DumanlıHastası
Üye
- Ad Soyad
- Emre Eray
- Meslek
- Elektrik Elektronik
- İlgi Alanı
- Kediler
Selamün aleyküm arkadaşlar öncelikle benim konularımı takip edenler bilir kuşlarım çatı da idi onları ben oradan alıp kendi arazimiz olan güzel bir yere koydum biraz yeni kümesleri ne alıştırmak zor olsa da alıştırdım aradan yaklaşık 2 ay geçti ve artık burayı benimsediler gün geçtikçe daha da kumesten uzaklaşarak yemleniyorlar güvercinlerin yemlenmesini izlerken ot böcek falan yediklerine şahit oldum ve benim için en önemlisi ise kuşların yemden çok deli gibi beyaz küçük salyangoz aradıklarını ve buldukların da büyük bir iştahla yediklerini gördüm uzun zamandır yiyorlar her hangi bir yan etki görmedim salyangozun kabuğu yumurta kabuğu gibi olduğundan taşlıkların da sindirim kolaylığı sağlıyor sanırım kimseye yanlış bilgi vermek istemiyorum ama kuşlarım çatı da iken ek takviye vitamin kullandığım halde yumurtaların birisi ve yahut ikisi de boş çıkıyordu ne zaman kuşları yere aldım iki yumurta da dolu ve sağlıklı yavrular elde etmeye başladım üstelik sıfır ek vitaminle yani arkadaslar diyeceğim şu ki imkânınız varsa kuşları yerde besleyin hem doğal hayata daha yakın olmuş oluyorlar hemde daha enerjik ve sıfır vitaminle sağlıklı yavrular elde edebiliyorsunuz . Eğer imkânınız yok ve çatıda beslemek zorundasınız beyaz küçük salyangoz ları kuşlara vermeyi bı deneyin derim peki onları nerede bulursunuz arkadaşlar çıkın araziye kuru otların üstünde yapışık bir şekilde bir sürü beyaz küçük salyangoz olduğunu göreceksiniz toplayıp kuslarınıza götürün boşa minarelli taş falan masrafına girmeyin ilk başta kuslarınıza yabancı geleceğinden yemeye bilirler ama kuşlara açken verip bir tadıni aldıktan sonra vazgecemiyorlar . Bı deneyin derim . Sağlıklı bol yavrulu kumesler ...
Son düzenleme: