fatih00
Üye
Arkadaşlar benim mavilerin yavrusu varken yine yumurtladılar.Yumurtlayınca yavrularına bakarlarmı bakmazlarsa ne yapmalıyım...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bylegend' Alıntı:Arkadaşlar benim mavilerin yavrusu varken yine yumurtladılar.Yumurtlayınca yavrularına bakarlarmı bakmazlarsa ne yapmalıyım...
Merhabalar,eşi kaybolan yada kaçan kuşların,yavrularına bakma olasılığı çok düşüktür.Çünkü yavrunun bakımında ve muhafazasında her iki eşde belirli zaman aralıklarına göre değişim yaptıklarından,tek kalan kuşun yavrularına bakması çok zor bir ihtimaldir.monarozza' Alıntı:arkadaşlar merhaba adana ırkı guvercın beslıorum 1 yıldır yenı yavru aldım fakat cıftın erkegı kactı :hungur: dışısı tek başına buyutur mu benım yapacagım bırşeyler var mı yardımcı olurmusunuz
adanacıların kaderi olsa gerek bu durum.Bende adana beslediğim dönemlerde aynen sizinki gibi bir durum yaşamıştım sakar adanalarımda. benimde erkek adanam kaçmıştı,ve dişi yumurtada iki gün yattıktan sonra kalkmıştı ve haliyle o an bakıcı bir kuşum olmadığı için yumurtalarda ziyan olmuştu.Kuşunuz şu an yumurtadan kalkmayabilir,ancak önümüzdeki 2 yada 3 gün sonra yumurtadan kalkabilir,eşinin gelmediğini görünce.Ancak dilerimki yumurtadan kalmaz ve kendi başına yavruya bakar.Zorda olsa belki olabilir.Ancak belirttiğim gibi fazla bir ihtimal veremiyorum.monarozza' Alıntı:yavru daha ıkı gunluk erkegı yavru cıkmadan 10 gun önce kactı ama dışıyumurtadan hıc kalkmadı ıkı gundur de hıc kalkmıyor yavrunun ustunden ben kaldırıp yem su vermesem kuşun hıc yem yemeye nıyetı yok yavrunun daha gözlerı kapalı kendım buyute bılırmıyım yda dışıye şırıngayla yem su enjekte etsem mecburen bakar mı
Ongün lük olduğunda el ile bakılmaya müsait olurlar.yani gözlerinin açılmaya başladığı evrede diğer bir aksilikler olmadığı taktirde kendini kurtarabilir,inşallah annesi bakarda beni şaşırtır diyorum.monarozza' Alıntı:selamlar
kardeş ılgılendıgın ıcın teşk yavru yumurtadan cıktı 2 gun oldu dışı bakıyor yavruya bakmazsa ben besleye bılırmıyım yavruyu
cnytclr' Alıntı:aynı olay benim başıma gelmişti,erkek kuş ölmüştü ve iki yavru kaldı anasıyla beraber,dr.türker savaş beye sordum ne yapabılırım die,dişi kuş bakmazsa kendiniz bakın dedi,bi kaç gün gözlemledim,dişi kuşum maşaallah o kadar sağlam bir kuş muş ki iki yavruyu birden tek başına besleyip büyüttü,şimdi beraber uçuyorlar.çoğu kişi nin kuşları iki yavruyu büyütemezken benim dişim tek başına ikisinide büyüttü.
umarım senin dişi kuş ta yavrulara bakar.benim ki bir mucizeyi başardı umarım senın kide başarır.
saygılarımla ...[/quote
Benim dişi kuş kaçtı erkeğide bugün gözlemledim yavruya bakıyo ama ben yinede eş alsam eşleştirsem dişisi bakarmı???
Bursalı Kral Kuşçu...
bylegend' Alıntı:Benimde dün mavi dişim kaçtı yaklaşık 1.5 haftalık yavrusu vardı erkek bakıyo yavruya ama gidipte maviye dişi alsam eşleştirsem 1.5haftalık yavruma ikisi bakarlarmı????
Bursalı Kral Kuşçu...
Ewt dediğin kadar büyükler ömer abi ama bilgilenmek için sordum.. bu soruyu...cvplarınız için teşekkürlerÖmer ÖZKURT' Alıntı:bylegend' Alıntı:Benimde dün mavi dişim kaçtı yaklaşık 1.5 haftalık yavrusu vardı erkek bakıyo yavruya ama gidipte maviye dişi alsam eşleştirsem 1.5haftalık yavruma ikisi bakarlarmı????
Bursalı Kral Kuşçu...
hayır öyle birşey söz konusu değil.asla bakmazlar.
kendi bakarsa bakar.yani çok zor hatta imkansız gibi yeni kuş eş olacakta kendi yavrusu olmayan kuşa bakıcak ve bu da çok kısa bir sürede olacak.
Yavrular biraz büyüdülermi yani gözleri açılıp kazık tüyleri çıkmaya başladımı,anne den gerekli kursak sütünü aldımı,bir hafta -10 günlük oldularmı bakmasalar bile kendiniz elinizde büyütebilirsiniz.