Güvercin uçurtma alanı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selam

kapalı çatıları hepimiz biliriz.. bu çatıların üzerine çıkmak için yaklaşık standart 50 cm e 80 cm bir kapaklı yer olur burada kuş nasıl alıştırılır? yani içeride besleyecegim ve o kapagı açıp oradan uçuracagım. geçenlerde birisinin böyle uçurdugunu gördüm hemde adam hiç çatının üzerine çıkmıyor o kapaktan uçuruyor, o kapaktan içeri giriyorlar ben de bu gibi bir yerde kuş beslemek istiyorum acaba nasıl alıştıracagım oraya bilgilendirebilecek var mı acaba?

taklacı besliosa direk o kapaktan girmezde mutlaka çatının üstüne atıyolardır :S

Selam ;
Bende o şekilde kus ucuranlardanım.ılk alıstırmada yenı aldıgın guvercınlerı serbest bırakman gerekli.yani catının ustune kendı hallerınde cıkıp ınmelıler bunu bırkac kere tekrar ettıkten sonra yavas yavas ucurmaya baslarsın.bırde aldıgın kuslar cıft olsunlar ve ılk olarak erkeklerı alıstırmaya bak.ben bu sekılde yaptım su an yaklasık 30 tane ucurdugum kus var.catı kapagının cevresıne tunekler yap delıgın tam altına fln..Eger aldıgın kuslarda orda mutlu olurlarsa sorunsuz bı sekılde ucurabılırsın.guvercın alırkende o cevreden almamaya calıs bazı ınsanlar ayar kuslarını satabılıor :) Biraz uzattım ama..

Teşekkürler.

Kuşunuzu alıştırırken biraz zorlana bilirsiniz, kuşlar çatı arasına girip çıkmakta ilk önce zorlanabilir çatı arasından çokıp da açık alanı görünce uçabilirler kuşları bantlı olarak çatıya bırakıp belli bir süre sonra tekrar çıkardığınız o kapaktan içeri sokarak ve bu işlemi bir süre tekrarlayarak alıştırabilirsiniz . Bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınızki çatıdan düşmeyin . Ben göze almazdım bu riski. Ancak çatı arası güvercin yetiştirmek için çok da sağlıklı olmaz .
Alan darlığı , havalandırma sıkıntısı ,ışık sıkıntısı ,çatıdan kaynaklanan aşırı sıcak ve soğuk gündüz ve gece arasındaki aşırı ısı farkın dan doğan olumsuz hava koşulları yüzünden kuşlarınız hasta olur ve ölür .
Yabani güvercinler bu koşullarda yaşayabilir çünkü onların bünyesi dayanıklıdır, evcil kuşun tavan arasında yaşamaya uzun ca bir süre dayanabileceğini pek sanmıyorum, yeriniz benim anladığım gibi tavan artası ise vazgeçin bence .Bolşans .selamlar.ŞEREF

selamlar : beenimde arkadaşım böyle bir yerde kuş bakıyo. ilk başlarda biraz hem sen hemde kuşlar zorlana bilir ilk salıca ğın zaman kanat ları bantlı sal daha iyi olur ha bu arada hangi tür kuş besliy cen biraz da ona bağlı yazar san daha iyi olur sana kolay galsinn

bazı insanların TİP diye bildiği budapeste yuksek ucucuları belemenı tavsıye ederım.gercekten cok akıllı kuslar cıktıkları yerı bılıorlar. ama yavru alman gerekır.

cevaplar için teşekkürler

taklacı ırkı besleyecegim o bahsettigim adam da taklacı besliyor ve görüyorum ki zorluk çekmiyor

bende aynı şekilde besliyorum ve yeni başladım benim tavsiyem ilk alcağın kuş bango baska türü kuşlar olsun onlar kolay alısıyor bir de kızma (yavruluktan yeni cıkmış) olsun ilk kanatlarını bağla ikisinide catıya koy 2 3 gün böyle yaptıktan sonra erkeğin kanadını çöz ve uçur dişinin kanadı bağlı kalsın 1 2 gün daha sonra dişi yi de çöz ama bu günlerde fazla catıya cıkıp rahatsız etme eğer rahatsız olurasa kuşlara daha yüksk catılara gidip orda kalabilirler ben su anda 2 tane baska besliyom yarın 4 tane taklacı almaya gidicem zaten 2 tane alıstırdın mı gerisi kolay onlara bakarak alısıyor sonra alcağın kuşlar

kanadını bağla derken bantlamayı mı kasdettiniz? bir de mesela ben onlari çatıya bantlı şekilde saldıgım zaman onlar kapagın agzında durmazlar, kenara giderler. ilk günlerde kapaktan içeriye girmeye de alışkın olmadıkları için benim gidip enselemem mi lazım kuşları? enselemeden girecek seviyede alistirma yöntemi yok mu? şahsen çatının kenarına gidemem. Düşeriz, müşeriz jiletle kazirlar beni yerden :)

acaba diyorum hepsine birer çıtçıtlı marka taksam bir ip ile markadan baglayip ipin diger ucunuda kümesin içinde sabit bir yere baglasam ... ilk günlerde alışana kadar böyle bir yöntem uygulasam nasil olur acaba?

CumaLi' Alıntı:
kanadını bağla derken bantlamayı mı kasdettiniz? bir de mesela ben onlari çatıya bantlı şekilde saldıgım zaman onlar kapagın agzında durmazlar, kenara giderler. ilk günlerde kapaktan içeriye girmeye de alışkın olmadıkları için benim gidip enselemem mi lazım kuşları? enselemeden girecek seviyede alistirma yöntemi yok mu? şahsen çatının kenarına gidemem. Düşeriz, müşeriz jiletle kazirlar beni yerden :)

acaba diyorum hepsine birer çıtçıtlı marka taksam bir ip ile markadan baglayip ipin diger ucunuda kümesin içinde sabit bir yere baglasam ... ilk günlerde alışana kadar böyle bir yöntem uygulasam nasil olur acaba?
düşme değlikesi varsa dediğin gibi ayakların dan bağla ama dikkat et fazla sıkma istersen bitanesini serbest sal sana kolay gelsin kendine de dikkat et haa..

Çatının kenarına değilde eğer o pencerenin etrafına çıkabilirsen sana çok güzel kendi uyguladığım bir yöntemi anlatıcam :) Kapakdan birazdaha geniş Tel le çevrili kuşların kaçamayacağı bir tel kafes yapacaksın :) bide kolay sökebileceğin birşey yap mümkünse. bunuda ip veya tel yardımı ile bi yerlere sabitleki çatıdan aşağı düşmesin :) Sen bunu yaparsan eğer kuşlar yuvadan çıktığında etrafı tanımış olacaklar kanatları açık olacak ve kenara köşeye gitme durumları kalmayacak :) 1 - 2 hafta kadar hava aldıkdan sonra kuşlar etrafıda tanırlar kaldırırsın kafesi :) sonrasında dişileri kümeste tutarsın erkekleri salarsın teli kaldırınca erkekler uçmaya başlarlar . Uçmaları içinde zorlama hayvanları ki kendi kafalarına göre takılsınlar . Alıştıktan sonrada zaten yavrular falan derken bakmışsın hepsi alışmış :) Sadece biraz sabır .. Bana göre kuş beslemeyi kafaya koyduktan , istedikden sonra kuyuda bile besler insan :) He tel kafes aklına yatarda yapmaya kalkışırsan kendine de belinden bi ip bağla çatıda sağlam bi yerlere bağla :) allah korusun :)

Cumali kardeşim, Güvercin Yetiştiriciliğinin gelişimi başlığına bir makale ekledim. Güvercin Alıştırmanın Esasları hakkında. Belki sana da yardımcı olacak bilgiler bulabilirsin. Kolay gelsin.
Mehmet Akcan

en uygunu şu tel kafes sanırım kaça kaç bir ölçü uygun olur sizce? ya da sizin kafes kaça kaçtı?

teşekkürler fikir için

alacagın kuslar biraz iradesiz yani yemi cok seven kuslar olsun kelebek gibi alıstırman icin 2 cift alırsın karınlarını ac bırakırsın saten kolay alısırlar sonradan katarsın yanlarıda diğer ırk güvercinleri genelde su ve yem ile yapılıyor böle ısler

CumaLi' Alıntı:
en uygunu şu tel kafes sanırım kaça kaç bir ölçü uygun olur sizce? ya da sizin kafes kaça kaçtı?

teşekkürler fikir için

Sanırım soru bana :) tel kafes için işte kuşlarının durumuna göre geniş tutarsın maksat etrafı tanırlar birazda gezinebilecekleri kadar olsun yeterli . sana bağlı birşey yani :) Nasıl yapabiliyorsan öyle yap benim kapak 60 x 50 idi ben tam 1,5 x 1,5 yaptım gayet güzel oldu .. alıştırdımda rahat rahat girip çıkıolar ...

bende kapalı yerde besliyorum ben pencereye alıştırdım sadece uçurmak için çatının üst tarafına çıkarım oturur uçuşların izlerim onlar kümese kendileri cam tarafından giriyorlar bizim çatıda hani genelde çekme kat evlerde olurya karanlık odaların üçgen penceresi bizde onlardan var çatının 4 tarafında bizde o yüzden problem olmuyor ama sizin çatı tamamen kapalıysa onu bilemem onuda kendin bişekilde helediceksin :hhh:

Pessimiste' Alıntı:
CumaLi' Alıntı:

teşekkürler fikir için

Sanırım soru bana :) tel kafes için işte kuşlarının durumuna göre geniş tutarsın maksat etrafı tanırlar birazda gezinebilecekleri kadar olsun yeterli . sana bağlı birşey yani :) Nasıl yapabiliyorsan öyle yap benim kapak 60 x 50 idi ben tam 1,5 x 1,5 yaptım gayet güzel oldu .. alıştırdımda rahat rahat girip çıkıolar ...

pazar günü yapacagım Allah'ın izni ile banada yeter 1,5 x 1,5

13 tane kuş var ama zamanla işte yavrular yeni getireceklerim filan derken çogalırlar zamanla alıştıracagız işte yarı yarı derken filan tel kafeste alışırlar delikten içeri girmeyi ögrensinler gerisi sorun degil teşekkürler

ilk zamanlarda aç bırakarak gün de 3-4 defa içeri giriş antrenmani yaptiririm sonrasi onlara kalmis :)

Geri