Güvercin Uçurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre110
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

emre110

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre altan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim 1 çift taklacı çakmaklım ve 1 tane bango ve 1 dumanlım var bunları atıorum 1 tur atıp dama atıolar kenidini bunları nasıl uçururum adam yerde beslior kuşlar neredeyse inmior havadan 2-3 saat uçuo bnimki çatıda direk gidiolar dama lütfen tavsiye verin

Onlar bikere alistiysa zor artik ucurman onlari sat yeni kus al baska hunkari tercihim aldigin kuslari 1 hafta bantli tut sonra ac yere sal kovalama gezsinler kendileri yerde 2-3 gun sonra antreman verirsin yavastan nefesleri acilinca indiremezsin zaten umarim yardimci olabilmisimdir bana kimse yardimci olmuyor bu forumda ama

aga o kuşları satıcak kimse yok buralarda 1 tanede kuşcu var çiftini 10 tlye alıo kazıkcı bu kuşlarla ne yapabilirim ya hiçmi yolu yok bunun ya bütçemde yok öğrenciyim ?? yanına baska felan alsam uçurmazmı bunları

O zaman 1-2tane baska at bide senin kusları ucurma baskalar alısana kadar baskaları da ac ucur ikisini onların nefesi acılsın seninkileride salarsın hep beraber ac bi şekilde baskalar onlara yolu gösterir

Emre kardeşim yıllar önce ben de senin yaşadığın sorunu yaşamıştım ve senin gibi karma kuşlarım vardı. Eski kuşçulardan biri bana gazeteden sanki şeytan uçurtması kuyruğu yapar gibi 40-50 cm uzunluğunda kuyruk yapmamı ve bunu ip kullanmadan kuşlardan en güçlüsünün ayağına tek düğümle bağlamamı ve en son olarak onu diğer kuşların yanına salmamı söylemişti. Gerçekten de onun kuşların yanına gider gitmez hepsinin havalanması bir oldu ve uçarken toplu olarak arkadan gelen gazeteden kuyruk ve çıkardığı sesten kuşlar neredeyse gözle görülmeyecek kadar yükseğe çıktılar. Bunu birkaç kere yaptıktan sonra zaten nefesleri açılıyor. Gazete rüzgardan yırtılıp gidiyor bir süre sonra zaten. Bence bir dene ve daha sonra da 1 km mesafeden kuşları salmanı öneririm yine yükseleceklerdir. Uygularsan sonucu paylaş lütfen. Kolay gelsin.

tm abi bi deniyeyim saol

Abi ayagına bagladım uçtular 5 dk felan ama geri kondu dama ya beyaz kagıt bagadım uzun 45 cm felan başka tavsiyelreiniz yokmu

Kuşları tok karınla uçurma , sürekli salık bırakma sabah ve akşam uygula bu kağıt bağlama işini aç uçur ki damda yatmaya alışmasınlar. Kuşların tam alışkınsa koy bir koliye en az 1 km uzaktan sal mecbur uçacaklar o zaman her gün biraz daha uzaktan sal nefesleri açılınca kendiliğinden kalkıp uçarlar zaten.

emre110' Alıntı:
Abi ayagına bagladım uçtular 5 dk felan ama geri kondu dama ya beyaz kagıt bagadım uzun 45 cm felan başka tavsiyelreiniz yokmu
Bir tur atıp konan kuşlar için başlangıç olarak 5 dakika hiçte fena değil :heyo:

Dörtışık' Alıntı:
Kuşları tok karınla uçurma , sürekli salık bırakma sabah ve akşam uygula bu kağıt bağlama işini aç uçur ki damda yatmaya alışmasınlar. Kuşların tam alışkınsa koy bir koliye en az 1 km uzaktan sal mecbur uçacaklar o zaman her gün biraz daha uzaktan sal nefesleri açılınca kendiliğinden kalkıp uçarlar zaten.
abi bana tam saat verebilirmisin saat kaçta yemleyim? ne zaman salıyım kümesten? hergün uygulayacagım bir taktik sölersen sevinirim abi şimdiden teşekkürler :hhh: ayrıca geldiler kümese ayagından çıkmış kagıt sonra başka kuşa bagladım 1dk uçup indiler.

cevaplıcak yokmu lütfen

cevap bekliorum abiler

Geri