Güvercin ve Namus!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Selam...

Bendeniz Malatya da kuş beslemekteyim. Oturduğum ve sahibi olduğum evin bahçesinde kuşlarıma bakıyorum.

İkamet Ettiğim ev 4 Katlı tek daire üzerine kurulu bir bina. Maalesef dar görüşlü bağnaz komşularım var. Dertleri benimlemi yoksa kuşlarımlamı bilemiyorum. Bugün toplanıp bana geldiler, kuşlarını buradan kaldır dediler!

Öyle şeyler saçmaladılarki cinnet geçirecek hale geldim!

Kimi bahçede vakit geçiriyorsun binaya giren çıkanlar senden rahatsız oluyor dedi, kimi karım kızım var dedi kimi tüyleri hastalık yapar dedi, kimi bahçeyi işgal ediyorsun dedi (Kümesim bahçenin 10/1 ni kaplıyorken!)

Bende cevaben Allah Hepinizin belasını versin dedim... Özelliklede başkasının namusuna bakan biriymişim gibi itham etmeleri aklımı başımdan aldı arkadaşlar...

Bana sizin gibi komşu lazım değil! hepsine bir bir benimle olan bütün insani ilişkinizi kesin dedim!

Her türlü iftiradan, zulmetmekten ve zulme uğramaktan Alemlerin Rabb'ine sığınırım...

Yorumlarınızı bekliyorum...

abicim valla durumuna üzüldüm aynı şey banada yapsalar bende aynı tepkiyi verirdim.. bahçe orda oturanların ortak alanı ise bence karısamazlar oların kaldır demesine bakma bakmaya devam et :)) benden sana tam gaz destek..ayrıca kuslarını haftada 3-4 kez salıorsan onlara inat haftanın 7günü salmaya çalış :))

banada bereketsizlik getirir dediler sizce aslı varmı????

ev alma komşu al demişler kardeşim durumuna üzüldüm gerçekten sen onlara takma sen en iyisini yapmışsın allah yardımcın olsun.

alex 34 arkadaşım ben ona inanmıyorum batıl inanç bunlar nedense bu güvercinlerin düşmanı çok gereksiz iş olarak görüyo herkez kuş beslemeyi allah ıma çok şükür ben 22 yıldır besliyorum evimizin bereketi hiç kaçmadı.

saygılar

durumunuza gerçekten üzüldüm aynı dert bugun benım başımdada patladı catıda kuslar apartmana koku yapıyomus benım evım dubleks camından ucuruyorum her yer catı nasıl koku oluyor anlamıs degılım herneyse pekte onemlı degıl ben yıne bıldıgımı okurum senın durumun bırazdaha sıkıntılı komsularla aranı ıyı tut ınatlasma eger ınatlasırsan senı sıkayet ettıklerınde beledıye gelıp kaldırabılır bu aralar senın yerınde olsam kusları acmam bı sure kendını unuttur onlara daha sonra sabahları erkenden aç çünku o saatte herkes uyuduğu ıcın kımse senı farketmez ama en onemlı nokta komsularlar ınatlasma sakın allah yardımcın olsun selamlar

Kardeş toplumun kuş besleyenlere bakışı maalesef olumsuz. Siz evliya kadar saf ve temiz olsanız dahi bunlar yine söylenecektir. Bize de zamanında çok laflar edildi. Hani düşünmeden davransan katil bile olursun. Ama burada bize düşen komşularla aramızı iyi tutup düşüncelerinde hatalı olabileceklerini göstermektir. Bu değişim bir anda olmayacaktır. Ancak onlarla kavga etmek onların size karşı olan kinini körükler ve maalesef iftiraya bile maruz kalabilirsin. Bana kalırsa gidip onlarla teker teker görüşüp durumu makul bir şekilde izah etmelisiniz.

usta benımde basıma geldı..Ben evın 3 katında balkonda kus beslıyorum ama hıç konmadıkları 5. kattan terastan şikayet geldı neymıs kuslar pıslıyormus ..Bende Dünyada bir tek benım kusum mu pıslıyor dedım takmadım..Bir gun beledıye geldı 10 muddet verdı.Bunun üzerine o 10 günün inadına sabahtan aksaa kadar her gün ucurttum..Terastan kesın keskın bakıyorlardı hoşuma gıdıyordu o bakışları :) sonra hemen binanın zemın katında bulunan dukkanımıza ındırdım kusları..Asagıdan salıyordum kuslar uctuktan sonra yıne balkona gelıyorlardı yada geceyı dısarda gecırıyorlardı..Terastan kotu kotu bakıyorlardı...Alın size kus dedım sımdı gıdın sıkayet edın dedım..Çıtları cıkmadı daha :):)

İnsanlar zaten suçlayacak kişi arıyorlar hep. Bize şikayete gelen alt mahaleden kadın oldu... O kadar şaşırdık ki; taa alt mahallede yani kuşalrın oraya pislemesinin imkanı yok : sizi şikayet edeceğim falan diyor.. Tüm bunlara gülüp geçiyorum şimdilik ama böyle kişiler yüzünden kuşalrıma bişey olursa işte o zaman malesef istem dışı hareket ederim... Umarım böyle bişey olmaz...

Yahya abi durumuna üzüldüm gerçekten şimdi sende haklısın belki komşularında haklı kendilerine göre ama seni kölemeleri tamamen suç sadece kuşlarından rahatsız olduklarını belirtmiş olsalarda onlara da haklılar biraz diyebilirdim ama seni kölemeleri tamamen karaktersizlik fesatlık diyebilirim. ama bizim Bursada belediye şu olayı gerçekleştirdsi Güvercin besleyenler Belediyenin kursuna gidip Güvercin yetiştiricisi sertifakası alıyorsun ve ondan sonra seni Avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etseler bişey yapamıyorlar aksi bi durum olmadıgı sürece Malatya da böyle bir sertifika işi varmı bilmiyorum ama araştırsan belki alabilirsin abi o zaman kimse karışamaz sana

Hoca' Alıntı:
Kardeş toplumun kuş besleyenlere bakışı maalesef olumsuz. Siz evliya kadar saf ve temiz olsanız dahi bunlar yine söylenecektir. Bize de zamanında çok laflar edildi. Hani düşünmeden davransan katil bile olursun. Ama burada bize düşen komşularla aramızı iyi tutup düşüncelerinde hatalı olabileceklerini göstermektir. Bu değişim bir anda olmayacaktır. Ancak onlarla kavga etmek onların size karşı olan kinini körükler ve maalesef iftiraya bile maruz kalabilirsin. Bana kalırsa gidip onlarla teker teker görüşüp durumu makul bir şekilde izah etmelisiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim...

Bir misal;

Vadandaşın biri bir gün toprağı kazıp üç tane kuru kafa çıkarmış, pazar yerine götürüp tezgahına koymuş;
Görenler hayretle sormuşlar! Delirdinmi be adam kurukafa satılırmı? Adam; şöyle izah etmiş sağdaki kafa tam kafa ederi 10 para, ortadaki kafa ham kafa 5 para, soldaki kafa taş kafa o da hiç para!

Allah taş kafalara rastlatmasın...

Serkan BONCUK' Alıntı:
Yahya abi durumuna üzüldüm gerçekten şimdi sende haklısın belki komşularında haklı kendilerine göre ama seni kölemeleri tamamen suç sadece kuşlarından rahatsız olduklarını belirtmiş olsalarda onlara da haklılar biraz diyebilirdim ama seni kölemeleri tamamen karaktersizlik fesatlık diyebilirim. ama bizim Bursada belediye şu olayı gerçekleştirdsi Güvercin besleyenler Belediyenin kursuna gidip Güvercin yetiştiricisi sertifakası alıyorsun ve ondan sonra seni Avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etseler bişey yapamıyorlar aksi bi durum olmadıgı sürece Malatya da böyle bir sertifika işi varmı bilmiyorum ama araştırsan belki alabilirsin abi o zaman kimse karışamaz sana

Teşekkür ederim serkan kardeş...

Bu sertifika işini araştıracağım...

Geri