Güvercin satın almayı düşünüyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Deathwing
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Deathwing

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali Aydın
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar
Çocuk denebilecek yaştayken güvercin beslemeyi heves edinmiştim.Okul,iş,mekan sıkıntılarından dolayı bugüne kadar besleyemedim.Şuan uygun biryerdeyim tekrar beslemeyi düşünüyorum.Malum buradaki birçok kişi kadar deneyimli değilim.Fazla değil 1-2 çift cıvarı damızlık alıp yavrularını uçurmak istiyorum.Tanıdıklarımız var güzel oynayan kuşlarıda var fakat ben çok özel birşey olsun istiyorum.Forumu dolaştım videoları izledim ama aradığım gibi bir kuş göremedim olanlarda herhalde videolarını yayınlamıyorlar.Aradığım kuş 1-2 metreye kadar gelip nizami şekilde 60mt yada fazla fişeklemeli ,az taklalı ,korkusuz ,hızlı olmalı.Bu işin ticaretini yapan,böyle kuşlara sahip olan kuşçular illaki vardır.Sizden ricam alabileceğim kuşcuları tavsiye etmeniz ve eğer bulursam böyle bir kuş için verilmesi gerek fiyat hakkında bilgilendiriseniz sevinirim.

Selam ali bey öncelikle kuşçular.org ailesine hoş geldiniz.Tarif ettiğiniz gibi kuş görürseniz bize de haber verin dermişim :p şaka bir yana tabi ki öyle kuşlar var ama satan kişilere çok dikkat etmelisiniz (A) yı gösterip (B) yi verirler.Bildiğiniz tanıdığınız bir kuşçudan yada ne olursa olsun eke yavruya kusmuş kuşları uçurtun oynayışına bakın hoşunuza giderse alın en iyi ve garantili yöntem ha birde mezattan pazardan alacaksanız ki almazsınız sitede araştırma yapın oyunlu kuşların fiziksel özellikleri hakkında.

Yavuz ' a aynen katılıyorum, zaten işin açıkçası o kuşa sahip olan kişiler çok paraya sıkışmadıkları sürece satmaz hatta o duruma gelince de öncelik olarak çevresindekilere satarlar. Aradığın kuşu bulman epey zor. Aramıza hoşgeldin.

ali hocam kusura bakma da çok yanlış yoldasın umarım en kısa zamanda çok uzun oynasın düşüncesinden vazgeçersin . neden böyle söylediğimi zamanla anlayacağını düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Biliyorum böyle kuşları bulmak ,satın almak zor.Zaten izlemeden görmeden böyle bir kuşa para vermek çok saçma olurdu. Maskeler arkadaşım uzun giden kuşlarda sorunlar olduğunu biliyorum ,tanıdıklarımızda var 80+ mt giden kuşlar fakat ne oyunu nede sonu iyi olmuyor , birkere izliyoruz okadar.Ama bu biraz zevk meselesi amacım yarışmalara katılmak yada başkalarına izletmek değil sadece kendi kişisel zevkim için istikrarlı olmak şartıyla olabildigince uzun giden bir kuş istiyorum.

maskeler' Alıntı:
ali hocam kusura bakma da çok yanlış yoldasın umarım en kısa zamanda çok uzun oynasın düşüncesinden vazgeçersin . neden böyle söylediğimi zamanla anlayacağını düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin

birebir katılıyorum kardeşim, adaş çok uzun oynayan istikrarlı kuşu bulmaya çoğu ustanın 60 70 yıllık ömürleri yetmemiş Allah sana kolaylık vere selamlar...

Gevercin beslemeye tekrar başlama kararınız memnuniyet verici , umarım umduğunuz gibi bir netice alırsınız. İyi kuşlarla başlamak istemeniz güzel hoş hepimizin amacı iyi kuşlara sahip olmak iyi kuşlar uçurabilmek , Ben dahil bir bölümümüz sizin tarif ettiğiniz düzeyde kuşlara galiba sahip değiliz henüz , Belli bir süreçten sonra dahi tam manası ile istikrarlı , bu düzeyde kuşlara sahip olamamamız size bir ışık tutmalı .. İyini adı çok , kime göre iyi .. Ancak yinede olanaksız değildir sanırım , izleyerek araştırarak belki buluna bilir .. Zaman ve çaba gerekir ve tabi bolca para .. Bir kuşçu Beğendiği kuşu kolay kolay para ile dahi paylaşmak istmez .. Rakam olarak net bir rakam söyleyemem kimse adına ama 1000 den belki en alt limit olarak bahsedilebilir bana göre .. İyi kuşu kimse çok ucuza satmaz .. Bende yok bahsettiğiniz gibi kuşlar , siteyi videoları inceleyin foruma aktif katılım yapın, belki aklınıza yatan tarzda kuş bakan ve bunu para karşılığı paylaşmayı düşüne bilen arkadaşlarımız çıkabilir .. selamlarŞEREF

Galiba olmayan bir kuş arayışı içindeyim.Etrafta izleyip gorduklerimle yorumlar yapıyorum.Kendim yetiştirip uçurmadığım için yorum yapması daha kolay oluyor.Kimsenin elindeki iyi kuşu damarı dağılmasın diye satmak istemeyeceğinin farkındayım.Dediğiniz gibi 30-40 yıldır besleyip boyle kuşlara sahip olamayanlar var.Ama ticaretinide yapanlarda vardır.Şehir şehir dolaşıp aramak malum pek mümkün değil.Burasıda büyük bir forum bende bir sorayım dedim cevaplar için teşekkürler.

Geri