Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Guvercin yavrulari yumurtadan ciktikdan sonra 2 3 saat icerisinde öluyor
Hakkaride yüksekova da bakıyorum taklacı güvercinlere yumurtlamada sıkıntı yok yumurta dan çıktikdan sonra 2 3 saat içerinde oluyor yavru kuş dışı eke kuş maya da kusuyor ama öluyor 1 senedir yavru alamiyorum hakkari yüksekova rakim olarak 2030 rakim acaba rakimdan ötürü mu yavru alamiyorum bi fikri olan arkadaşlardan abilerden yardim bekliyorum hayırlı akşamlar herkese
Yavru ölüm sebepleri . Kış aylarında en belirgin sebebi soğuktur yuva yalıtımını guzel yap birde öyle dene . Tabikide her canlının yaşayabileceği bir rakım vardır lakin Türkiye şartlarında güvercinin rakımdan etkileneceğini düşünmüyorum. 2. Sebep genel de bir çok kişinin bilmediği bir sebeptir erkek kuş tam manası ile yumurtayı dölleyemez yani yavrunun herhangi bir yerinde sorun görünmüyormuş gibi gözükse de aslında yavru diğer yavrulara göre daha az bir gramda doğar bu da yavrunun ölümüne sebep olur . 3. Sebep yine yavru gelişimiyle alaka lıdır fakat sorun burda anaç kuşlarda dır. Kuluçka süresi içinde yumurtayı belli aralıklarla üstüne yatan kuş çevirir böylelikle yavru eksiksiz bir şekilde gelişimini sağlar eğer ki anaç kuş bu işlemi başaralı bir şekilde yapamaz ise yavru yine küçük çıkacak ve ölecektir. Eğer ki bunların hiç biri yok ise yani hepsi eksiksiz yavru tam çıkıyor fakat bilinmeyen bi sebepten dolayı ölüyorsa anaç kuşlarını değiştir eğer soyunu bozmak istemiyorsan bildiğin yerden daha önce yavru çıkartmış bir çift taklacı kuş al bı onları dene eğer onlarda da aynı sorunu yaşarsan kuşlara bakış sistemini değiştir derim inşallah sağlıklı yavrular alırsın
Ilginiz alakaniz için çok teşekkür ederimne yaptıysam yavru alamiyorum daha önce yavru alınmış damızlık çift kuşlar getirdim onlar da yavrularına bakmadılar erkek kuş basarak öldürdü hemen ayirdim diğer kuş ise annesi maya kusmadigi için oldu kaç tane yumurta aldım kışın yazın fark etmez hiç bir anaç kuşlar yavrularına bakmadılar hakkaride besleyen arkadaşlarımda var onlar da yavru alamıyor ne hikmetse çözemedik biz bu işi malesef
Yumurtaya çok güzel bakıyor kuşlar bakma konusuna sıkıntı yok yeni yavru çıktı 18 günde cıktı yumurtadan anaclarin yumurtaya bakmaları çok güzel ne yazıkki yumurtadan yavru çıktikdan sonra yine bakıyorlar herşey çok güzel ama anaclar maya kusmuyor kamera bile yerleştirdim kümese yavrulara kusma yok
Usta sayfaya duyarlı kalıp gelişmeleri aktardığın için öncelikle sağol . Şimdi konumuza gelelim . Bende batı Karadeniz de yaşıyorum uzun yıllardır kuş bakıyorum yavru alıyorum başıma yavru ölümü ile sorunlar gelmedi mi geldi fakat benimkiler ya annesini atmaca aldı baba bakamadı öldü yada anne babanın ilk yavrusuydu baba fazla ilgilenmedi öldü. Her canlı bu dünyaya üremek neslini devam ettirmek için gelir ve bunun için hayat mücadelesi verir ki senin kuşların da yumurta yapıp 18 gün üstüne yatıp yavruyu çıkartıp kusmuyorlar ise gerçekten bu durumu kendimizde aramamız lazım ya kuşların yavru bakma konusunda gerçekten çok acemi yada kuşlar birşeyler den şüphelenip o yavruya bakmıyorlar. Öncelikle Allah her canlıya olduğu gibi kuşlara da doğuştan bazı şeyleri verir mesela daha 22 günlük yavru diğer kuşlar yıkanır iken oda onlara özenip yıkanmaya çalışıyor demek ki biz kuşlar birşeyleri biliyorlar ve bunların kafasında bunlar programlı ilk yavrusu bile olsa iç güdüsel olarak o yavruya mutlaka bakması gerekecetir karşıladığınız durum gerçekten şaşırtıcı birde bütün şehir de kimse yavru alamaması gerçekten ilginç aklıma ya havasından ya suyundan demekten başka çare gelmiyor . Peki bu durumda ben olsam ne yapardım giderdim iki tane adam akıllı bakıcı kuş alırdım altlarına yumurta sürer birde öyle denerdim şahsen oda başarısız olursa aklıma daha fazla birşey gelmiyor gerçekten üzücü bir durum inşallah bu sefer başarılı olursunuz