Güvercin Uçurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pl4yboys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

pl4yboys

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin kar
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
merhaba benim 2 çift güvercinim var yeni sayılırım Güvercinlerimi Artvinden getirdim 1 çifti çok oyunlu dişisi yerde takla atıyor erkeği oyunlu 1 çifti genç 2 saat falan uçuyolar ama artvindeki sahibi en az 5 saat uçması gerekio dedi ne yapmam gerekiyor daha çok uçurmam için bide ben site de oturduğum için bütün evler 2 katlı çatıları aynı oluduğu için bazıları yuvalarını şaşıra bilio bunu nasıl önliye bilirim şimdiden teşekkürler.

merhaba önce nereye getirdiğini yazarsan bizde bilir ona göre yorum yaparız ,Artvin havasıyla getirdiğin yerin havası bir olmaz ,yeni şartlar kuşların uçuşunuda oyununuda etkiler,hemde 2 saat zaten çok,inmelerine yakın pırıltı verirsen şaşırmazlar,tabi yuvanda durmazsan kuşta rastgele inebilir,sende kuşlarında sağlıcakla kal :slm:

Kuşları kocaeli ye getirdim artvinde çok yakınbi arkaşımın hediyesidir kuşlar artvindeki yuvaya alışkın olduğu için 2 ay kanatlarını çektim 2 ay sonra uçurduğumda 4 düde sineğe çıktırlar kayboldular dedim ilk başta yuvaya geri gelmediler ertesi gün akşama doru geldiler herhalde eski yuvalarını aradılar bulmayaınca geri geldiler artık alıştılar gibi ama güvercini çok uöurduğumda 2 saat uçuo sahibi en az 5 saat uçması lazım diyo 2 ay uçmayınca kapanmışmıdır acaba.
göksal balcı' Alıntı:
merhaba önce nereye getirdiğini yazarsan bizde bilir ona göre yorum yaparız ,Artvin havasıyla getirdiğin yerin havası bir olmaz ,yeni şartlar kuşların uçuşunuda oyununuda etkiler,hemde 2 saat zaten çok,inmelerine yakın pırıltı verirsen şaşırmazlar,tabi yuvanda durmazsan kuşta rastgele inebilir,sende kuşlarında sağlıcakla kal :slm:

pardon yazım yalnışı yapmışım çok uçurduğumda değil ( aç uçurdğumda).

merhaba her kuşun nefeslenme, takla ve oyun zamanı vardır nefes açma zamanı 5 saat uçabilir yada artvin benim bildiğim serindir rahat uçar ,ama sıcak yerlerde ,nemli yerlerde zordur,bu normaldir ,kuşların rengi nedir belki vanlı olabilir onlar hem yüksek ve uzun uçar hemde taklacıdır :slm:

a.s kuşlar Sarıkır.mardin diye tahmin ediorum ilk 1 saat sineğe çıkıp düz uçuyorlar sonra sinekten inmeleride 1 saat sürüo yuvaya inerken tekrar yükseliolar sonra askıda kalarak iniyolar. Evet artvin serin biyer ama benim beslediğim bi yerde serin ve nem yok kartepede bakıyorum hemen hemn hiç nem yok.
göksal balcı' Alıntı:
merhaba her kuşun nefeslenme, takla ve oyun zamanı vardır nefes açma zamanı 5 saat uçabilir yada artvin benim bildiğim serindir rahat uçar ,ama sıcak yerlerde ,nemli yerlerde zordur,bu normaldir ,kuşların rengi nedir belki vanlı olabilir onlar hem yüksek ve uzun uçar hemde taklacıdır :slm:

2ay yattıkları için olabilir düzenli ve sabahları uçurursan süreyi uzatabilirler tabi birde artvinde yükselti çok eski kümeslerinin konumu daha iyiyse ondanda olabilir

benim kuşlar 5 dk berki uçuyorlar senin kuşların 2 saat uçuyormuş napacaksın 5 saati

arkadaşlar 2 saat çok bencede yuvamı bulamıyorlar demişsin çatıya belli olması için renli birşey ser kardeş onlar uçarken inecegi yeri bulur

Geri