güvercin yarışmaları

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
güvercin yarışmaları üstüne düşüp belirli kurallar kriterler belirleyelim ve her ırkda her bölümde yarışmalar düzenleyelim diyorum ben sizler ne dersiniz?

walla cok guzel bir aktivite olur ben birsey dusundum 5-10 ytl lik bir hediye belirleyelim cam sakızı coban armaganı kazanan yarısmacıya hedıyeyı gonderelım olurmu

4/4 lük bir fikrim yok ama hep beraber konusursak güzel fikirler ortaya cikicaktir.

selam değerli dostlar.. bu yarışma görsel mi olacak ..yani uçurma şansımız yok videolarda bence çok fazla fikir vermez..türler arası güzellik yarışımı olmalı acaba..

Görsellik ön planda tutumlalı diye düşünüyorum, ama istersek hani ucurma değilde kuşlarımızı video çekipte yarıştırabiliriz, benim kelebek bölümümdeki yarışmadan sonraki projem tüm ırklar arasında bir yarisma düzenlemek, irklarin degilde güzelliğin ön plana çıktığı belki birazda pc'deki el becerisinin diyelim,
Öncelikle buradan bu fikrimle ilgili sizlerden görüş alışverişinde bulunmayı çok isterim,
Saygılar Sevgiler.

MErhabalar Ömer bey çok güzel düşünmüşsünüz teşekkürederim.

Yarışma önerilerimi maddeler halinde beyan ediyorum,

1-yarışmaya giren Kuşlarımız çift olarak dişili ve erkekli olmalı
2-Yarışmacı kuşların ilk önce hangi ırksa temel olması gereken temel özellikleri göz önünde bulundurmalı
3-Yarışmaya girebilecek değerli üyelerimizn en az 70 mesajı sitemizde olmalı
4-Yarışma tarihleri ilk başlangıç tarihinden sonra kesinlikle değiştirilmemeli buna göre de zaman iyi ayalarlanmalı ortalam süre 15 gün ideal olarak düşünüyorum.
5-Yarışmaya giren kuşlar eğer performans ırkıysa mutlaka özelliklerini havada da izlemeliyiz bu bence en önemlisi arkadaşlar.
6-Fotoğraf çekimleri iyi bir kalitede olmalı aksi taktirde yarışmaya kötü fotoğrafların alınmaması gerekli kostümde ''tüğ yapısını başak türlü anlayamayız''kuşlarımız renkten ibaret değildir arkadaşlar.
7-Değerli Yöneticilerimiz yetkili oldukları ırkları muhakkak sorularla sahibinden detaylı özellikleri istemeledir kuyruk telek sayısı kuşun yaşı gibi vs.
8-HEr yarışmacı kuşun sahibi kendi kuşunu yarışmaya vermekte dürüst olmalıdır.Başka bir besleyicinin kuşu ile yarışmaya katılmak için ayrı bir kategori oluşturulabilir.

Sevgili dostlar aklıma şuan gelenler bunlar lütfen fikirlerimizi beyan edelim herkese teşekkürederim.

Aynı konuyu iki başlık altında tartışıyoruz, konulari birleştirsek daha mantıklı olmazmı?

tearfulchild' Alıntı:
Aynı konuyu iki başlık altında tartışıyoruz, konulari birleştirsek daha mantıklı olmazmı?
Serdar bey kusura bakmayın ben yazarken diğer başlığı görmedim Ömer beyinkini yani ve mesajımı sildim ve Ömer beyin açtığı konuya ekledim size katılıyorum teşekkürler.

Sedar beyin yazısıdır.
Re: Yarışmalar artmalı

Yeni ileti tearfulchild 25 Eylül 2008 22:45
Sevgili Hüseyin,

Ilk etapta bu kurallari uygulamak biraz zor gibi geliyor, ilk etapta düzenliyeceğimiz yarışmalarda biraz daha basit kurallar uyguluyabiliriz, hani esnaf diliyle söylüyorum yanlış anlaşılmasın müşteri çekmek amacıyla, daha sonra yarışmalarımızı yavaş yavaş profosyonelleştirerek istenilen satandartlara uygun hale getiririz,
Benim ilk etapta düşüncem kurallardan çok, insanlarin nasil bu yarismalara katilmak için dikkatlerini çekecegiz, yani yarismaya katilmak bile emek isteyen bir iş. Bende bunun icin görüş ve fikir almak istiyorum. teşekkürler.

Merhabalar serdar bey,

Kuralın basiti olmaz diye düşünüyorum yani kural adı üstünde kuraldır bu esneklik gösterirse kural olmaz fakat daha zor olmayan kurallar olabilir fakat bu yarışmayı ne kadar kaliteli klar bunu gözden geçirmek grekli yani iyi bir iş çıkartmamız gerekli ki kaliteyle müşteri çekelim sizin tabirinizle basit usul hep basittir biraz bence katı kurallar şart aksi takdirde yarışmanın tadı da çıkmaz herkes kuşunu yarışmaya koysun önemli olan kişinin beslediği kuşa güvenmesidir onu sevmesidir kuş çirkin de olabilir ama kişinin kalbini çalmıştır en güzel onun için o kuştur önemli olan bence besleyicinin sevgisini ortaya çıkarmak birinci olmak değil verilen emeği görmek tabii bunun yanında ama güzel ama çirkin hepimizin ortak hobisi olan kuşları görmek.Hepmizin kuşu kendimiz için birinci zaten yarışmaların amacı ırkların nasıl olması gerektiğinide bilgilerimizi ortak paydada buluşturup bilgi paylaşmak olması gerekli diye düşünüyorum ve yarışmaya katılan kuşlar hakkında yorumlar yapılması mgerekli yani eleştiriye açık olunması gerekli sadece bennim oyun 1 numradır denmemeli neden bir numaralı adayı seçiyorsun diye sormalıyız dostlarımıza ki kuşların özellikleri ortay çıksın çok güzel ve bir o kadar da zor bu organizasyonlar dakat bu oluşumların amacını isterseniz önce gözden geçirelim yarışmaların amacı nedir?'''Bence ırkları tanımak ve olması gerektiği gibi yetiştirmek ve örnek teşkile etmektir''

Ben söylediklerinizde hem fikirim, benim söylemek istediğim kurallar olmasin değil tabiki olucak , yarismalara katilimlari arttiricak paketler olusturmak yani bunlari bir cazibe organizasyonu haline getirebilmek bilmem anlatabiliyormuyum,
Bunlara istinaden, birlikte hep beraber cok guzel isler yapabilicegimizi dusunuyor, bu ortak paydada bulunacak herkeze simdiden cok tesekkur ediyorum.

redhotchilipeppers' Alıntı:
MErhabalar Ömer bey çok güzel düşünmüşsünüz teşekkürederim.

Yarışma önerilerimi maddeler halinde beyan ediyorum,

1-yarışmaya giren Kuşlarımız çift olarak dişili ve erkekli olmalı
2-Yarışmacı kuşların ilk önce hangi ırksa temel olması gereken temel özellikleri göz önünde bulundurmalı
3-Yarışmaya girebilecek değerli üyelerimizn en az 70 mesajı sitemizde olmalı
4-Yarışma tarihleri ilk başlangıç tarihinden sonra kesinlikle değiştirilmemeli buna göre de zaman iyi ayalarlanmalı ortalam süre 15 gün ideal olarak düşünüyorum.
5-Yarışmaya giren kuşlar eğer performans ırkıysa mutlaka özelliklerini havada da izlemeliyiz bu bence en önemlisi arkadaşlar.
6-Fotoğraf çekimleri iyi bir kalitede olmalı aksi taktirde yarışmaya kötü fotoğrafların alınmaması gerekli kostümde ''tüğ yapısını başak türlü anlayamayız''kuşlarımız renkten ibaret değildir arkadaşlar.
7-Değerli Yöneticilerimiz yetkili oldukları ırkları muhakkak sorularla sahibinden detaylı özellikleri istemeledir kuyruk telek sayısı kuşun yaşı gibi vs.
8-HEr yarışmacı kuşun sahibi kendi kuşunu yarışmaya vermekte dürüst olmalıdır.Başka bir besleyicinin kuşu ile yarışmaya katılmak için ayrı bir kategori oluşturulabilir.

Sevgili dostlar aklıma şuan gelenler bunlar lütfen fikirlerimizi beyan edelim herkese teşekkürederim.

güzel fikirleriniz için çok sağolun hüseyin bey.
bende bir kaç uyuşmayan fikrimi söyleyeyim.
bence yarışmaya katılan kuş çift olmamalıdır çelişkiye yol açar.
mesaj sınırı bencede koyulmalı yoksa adam 10 kere farklı hesap açıp üye olur kendine oy atar.70 msj çok fazla ama bence 25 falan uygun olur diye düşünüyorum.ama 25 de saolun,güzel,teşekkür ederim diye olmucak tabi içerikli güzel paylaşım yapan uyelerimiz bunların kontrolude bize düşüyor.bencede 15 gün resim ekleme ve 15 günde anket uygundur
performans kuşlarını havada izlememiz bence biraz zor.şimdilik kostüm yarışmaları yapalım.sonra biraz daha sonra bölge temsilcileri seçeriz sitemizden onlar yardımıyla işler çok daha kolaylaşır

tearfulchild' Alıntı:
Ben söylediklerinizde hem fikirim, benim söylemek istediğim kurallar olmasin değil tabiki olucak , yarismalara katilimlari arttiricak paketler olusturmak yani bunlari bir cazibe organizasyonu haline getirebilmek bilmem anlatabiliyormuyum,
Bunlara istinaden, birlikte hep beraber cok guzel isler yapabilicegimizi dusunuyor, bu ortak paydada bulunacak herkeze simdiden cok tesekkur ediyorum.

Serdar arkadaşım seni çok iyi anladım şimdi kurallar olsun düşüncelerinle insanları kasmayan sıkmayan uyulması kolay kuralları kast etmişsin sanırım katılıyorum doğru bir fikir teşekkürler.

Merhabalar,
İlk etapta Serdar ve Ömer arkadaşlarımızın da dedikleri gibi teşvik amaçlı ve katılım sağlanması açısından kostüm ağırlıklı yarışmalar olabilir fakat bana yinede performans ırklarının sadece kostüm olarak tek bir kategoride değerlendirilmesi olumlu gelmiyor fakat çogunluğa hem fikire katılım açısından size katılıyorum.

Arkadaslar, Bu Kelebek Yarismasinin birincisi Hala Ana sayfamizda yer almadi, YA biz bunu ana Sayfada yayinlayalim yada ben bunu Kelebekler Bölümünün sabit Mesaji yapicam, soz verdik sozumuzu her ne sekilde olursa olsun tutmamis gibi oluyoruz, belki kimse birsey soylemez, ama bir gun biri birsey soylerde siz kelebek yarismasi yapmistinizda, bilmem surda resmi yayinlicaktinizda yayinlamadiniz derse o zaman susmaktan baska care olmaz, bunun icin oncelikli olarak insanlara vaad ettiklerimizi yerine getirelim.
Kendi adima öz eleştiridir..

BİZ DEFALARCA ÜYEYE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK BİLGİLERİ VE RESMİ ALALIM DİYE AMA YANIT GELMEDİ.
AMA HAKLISIN BİZ YİNEDE ORDAN BİR FOTOSUNU ALIP KOYALIM

abi sizlere bırakıyorum benden pes. On defa mesaj attım cevap yok birinsi gelen kuşun sahibinden.

resimlerden birini koyalı madem olesıne
bizden çıksın
konuda resimleri var

Geri