Güvercin Yakalama Yönteminiz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fbarbaros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Fbarbaros

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferdi BARBAROS
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Bu konuyu 5 dakika önce dükkanımızın karşısındaki kahvenin damına inen boynu kırmızı süper renkli bir krem(boz) taklacı kuşunu çocuğun biri dur abi ben yakalarım deyip kuşu çatıdan kaçırdıktan sonra yazdım kalkarkende 7 tane taklayı takır takır uzunca vurmazmı içim cız etti sırf rengi için bile o kuşu kümeste tutardım gerçide neyse çocuğa bağırdık çağırdık çıktı gitti kuşta, çocukta bende pişman oldum kendim çıksam tutardım diye...

Konuyu asıl açma sebebimse sizlerin kuş yakalama yönteminizi öğrenmek ben mesela kuşun ön tarafı yani kafası bana bakacak şekilde ayaklarımı ve 2 elimi yanlara açarak yaklaşıp kuş kanadını esnetip uçacak olduğu zamana kadar yanına yaklaşıp ani bir hamleyle tutarım...
Bazı arkadaşlar parlak(pırıltı) veririm felan diyecek olursa ben mesela dükkanda ne kuş ne yem vs. yok yorumlarınızı bekliyorum...

başkasına hayrın olmayan kusun kımseye hayrı olmaz şahsi görüşüm yakaladıgım kusuda kumesıme sokmam .....

arkadaşım biz burda başkasının kuşunu nasıl indiririz veya nasıl tutarız diye bir şey söyledikmi eğer kuş yakalamada kendine has bir yöntemin varsa bizimle paylaş kendi kuşlarını kümese sokamıyorsan ve tutman gerekiyorsa nasıl tuttuğunuda paylaşabilirsin sağlıcakla kal...

Ferdi bey bir adet balık kepçesi edinin en üstte oturandanda izin alıp çatıda kepçeleyin!!! :tamam: Ya arkadaşlar böyle saçma sapan konular açarak boşyere yazı kirliliği yaratıyorsunuz bu yapmayın.

merhaba öncelikle kaçan kuş dediklerinizi yaptıysa siz çıksaydınız yakalarmışsınız bence çünkü bir kuş oyunluysa hemen kalkamaz,ürkek bir yavru yada yavru ekesiyse sadece şans lazım yada pırıltı verip indirecek yada bir yere sürebileceksiniz ,ama genel konularda 1 kuş için canından olduyu okuyun bence,hiç bir kuş isterse kupalık olsun canınızdan önemli olmamalı o çocuk düşse mesuliyet üstünüze kalabilir veya vicdanınızla yüzleşmek zorunda kalabilirdiniz :asla: EN İYİ KUŞ YUVANIZDAKİ KUŞTUR :evet: :slm:

cevabınız için teşekkürler sevgili göksal...

aynen arkadasa katılıyorm başkasına hayrı gelmeyen kuşu kümese sokmam .

Bazi arkadaslar yanlis anlamis konuyu , konu bir baska kuscunun kusunu cekip indirip yakalamak degil (:
Misal veriyorum , hani bazen kuslari beslerken kusta bir tuhaflik gozlemlersin , bir elime alayimda inceleyim dersin..arkadasinda sordugu soru ise bu durumda kuslari yakalamanin en kolay yollari nedir ?

Ben misal yemlerken yakinima yem atarim yakalamak istedigim kusu yerde yem yerken elimi sirtina atarim oyle yakalarim cogu zaman tabi dikkat etmek lazim ustune bastirirsan kusa zarar verebilirsin.

Saygilarimla.

hay ağzına sağlık ali kardeş olayı açıklamışsın cevabın içinde çok teşekkürler...

merhaba tamam yanlış anlamış olalım :buyrun: , ozaman kuşları ürkütmeden yuvaya sürüp yuvalığa az yem serperim kuşlar raflarına çekildiğinde kuşu yakalarım ,kendi kuşumu dışarda yakalamaya çalışmak komik durumlara sebebiyet verebiliyor ,takılıp düşmem gibi :haha: ,kepçe formulü bencede makul bir çözüm olabilir bir düşünün :slm:

Kuşu bi köşeye sürüp başı size doğru olacak şekilde kafasına doğru elinizi atarsınız. Kuş besleyen herkes yakalanabilecek kuşu yakalar zaten garip bi konu olmuş bu. biraz da şans tabiki..

kendi kuşunuza niye kepçe atıyonuz ya :D bende allaha şükür öyle sorun yok ki genelde kuşları elime almam (yavrular hariç) alcaksam da açarım kümes kapağını zaten açar açmaz nedense hemen dalıyolar kümese hemen yakalarım kolay yani aynen biraz da saçma

merhaba;
ustalarım siz daha iyi bilirsiniz hemen hemen hepiniz benden sayıca kat kat kuş uçurup oyun açtırmışınızdır kuş uçururken hiç mi yavrunuzun biri sıka düşmedi? hiç mi bir yere atmadı?bence birçoğunuzun konmuştur veya sıka giren kuşunuz bir yere düşmüştür.işte bu düşen veya konan kuşlarınızı başkaları yakalamadan önce gidipte hiç mi yakalamadınız?eğer başınıza böyle birşey geldiğinde kuşunuzu nasıl yakalıyorsunuz şimdi bende merak ettim.bu bilgileri bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz.
saygılarımla

Fbarbaros' Alıntı:
Bu konuyu 5 dakika önce dükkanımızın karşısındaki kahvenin damına inen boynu kırmızı süper renkli bir krem(boz) taklacı kuşunu çocuğun biri dur abi ben yakalarım deyip kuşu çatıdan kaçırdıktan sonra yazdım kalkarkende 7 tane taklayı takır takır uzunca vurmazmı içim cız etti sırf rengi için bile o kuşu kümeste tutardım gerçide neyse çocuğa bağırdık çağırdık çıktı gitti kuşta, çocukta bende pişman oldum kendim çıksam tutardım diye...

Konuyu asıl açma sebebimse sizlerin kuş yakalama yönteminizi öğrenmek ben mesela kuşun ön tarafı yani kafası bana bakacak şekilde ayaklarımı ve 2 elimi yanlara açarak yaklaşıp kuş kanadını esnetip uçacak olduğu zamana kadar yanına yaklaşıp ani bir hamleyle tutarım...
Bazı arkadaşlar parlak(pırıltı) veririm felan diyecek olursa ben mesela dükkanda ne kuş ne yem vs. yok yorumlarınızı bekliyorum...
barbaros kardes ben kuş yakalamayı kediden öğrendim dikkat ettiyseniz eğerbi pençesiyle üstten vuruyor diğer eliyle alıyor ufakken kimi kuşun bacağını kırmadım değil ama şimdi % 99 istediğim kuşu alıyorum diğer bi yol olarakta bu balıkçıların balık yakaladığı filelerden al bi çembere çak fileyi ucunada uzun bi sopa çak çatıya bi tanede kuş koyarsan kepçeyle % % yakalarsın Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

barbaros kardes ben kuş yakalamayı kediden öğrendim dikkat ettiyseniz eğerbi pençesiyle üstten vuruyor diğer eliyle alıyor ufakken kimi kuşun bacağını kırmadım değil ama şimdi % 99 istediğim kuşu alıyorum diğer bi yol olarakta bu balıkçıların balık yakaladığı filelerden al bi çembere çak fileyi ucunada uzun bi sopa çak çatıya bi tanede kuş koyarsan kepçeyle % % yakalarsın Saygılarımla HAZARBEYOĞLU[/quote]

Abi bu yöntemin resmi varmı ben anlamadımda :?

Geri