GÜVERCİN SÜREKLİ SU İÇİP KUSUYOR YARDIM!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BReZza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

BReZza

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samet YILDIZ
Meslek
KUŞÇU
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar Kümesimin en hareketli güvercini 2 gündür sadece su içiyor (neredeyse benim kadar içiyor) ve bugün kedinin önünden aldım hiç kaçmıyor başını aşağıya doğru eydim ve musluktan su akar gibi kusmaya başladı neredeyse büyük bi su bardağı kadar kustu ve yere bıraktım öldü herhalde dedim ayaklarının üzerinde değildi çünkü daha sonra kalktı hemen dolaptan limon kestim ağzına 3-4 damla damlattım biraz kendine gelsin diye ama kolay düzeleceğe benzemiyor ne yapmam gerekiyor arkdaşlar lütfen biri bana yardım etsin cevap bekliyorum :hayir:

o kuşu kurtarmak çok zor kesin gidicidir tabi Allah bilir en iyisini ama kümesten ayır ilk önce . Sitemizde bu hastalık belirtilerinin karşılığı hangi hastalıktır okuyup bulabilirsin ona göre de tedavi yöntemleri,tavsiye edilen ilaçlar var ..imkanın varsa kuşun da değerli bir kuşsa en iyisi bir veterinere başvur ..Allah kurtarsın bu hastalıktan..

PEKİ NE OLUYOR BU BAHSETTİĞİN HASTALIKLAR AYIRDIM kÜMESTEN ZATEN kurtulma ihtimali yokmu Çok değerli bi kuş nesli tükenmekte olan bir hayvan?

salmonella veya e coli dir ..benimde kümesimde bu hastalık bi ara oldu çok kuşum gitti kurtulmak için çok uğraştım şimdi kümese kesinlikle yabancı kuş sokmam yerde beslemem hijyene dikkat ederim v.s..ayırdığın kuşun önünden suyu çek bir kere günde su ver ve 4inmix adlı bir ilaç var onu tavsiye edebilirim..kuşun çok su içmesi ateşinden kaynaklanıyor içeceği suya elma sirkesi ilave etmelisin ateşini alır..hatta su kaybından dolayı zayıflamaya başlar elektrot verebilirsin su yerine direncini artırır(elektrot:bir litre su ya ilave bir kaşık nişasasta bir kaşık şeker bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı karbonat)

kuş eger ekustuysa kesın ölur benimde daha once basıma geldı ve inanmıcaksın 12 kusum öldu sunra baktım olmuyor butun halsızlerı ayrı bır yere koydum olenler oldu kalanlar kaldı

arkadaşlar dün bu mesj ı yazdıktan 30 dk sonra kuş öldü diğer kuşlarda böyle çok su içme falan yok ama bazılarının gözlerinde iltihaplanma var ilaçlar temin edemedim ne yapmalıyım ne kadar acaba fiyatları çanakkalde oturuyorum hiç bi yerde güvercin ilaçları bulamadım doğal yollardan halsizlik ve göz iltihaplanmasına çare bulamazmıyız acaba?
veterinerede sordum onda da öle bi ilaç yok ?

s.a kardes bazi arkadaslarimiz kuşlarin altini ne temizler ne topragini değiştirir ne kümesi dezanfekte eder yani kirec söndürür tabi kuşlar hastalanır ve sebebını bılemez belki sende bu dediklerimi yapmadi isen olabılır kardes temizle ve kirec söndür kümeste
allahım yardim etsin

kİREC SÖNDÜRMEK NE OLUYOR ARKADAŞIM BİRAZ DAHA AÇARMISIN tEŞEKKÜRLER.

ÖNCELIKLE SELAMIN ALYEKUM ONCEDEN GUNUMUZDE HALA KULANILMAKTA OLAN DEMLENMİŞ ILIK CAY I GOZLERE SURUYORUZ HAYVANLARDADA AYNI ETKIYI GOSTERIYOR CAPAKLANMA VS GOZ PROBLEMINE IYI GELIYO BEN KENDI GOZUMDE DAHA KULANIYORUM (DEMLENMİŞ CAYA PAKUK YARDIMIYLA GOZLERINE SORUN KUŞLARINIZIN GENELDE KUŞ YAVRUKYEN DAHI 1 KEREYE MASSUS YAPIN SUAN BENIM KUSUMDADA HALSIZLIK VE BOL SU İÇME VAR NEDENINE BI YARDIMCI OLURSANIZ SEVIINIRIM ATEŞİ OLDUGUNU DUSUNUYORUM K.G

Ekli dosyalar

• GÖZ HASTALIKLARI.webp
    GÖZ HASTALIKLARI.webp
    147.9 KB · Görüntüleme: 1,921
arkadaşlar dün bu mesj ı yazdıktan 30 dk sonra kuş öldü diğer kuşlarda böyle çok su içme falan yok ama bazılarının gözlerinde iltihaplanma var ilaçlar temin edemedim ne yapmalıyım ne kadar acaba fiyatları çanakkalde oturuyorum hiç bi yerde güvercin ilaçları bulamadım doğal yollardan halsizlik ve göz iltihaplanmasına çare bulamazmıyız acaba?
veterinerede sordum onda da öle bi ilaç yok ?
Eczanelerde gentegut bi gozdamlasi bide goz bombadiye kremler onları al sur

CRD.webp

--- Mesaj güncellendi ---
KÜMES TEMİZLİĞİ.webp

ornithose.webp

TEDAVİ TAKVİMİ.webp

8aa8111a25123eefee47dae456b30c4e.jpg

Geri