyorum.eger oyle olsaydı her mahallede bır yarısma duzenlenmezdı) ıkıncı olarak tüzük tek olmalı kendı kuslarımıza göre tüzükler degıl olması gerekene gore yanı.birde puanlama yapan hakemler sık sık degıstırılmelı.eger bu olmuyorsa dereceye gıren kusların ucusları vıdeoya alınmalı(dıger arkadaslar ıstedıgınde goruntulerden puan cetvelıne gore kendılerı hesaplama yapmalıkı hıc kımsenın ıcınde acaba bu ıslerde adam kayrılırmı şüphesı olmasın),yarısmaya katılacak yavrularda en az olması gereken ay belırlenmelı 10ay gıbı yada sadece yasını gecırmıs eke kuslar ucurulmalı(gunumuzde yarısmaya ucan kuslar ılerleyen gunlerde bozan kısa vadelı oynayan kuslardır ıddaları ortalıkda bu tezı curutmek ıcın) düzgün adaletli ve şeffaf bir yarışma ortamı hazırlanması için bu yazdıklarım olmazsa olmazlar.

kuscu_marik' Alıntı:
zaten her zaman söylüyoruz cevdet agbi tüzük tek olmalı degişken olmamamlı kusa göre tüzük degil tüzüge göre kus puanlanmalı her ilde aynı olmalı ile göre kusa göre tüzük tabiki olmaz

saygılar
Sana katılmamak mümkün değil,yanlız bizler Ankara'lı kuşçular olarak ilk önce Ankara'da yapılan yarışmalarda birlik ve beraberlik sağlamalıyızki ondan sonra bu birlik ve beraberlik yurt sathına yayılsın.

Benim şahsi görüşüme göre bu işi yapanlar ellerindeki kuşlara göre yarışma tüzüğünü revize etmek suretiyle kupa düzenliyorlar,burada benim vurgulamak istediğim adaletli bir tüzük hazırlamak ve bu tüzüğe görede kuş uçurmak ve puanlamak gerekmektedir.

Benim bu görüşüme ve önerime ilk karşı çıkacaklar tabiki benim yakın arkadaşlarım olacaktır,çünkü onların besleyip uçurdukları çok uzun oynayan bol taklalı ve altları olmayan kuşlar, yani sezonluk kuşlarla puanlamalara katılıp ünlerine ün katıp dereceye girmektir,yani iyi kuşçu desinler diye mevcut tüzüğün devam etmesini savunan herkesin tanıdığı ve bildiği bir gurup.

Not:Mümkünse Yenimalalle tüzüğü ile Siteler tüzüğünü bu topiğin altına atalım ve madde madde irdeleyip çıkan sonucu imzalı olarak derneklere sunalım.

selam ve sevgilerimle.

cevdet özbayer' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

saygılar
Sana katılmamak mümkün değil,yanlız bizler Ankara'lı kuşçular olarak ilk önce Ankara'da yapılan yarışmalarda birlik ve beraberlik sağlamalıyızki ondan sonra bu birlik ve beraberlik yurt sathına yayılsın.

Benim şahsi görüşüme göre bu işi yapanlar ellerindeki kuşlara göre yarışma tüzüğünü revize etmek suretiyle kupa düzenliyorlar,burada benim vurgulamak istediğim adaletli bir tüzük hazırlamak ve bu tüzüğe görede kuş uçurmak ve puanlamak gerekmektedir.

Benim bu görüşüme ve önerime ilk karşı çıkacaklar tabiki benim yakın arkadaşlarım olacaktır,çünkü onların besleyip uçurdukları çok uzun oynayan bol taklalı ve altları olmayan kuşlar, yani sezonluk kuşlarla puanlamalara katılıp ünlerine ün katıp dereceye girmektir,yani iyi kuşçu desinler diye mevcut tüzüğün devam etmesini savunan herkesin tanıdığı ve bildiği bir gurup.

Not:Mümkünse Yenimalalle tüzüğü ile Siteler tüzüğünü bu topiğin altına atalım ve madde madde irdeleyip çıkan sonucu imzalı olarak derneklere sunalım.

selam ve sevgilerimle.
:tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

Geri