Güvercin sevdalıları Yorumlarınızı bekliyorum

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Arkadaşlar ben farklı bir konu açmak istiyorum.
Bahsedeceğim olay güvercin besleyen arkadaşların %90'ının başından geçmiştir, geçmese dahi bu tarzadan imalara maruz kalmışlardır.
Ülkemizde güvercin besleyiciliği bu kadar yaygın iken,niye yetiştiriciler bu hayvanların tüyünden bile anlamayan insanlar tarafından;çocukça birşey ile uğraştıkları sanılır? Gözlemlediğim kadarı ile bu hobi ülkemizde hala gereksiz,önemsiz,çocukça birşeymiş gibi karşılanıyor.İnsanlar üzerindeki bu yanılgıyı bir nebze olsa dahi düzeltebilmek için neler yapılabilir? Bu hususta sizlerin görüşleri nelerdir?
Tüm yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edirne'den sevgiler...

edirneli arkadaşım
eskilerden kuş besleyenler işsiz güçsüz okumayan çalışmayan insanlar kuş besledikleri için vatandaşın gözünde kuş besleyenler o gözle görünürler.
biliyoruzki türkiyede insanlar para pul mevki makam şeklinde değerlendiriliyor

Ben pek öyle düşünenleri takmam. Hayatta herkesin zevk aldığı şeyler vardır ve Kimsenin bunu yadırgamaya hakkı yoktur. Kimi insan futbol izlemekten zevk alır; ben ise kuslarımı uçarken onları izlemekten daha büyük bir haz alırım. Herkesin hayranı olduğu ve beslemekten mutluluk duyduğu hayvanlar vardır. Benim hayranı olduğum ve beslemekten mutluluk duyduğum hayvanların başında güvercinler gelir. Güvercin sevgisinin Peygamber sevgisinden geldiğine inanan bir kişi olduğum için. Kimin ne dediği benim için önemli değildir.

Hem şöyle detaylı bir araştırma yaptığımızda; çok ünlü ve çok önemli insanların bu yaratıklara karşı bir sempatisi ve hayranlığı olduğunu görebiliriz. Bir çok sanatçının, savcının, yargıtay üyesinin, milletvekilinin,akademisyen ve emniyet müdürlerinin güvercin besledikleri bilinmektedir. Örneğin; Hz Mevlana ( Selçuklu - Enseli Irkı Güvercinlerden beslemiştir ), Mike Tyson, Aziz Yıldırım, Rauf Denktaş, Hakan Ural, Burhan Çaçan,Sinan Şamil Sam....vb.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    3.9 KB · Görüntüleme: 2,121
  • 15.webp
    15.webp
    4.1 KB · Görüntüleme: 2,142
  • 18.webp
    18.webp
    2.3 KB · Görüntüleme: 2,147
ilkay06' Alıntı:
Ben pek öyle düşünenleri takmam. Hayatta herkesin zevk aldığı şeyler vardır ve Kimsenin bunu yadırgamaya hakkı yoktur. Kimi insan futbol izlemekten zevk alır; ben ise kuslarımı uçarken onları izlemekten daha büyük bir haz alırım. Herkesin hayranı olduğu ve beslemekten mutluluk duyduğu hayvanlar vardır. Benim hayranı olduğum ve beslemekten mutluluk duyduğum hayvanların başında güvercinler gelir. Güvercin sevgisinin Peygamber sevgisinden geldiğine inanan bir kişi olduğum için. Kimin ne dediği benim için önemli değildir.

Hem şöyle detaylı bir araştırma yaptığımızda; çok ünlü ve çok önemli insanların bu yaratıklara karşı bir sempatisi ve hayranlığı olduğunu görebiliriz. Bir çok sanatçının, savcının, yargıtay üyesinin, milletvekilinin,akademisyen ve emniyet müdürlerinin güvercin besledikleri bilinmektedir. Örneğin; Hz Mevlana ( Selçuklu - Enseli Irkı Güvercinlerden beslemiştir ), Mike Tyson, Aziz Yıldırım, Rauf Denktaş, Hakan Ural, Burhan Çaçan,Sinan Şamil Sam....vb.
slm 10 numara bir açıklama yapmışın dediklerine yürekten katılıyorum

saygılar

emre kalender

SELAMLAR
Ben anlatmaya pazarlardan başlayayım.Kuş pazarına gittiğinizde şöyle bir etrafınıza bakın ayağında ayakkabı üzerinde pantolon yok elinde bir kutu toz içinde saçı sakalı birbirine girmiş pazarda dolaşan bir adam.Çatılarda ıslık çalan elinde bir poşet havalara sallayan bir kişiyi şöylebir seyredin.Birbirlerinin kuşlarını yakalamış tartışan kavga eden koca koca adamlar.Sorsalar niye kavga ediyorsunuz diye...Ya deli dersiniz yada bu adam yada çocukluğunu yaşayamamış.Nedeni budur ben meslek lisesi sınavına kuşum kaçtığı için girememiştim.Kendimi iyice kuşlara verseydim liseyi okuyamaz ve bu gün olduğum konumda olamazdım.Bence alilelerin ve dışarıdaki insanların iyi karşılamamalarının sebebi budur.
Bazen nereden bulaştım bu işe diye kendime soruyorum ama merak işte...
Saygılarımla...

huzurkuşpazarı06' Alıntı:
edirneli arkadaşım
eskilerden kuş besleyenler işsiz güçsüz okumayan çalışmayan insanlar kuş besledikleri için vatandaşın gözünde kuş besleyenler o gözle görünürler.
biliyoruzki türkiyede insanlar para pul mevki makam şeklinde değerlendiriliyor

Mehmet bey buda bir yaklaşım ve doğruluk payı bayağı yüksek.Yorumun için teşekkürler

mavigalaca76' Alıntı:
SELAMLAR
Ben anlatmaya pazarlardan başlayayım.Kuş pazarına gittiğinizde şöyle bir etrafınıza bakın ayağında ayakkabı üzerinde pantolon yok elinde bir kutu toz içinde saçı sakalı birbirine girmiş pazarda dolaşan bir adam.Çatılarda ıslık çalan elinde bir poşet havalara sallayan bir kişiyi şöylebir seyredin.Birbirlerinin kuşlarını yakalamış tartışan kavga eden koca koca adamlar.Sorsalar niye kavga ediyorsunuz diye...Ya deli dersiniz yada bu adam yada çocukluğunu yaşayamamış.Nedeni budur ben meslek lisesi sınavına kuşum kaçtığı için girememiştim.Kendimi iyice kuşlara verseydim liseyi okuyamaz ve bu gün olduğum konumda olamazdım.Bence alilelerin ve dışarıdaki insanların iyi karşılamamalarının sebebi budur.
Saygılarımla...

Sevgili arkadaşım verdiğin örneklere harfiyen katılıyorum,etrafımızda anlattığın türden okadar çok insan varki bu işi bilinçli yapanlarında hakkı yeniyor gibi geliyor bana.

Ben pek etrafımı takmam kuslarırım ve ben varım kim nederse desin onlar olmadan bi yanım eksik.ONlar olmasa aksam iş cıkısı okul cıkısı ne yapadık cumartesi aksamı nerde gecirridik bukadar cevremiz nerde olurdu.
Hepinizi tenzi ederek soyluyorum bu işlerle ugrasmayan biri köpek işi kus işi puşt işi diyodu manyak.
Kus beslemek bir hastalıkdır bulasdımı zorda olsa bırakırsın ama er ana aklımız onlarda kalır.Kusda yer mekan makam önemli degildir herhes aynı dilde konusur.
Saygılar...

gemlik16avci88' Alıntı:
Ben pek etrafımı takmam kuslarırım ve ben varım kim nederse desin onlar olmadan bi yanım eksik.ONlar olmasa aksam iş cıkısı okul cıkısı ne yapadık cumartesi aksamı nerde gecirridik bukadar cevremiz nerde olurdu.
Hepinizi tenzi ederek soyluyorum bu işlerle ugrasmayan biri köpek işi kus işi puşt işi diyodu manyak.
Kus beslemek bir hastalıkdır bulasdımı zorda olsa bırakırsın ama er ana aklımız onlarda kalır.Kusda yer mekan makam önemli degildir herhes aynı dilde konusur.
Saygılar...

Sevgili kardeşim bu hususta gerçek kişilikli insanlarla tanışabilip sağlanan dostlukların baki kalacağına emin olabilirsin.

cnbc1980' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
SELAMLAR
Saygılarımla...

Sevgili arkadaşım verdiğin örneklere harfiyen katılıyorum,etrafımızda anlattığın türden okadar çok insan varki bu işi bilinçli yapanlarında hakkı yeniyor gibi geliyor bana.

S.a

Hemen hemen tüm yorumlara katılıyorum. Ama arkadaşımızın verdiği örnekler hep kötü örnekler. Bu aşamada bütün mesleklerde veya bütün hobilerde bunun örneğini görebilirsiniz. Bir çok Kariyer sahibi başarlı insanın Bu işi yaptığını biliyoruz. Eğer tek ırk kuşlar beslemezsek ırkları karıştırıp ucuz biçimsiz kuşlar haline getirirsek daha çok çoluk çocuğun elinde kuş görürüz. Çevremde o kadar düzgün insanlar kuş besliyor ki anlatamam. Bu iş saygı çerçevesinde düzgün şekilde yaparsak eminim o tarz olaylarla karşılaşmayız.

mavigalaca76' Alıntı:
SELAMLAR
Saygılarımla...

dediğiniz sözlerin yarısından çoğuna katılıyorum ama okulu etkiliyor sözüne katılmıyorum herkez öle söylüyor ama bence öle değil bende bir öğrenciyim ve güvercinler dersimi etkilemiyor ama işte herkez birşeyler söylüyo dediğiniz gibi 1 güvercin için çok kavgalar oluyor hiç yok sebebe küslükler oluyor insanlarda ama bunun tek sebebi insanlar amacım kimseyi küçümsemek aşalamak degil ama güvercin beslemekte ayrıcalıktı:) :buyrun:

Ben burada farklı bir konuya değinmek istiyorum. Bir insanla dost olmanın asgari koşulu kuş beslemek olmamalı. Yani ben şuna önem veriyorum. Bir meslek sahibi olmayan bir insanla asla dostluk yapmam, belli bir yaşa gelmiş fakat bekar olan insanlarla dostluk yapmam, belirli ahlaki kriterlere sahip olmayan insanlarla asla dostluk yapmam. Kuş besleyen herkesle ilişki kurmaya kalksak eminim ki ben onlardan farklı olmama rağmen bir süre sonra dışardan bakan insanlar bizleri aynı sınıfta değerlendireceklerdir. :evet:

Hoca' Alıntı:
Ben burada farklı bir konuya değinmek istiyorum. Bir insanla dost olmanın asgari koşulu kuş beslemek olmamalı. Yani ben şuna önem veriyorum. Bir meslek sahibi olmayan bir insanla asla dostluk yapmam, belli bir yaşa gelmiş fakat bekar olan insanlarla dostluk yapmam, belirli ahlaki kriterlere sahip olmayan insanlarla asla dostluk yapmam. Kuş besleyen herkesle ilişki kurmaya kalksak eminim ki ben onlardan farklı olmama rağmen bir süre sonra dışardan bakan insanlar bizleri aynı sınıfta değerlendireceklerdir. :evet:

Hayrettin bey son cümlenizde o kadar haklısınızki,içimizde bulunan bu insanları ne kadar uzaklaştırabilirsek dışarıdan bakan diğer insanlar açısından kuş beslemenin bir hobi olduğu elit demeyeceğim ama kalbur üzeri insanlarında bu hobi ile ilgilenebileceği toplumumuz tarafından daha iyi ve çabuk birşekilde algılanabileceğini düşünüyorum.
Edirne'den sevgiler..

merhabalar güzel bir konuya değinmişsin ama bunu değiştirmek şu an için mümkün değil,bizim mahallede kendide tipide 5 para etmez baba oğul var yedikleri dayak ve şiddet anlatılmaz ama hala aynılar,ee bunları bilen (bilmeyende yok) bana nasıl kuşcu ,kuşlarıma nasıl evcil hayvan gibi davransın.hepimiz dört dörtlük olsakta böyleleri hep var olacak,kendimizi bilmek yakın çevremizin bakışını bile değiştirmiyor.olsun herşeye rağmen GÜVERCİNİM GÜZEL YARİM :kalp: herkese selamlar :slm:

herkese merhaba,

kisme yanlış anlamaz umarım ancak kendisini kuşcu ve kuşbaz ilan eden hırslı arkadaşlar olduğu sürece bu bakış açısında bir değişiklik olacağını sanmıyorum,
güvercin beslemek "bunu seven birisi" için kesinlikle zahmetli ve zor bir iş değildir,kuş beslediği için ve güzel kuşlara sahip olduğu için veya kuşları güzel oynadığı için hiçkimse kendisini çok önemli bir işe imza attı olarak görmemeli,bu konu sadece "diğer kuş besleyen arkadaşlarla aramızda" amatör veya profesyonel bir hobi olarak kalmalı,
fani dünya bu gün varız yarın yokuz.herkesin tuttuğu kendine sonuçta.
anımızı mümkün olduğu kadar iyi değerlendirelim,
bütün gün kuş peşinde koşarak değilde başka işlerin peşinde koştuktan sonra boş kalan zamanlarımızda rahatlamak amacıyla bu hobimize sahip çıkalım.
kendimize sadece kuşçu veya kuşbaz vs.. gibi hitap ettirmemeye ve öyle kişilikler olarak kalmamaya gayret gösterelim.kendimizi her konuda geliştirelim!!!
kuşçu veya kuşbaz olmak veya kuşların çok güzel olması,oynaması bu güne kadar kimsenin karnını doyurmamıştır sadece ruhunu beslemiştir!!!
özellikle genç arkadaşlarandan bu konuda dikkat etmelerini istiyorum.
saygılar.

Merhaba arkadaşlar yorumlarınızı okudum.Bende kendi çapımda bir şeyler yazmak istedim.Dediklerinize katılmamak mümkün değil ama ülkemizin gerçekleri bunlar.Bence bunu nasıl aşabiliriz gerçekten böyle güzel saygın ortamlar kurarak güzel insanları birarada tutarak olabilir.Burası bir başlangıç olmalı bu birliği beraberliği aynı seviyedeki insanlarla tanışarak normal hayatımızdada sürdürmeliyiz.O zaman kuş beslemeyi saygın hale getirebiliz.

ilkay06' Alıntı:

Gerçekten çok süper olmuş.Eline sağlık yazdığn için.Ama Bülent Ecevit'i unutmuşsun :evet:

bu sorun bende de war heralde cogunuzdan küçügümdür ögrenci oldugum için cevremdekiler kusların neyi war bütün gün basında dikiliosunuz falan diye konusuyorlar onlara bakacagına köpek vb havanlara bak diyorlar

bursa oynar' Alıntı:
bu sorun bende de war heralde cogunuzdan küçügümdür ögrenci oldugum için cevremdekiler kusların neyi war bütün gün basında dikiliosunuz falan diye konusuyorlar onlara bakacagına köpek vb havanlara bak diyorlar
merhaba,

kisme yanlış anlamaz umarım ancak kendisini kuşcu ve kuşbaz ilan eden hırslı arkadaşlar olduğu sürece bu bakış açısında bir değişiklik olacağını sanmıyorum,
güvercin beslemek "bunu seven birisi" için kesinlikle zahmetli ve zor bir iş değildir,kuş beslediği için ve güzel kuşlara sahip olduğu için veya kuşları güzel oynadığı için hiçkimse kendisini çok önemli bir işe imza attı olarak görmemeli,bu konu sadece "diğer kuş besleyen arkadaşlarla aramızda" amatör veya profesyonel bir hobi olarak kalmalı,
fani dünya bu gün varız yarın yokuz.herkesin tuttuğu kendine sonuçta.
anımızı mümkün olduğu kadar iyi değerlendirelim,
bütün gün kuş peşinde koşarak değilde başka işlerin peşinde koştuktan sonra boş kalan zamanlarımızda rahatlamak amacıyla bu hobimize sahip çıkalım.
kendimize sadece kuşçu veya kuşbaz vs.. gibi hitap ettirmemeye ve öyle kişilikler olarak kalmamaya gayret gösterelim.kendimizi her konuda geliştirelim!!!
kuşçu veya kuşbaz olmak veya kuşların çok güzel olması,oynaması bu güne kadar kimsenin karnını doyurmamıştır sadece ruhunu beslemiştir!!!
özellikle genç arkadaşlarandan bu konuda dikkat etmelerini istiyorum.
saygılar.

Sevgili kardeşim yukarıdaki yazıyı dikkatlice okur isen satır aralarından neler yapman gerektiği konusunda kendine bir takım dersler çıkartabilirsin.
Hoşçakal..

kim ne derse desin dünya bi yana güvercinlerim bi yana

selamlar
Bu gibi insanlar tarafından takınan tavırlar işte suna bak kuşçu kuş besliyor gibi aşağılamalar yukarıda bazı arkadaşlarımmında tasvir ettiği gibi hırsızlık yapan üstü başı dağınık lisanları bir okadar bozuk insanların yüzünden
olujyor. Bir çok sanatçı akedemisyen vs. gibi insanlar bu gibilerin yüzünden saklanıyorlar kuş besliyorum demekten utanıyorlar hangi ülkede var bir kuş kümesinin 10 larca kilit ne bilim bir takım güvenlik tedbirleri sanki altın saklıyoruz bu gibi kuş hırsızları bitmedikçe üstü başı dagınık şerkeş adamlar kuş besledikçe sanırım biz ölene kadar biz öldükten sonraki efendi arkadaşlarımızda kuş besliyorum sözünü söyleyemeyip saklanacaklardır..
saygılarımla...

Bende bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum.Öncelıkle güvercinlerle tanışmam orta okul yılarında başladı yan komşumuzun bir sürü güvercini vardı ve saatlerce onlarla ilgilenir onları uçurur ve yemlerdi ve onların defalarca uçurak ve çeşitli hareketler yapıp yine kümes çatısına gelip konmaları beni inanılmaz etkılemişti.ve bu şekılde bu sevdaya bende tutuldum sizde tahmın edersınız kı bu sevdaya çoçuk yaşta başlayanların geleceklerı pekparlak olamıyor tutulduktan sonrakı 3 yıl hayatımın en güzel bi bakımdanda en kötü yıllarıydı kuşlara iyice kaptırmıstım okulum ve derslerim çok kötü bi hale gelmişti.orta okul ailemın baskısıyla bir şekilde bitti ancak lısede okulu bıraktım ve calışmaya basladım ama artık rahattım aileme bunu kabul ettırmıs ve artık istedigim gibi hayatımı yaşıyor ve boş kalan tüm vaktimi kuşlarla geçiriyordum. ama bi süre sonra hayatın gerçeklerıyle yüzleşmeye başlayıp calışmaya başlayınca bulundugum durumu ve aldıgım karardan pişmanlık duymaya başladım ve kuş beslemeyi kendı kararımla bıraktım ailem şaşkına döndü sırf kuşlar için okulu bırakmış ve onları karşıma almıştım. kısaca sonraki 3 yılı açık ögretim lisesınden okulu bitirip ünüversteyi kazanmalıydım ve düşündüklerimi gerçeklestırdım şimdi konunun özüne gelicek olursak tüm bunları neden anlattım benım gibi ve benzer konulardan dolayı hayatında güvercinlerden dolayı büyük kararlar alan ve sonrasındada hüsrana ugrayan çok fazla kişi olmuştur ben konuyu şöyle baglamak istiyorum güvercin beslemnın kötü bi yanı yok güvercinler gerçeketen çok güzel hayvanlar ve diger bi çok yaratıktan farklı bi çekım güçleri var ve bu yüzden bi çok insan( zayıf karakter gösteren yetişkinler ve çocuklar) bu konuda muzdarip oluyor bence güvercinlere ayrılan vakit belırlenir aile ve diger sorunluluklar yerıne getirilir ve kuş beslemek maddi kazançlar için degilde boş vakitleri degerlendirmek amacıyla hobi olarak beslenırse dışardaki insanlarda kuş besleyenlere karşı farkı düşünmeye başlayabilir aksi taktirde anneminde bana kuş besleyen yan komşumuzun işini gücünü bırakıp sabahtan akşama kadar çatılarda bir elinde sopa bır elınde bır avuç yemle dolaşan adamın hayatınımı örnek mi alacaksın demesinde öteye gidemez kuş besleyenlere duyulan bakış açısı.

Merhabalar,
Konuyu çok güzel özetlemişsiniz Ömer bey,son satırlarda bahsettiklerinize harfiyen katılıyorum.Ancak şöyle bir gerçek de varki bu zihniyetin oturması yıllar alır,belkide bizlerin ömrü yetmez!

Saygılarla
Ertuğrul Y.YILDIRIM

Merhaba arkadaşlar öncelikle Bİngölden size kucak dolusu selamlar getirdim :)
Ben bir Bingöllü olarak izlenimlerimi aktarayım... bizim memlekette aklı başında mevki makam sahibi olupta kuş besleyen insan yok dencek kadar ... bizim memlektte ondan dolayı kuş besleyenlere karşı bir önyargı vardır boş beleş adamlar diye tanınırlar...:)

merhaba ben geçen hafta cumartesi başıma gelen olayı paylaşmak istedim,2 çift taklacımı kutuya koydum sincan ihalesine gitmek için yola çıktım bir kına gecesi başlamıştı yol kenarında bir amca çağırdı ve kutudaki kuşlara bakmak istedi ,sonra neden kuş beslediğimden boşuna yem yedirdiğimden vs birsürü sebep sıralayarak boş işle uğraştığımı anlattı.bende ona bu kutu nekadar eder amca dedim,o da bana 15,20 lira eder dedi ben ona bu kuşlar gibi 100 tane bulursa peşin para vereceğimi söylediğimde şaşırıp ne kadar edeceğini sordu sadece birisine 33 lira dediğimde hepsi daha bir dikkatle kuşları incelediler,bende kuşculuğun geliştiğini derneklerden bahsettim,işin özü insanlar kuşları yakaladığımızı sanıyorlar hala,para verip alındığından haberleri yok ,bizler doğru işler yaparak bu bakışı değiştirmeliyiz güzel yuva ,terbiyeli üslup,doğru arkadaşlarla,imaj yapmalıyız,hepberaber :buyrun: :slm:

slm arkadaşlar...kırmızı yada sarı çilli tippler elinizde mevcutsa alıcıyım...

arkadaslar ben de bu yüzde cok baskı hakaretimsi seyler alıyorum mesela kümesime girerken dayım onları napcan bosuna yem yiyelar zammnını calıyolar bos işler bunlar gibi vs seyler konusuyor e peki onlar olomasa sokakta gezicem alkole dayanıcam ne bilim ileride kahvede oturan dünya umrunda olmayan umutsuz yasama istegi sevinci oılmayan bir basit insan olmaktansa tabii her kus bakmayan insan deil kus bakanlarda aynı konumda var ama en azından mezatlara ve topluca kuscular cemiyetiyle sehir sehir geziyorla r en azından cok zamanınız yoksa o zamanınızıda kuslarınıza ayırıyorsunuz ve rahmetli nur için de yatsın ecevit kuş baktıgını kimseden sakın madı tüm türkiye biliirdi hatta öldügünde bile haberler ekranlar kuslarının ve beyaz güvercinlerin fotograflarıyla süslendi ünlülerin vs sanatcıların bu nları saklamaları yerine bunları ortaya cıkararak kus besleyenlerin bi yerlere gelebildiklerini baskın kılmaya calısmaları lazım her konuda insanlara örnek olan sanatcılar bu konuda niye üstünlük yerine alta düşüyorlar :evet:

Geri