güvercin severler fedarasyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetkara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ahmetkara

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet KARA
Meslek
MATBAACI
İlgi Alanı
Kediler
selamım aleyküm abilerim arkadaşlarım

benim merak ettiğim bir konu var gazate sayfalarında bulmaca köşelerinde sorulan 3 harfli güvercin ismi deniliyor ve pal olara cevaplanıyor bu pal ırkı adını türkiyede renk olarak adını sabitlemiş beyaz renginden dolayı arapta renginden dolayı bu 3 kuş standart olarak adları bu şekilde telafuz ediliyor.

diğer ırkların renkleri sabit değil dumanlı göğ küllü şekeri kızıl konur donuk isli sarı kırmızı kızılsinekli vesayre gibi renkler saralamayla bitmiyor ama bakıldığnda sayılan renkleri çoğu bir kuşta toplanıyor.

bu demek oluyorki herkesinde bilidiği gibi TÜRKİYEDE İLDEN İLE ŞEHİRDEN ŞEHİRE beslediğimiz güvercinlerin ismi standartalara kavuşmuyor.

bir arkdaşım benden şu kuş renginden varmı diyor dumanlı ben bilimiyorum ne demek istediğini bendede bu renklerin ırklarından var diyorum benim farklı bildiğim renge farklı isimle cevap veriyor ama ikiside bir yerde birleşiyor.

bu yazdıklarımızı bir çözümü nedir??
benim şahsi görüşüm şudur.

kanarya kafes kuşlarının fedarasyonu var üyelere ait her 3 ayda bir bilgi amaçlı makale türü hastalıklarla ilgili ilaçlar ve kuşların ırkları özellikleri ırkların nereden geldiği vesaire tüm bilgiler yazıyor.

fedarayon türü bir merkezi yer kurulmuş olsa çok güzel olur bence bu işin bir adı olur. :tamam

yada fedarasyon türü bir yer varda türkiyede benmi bilmiyorum.

toplumumuzda bazı kesimler güvercin besleyen insanları farklı gözlerle görüyorlar kanarya besleyenleri ise daha farklı gözlerle görüyorlar sanal sanldır gerçek gerçektir
bugün kanarya fedarasyonunun kurucularına baktıkmı pak piliçin sahibi zuhal bey önderliğinde organiz ediliyor

güvercin besleyen büyüklerimizin içinde iillaki pak piliç sahibi zuhal bey gibi birileri vardır inancındayım (:

bu konuya yönelik merkezi bir yer oluşmuş olsa çok güzel olur bir adı olur
şahsen benim maddi güç oranım olmuş olsa ben bu hobi amaçlı beslediğim güvercin işini bir ada isme yani fedarosyon türü bir olay olarak masaya yatırır planlı bir şekilde bu işi organize ederdim

bu işe gerçekten gönül vermiş profösyonel gözüyle bakmış birilerini bu işe el atması lazım bence

herkese saygılar

bence de bi yerde kurumsallaşmamız lazım..

ELEMİM

sayın ahmet kara siz gibi düşünen insanlar çoğunlukta olsa o dediğiniz şeyleri yapmak öyle kolayki.
ama bir siz bir biz birkaç kişiyle olacak işler değil bunlar.

ahmetkara' Alıntı:
selamım aleyküm abilerim arkadaşlarım

benim merak ettiğim bir konu var gazate sayfalarında bulmaca köşelerinde sorulan 3 harfli güvercin ismi deniliyor ve pal olara cevaplanıyor bu pal ırkı adını türkiyede renk olarak adını sabitlemiş beyaz renginden dolayı arapta renginden dolayı bu 3 kuş standart olarak adları bu şekilde telafuz ediliyor.

diğer ırkların renkleri sabit değil dumanlı göğ küllü şekeri kızıl konur donuk isli sarı kırmızı kızılsinekli vesayre gibi renkler saralamayla bitmiyor ama bakıldığnda sayılan renkleri çoğu bir kuşta toplanıyor.

bu demek oluyorki herkesinde bilidiği gibi TÜRKİYEDE İLDEN İLE ŞEHİRDEN ŞEHİRE beslediğimiz güvercinlerin ismi standartalara kavuşmuyor.

bir arkdaşım benden şu kuş renginden varmı diyor dumanlı ben bilimiyorum ne demek istediğini bendede bu renklerin ırklarından var diyorum benim farklı bildiğim renge farklı isimle cevap veriyor ama ikiside bir yerde birleşiyor.

bu yazdıklarımızı bir çözümü nedir??

bunun çözümü burada sitemizde bir genel ortak kararlaştırılan her kuşa bir isim vermektir.bu iş için gönüllü yetiştiricilerimiz aranıyor.
genel kapsamlı bir çalışma yaptıktan sonra gerekirse bu ortak herkesin anladığı biliği isimleri tastiklettiririz ve karışıklıklar ve birçok sorun ortadan kalkar.

ahmet kara abi selamlar abi ben samsundan bursaya geldiğimde senin anlatmak istediğim zorluğu cok çektim pal diyorum burada mavi diyolR küllü diyorum burada koyumavi diyolar palsinekli karasinekli diyorum burda cakmaklıymış donuk isli cok farklı bence gerçekten en güzel isimler samsunda
saygılar

Geri