Güvercin ucurma teknigi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuYasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

KuscuYasar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yasar Kasim
Meslek
Partymenecer
İlgi Alanı
Kemirgenler
S,a Arkadaslar / ustalar

Cok kafami karisdiran bir durumdayim Ben usbek oyun güverinleri besliorum
bunlar bizim taklaci kuslar gibi takla ogunlari oluyor okadar da güzel olmasada benziyor ve yüksek ucan kuslar
Sorum : ben yavrulari ucurmaya calisiyorum 4/5 aylik yavrular ama ne yapdiysam olmuyor kusalri beslediyim yerde büyük bir bahcem var ama etrafi evler var iki üc katli nezaman kusleri ucmalari icin biraz ürküdsem catiya konuyorlar kendi evimin catisina konsalar ürküdme sansim oluyor ama komsularin cadisina konarlarsa biraz sor veya hic ulasamiyorum alisik kusalrim yok yani catiya konmayan kusum yok ne yazikki. benim kuslara bakdigim yer normal bir oda gibi bir yer ve onun önüne kafes yapdim ucurmasamda kafesin icinde ucabiliyorlar
Yardim ; Kuslar catiya konmadan veya usun ucmalarini nasil salayabilirm kuslari ac saliyorum ama yem salarsam gelmiyorlar günden güne deziyor tabi geldikleri de oluyor resim veya soru olurza cevaplamaya veye resim cekebilirim

Saygilar : Yasar Kasim

Ekli dosyalar

• DSCI0001.webp
    DSCI0001.webp
    1 MB · Görüntüleme: 3,527
  • DSCI0002.webp
    DSCI0002.webp
    1,009.6 KB · Görüntüleme: 3,529
öncelikler kuşların sağlıklı ve güzel gözüküyor maşallah...
kuş baska çatya atıyorsa bunun en büyük iki sebebi vardır ilki ve en önemlisi tokluk, ikincisi hastalık veya ince tüy, kusların hasta veya tuyde degılse yem verme arkadasım, yuvadan yemlıgı al, ucur sabah al içeri, açken gelirler yuvaya, sonra yem verme kapat git, aksam gel tekrar ucur ac halde, en son yuvaya sokacağın zaman ver yemı ve önlerinde burakma, bekle yesinler sonra al yemlıgı, bunu kısa bi süre uygula düzelirler saygılar...

Cok tesekür ederim Ali Demir usta cevabin icin ve daha uzun ucmalari icin ne yapmaliyim sonucda yüksek ve uzun ucan kuslar bunlar

Saygilar ; Yasar Kasim

kuşlar uçtukça performansı artacaktır sonra indiremiyorum diye mesaj yazarsın buraya heleki taklacı kuşu (:

kuşun uçuş süresini uzatması belli bir süreçtir, yani kuş hazır olduğunda yüksek ve uzun uçmaya başlar, buna seyisin etkisi yine sınırlıdır, yapılabilecek bikaç şey; 1 kuşları uzun ve yüksek uçan bi kuşa katmak ve öyle uçurmak, tabi yem disiplinini bu kuşa da uygulamak kaydıyla, 2 eline uzun ve esnek bi çubuk al ucuna poşet vs ses çıkaran ve ani hareket ettirebileceğin bişey bağla ve kuşları onla kaldır çatıdan ve belli bir süre yaklaşmalarına izin verme, böyle böyle hergün biraz daha ilerletirler, dediğim gibi bu bir süreçtir bu yazılanları uygula ve zamanını bekle saygılar... ( eğer kuşların ince tüydeyse kesinlikle ne uçarlar ne de yükselirler tüyden cıkmalarını beklemelisin bilgin olsun, hem bu durumda kuşu uçuma zorlamak kuşun ölümüne sebep olabilir)

Kardeş resimlerde de görüldüğü gibi kuşlarının kanat telekleri tamamlanmamış, yeni geliyor. Kesinlikle zorlama. Önce o tüyleri tamamlasınlar. O kanatlarla uçmaları zor, hele taklacı ise çok daha zor. Tüylerini tamamlayınca sorun kalmayacaktır. Keyifle uçurman dileği ile , Saygılar...

Hepinize cok tesekürler bugün birde kuslarin kanat rezmini cekdim birbakarsaniz sevinirim

Saygilar; Yasar kasim

Ekli dosyalar

• DSCI0007.JPG
    DSCI0007.JPG
    2.8 MB · Görüntüleme: 3,358
  • DSCI0008.webp
    DSCI0008.webp
    872.6 KB · Görüntüleme: 3,418
S,a Arkadaslar
Güverinin tühleri tami degil mi ve ince tüh olduyunu söyleyebilecek kimse var mi ?
Veya bana akil verebilecek biri

Saygiler ; Yasar Kasim

herkuş çatıya konar konmayanları nadirdir ama konanı vazgeçirmekte çok zordur heleki imkanszdır öyle değilmi üstatlar

konmaması için etrafta çatı olmamalı olmayınca konamaz :)))

Geri