Güvercin yavrularının ilk 36 günü!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar güvercinlerimizin yavrularının ilk 36 günlük çalışmasını buldum. Bol yavrulu, hastalıksız kümesler dilerim...

.........SİNAN ÖZTEKİN............

Ekli dosyalar

• 36_g%FCn.webp
    36_g%FCn.webp
    42.6 KB · Görüntüleme: 1,751
  • 34_g%FCn.webp
    34_g%FCn.webp
    34.9 KB · Görüntüleme: 1,782
  • 33_g%FCn.webp
    33_g%FCn.webp
    28.7 KB · Görüntüleme: 1,726
  • 28_g%FCn.webp
    28_g%FCn.webp
    22.2 KB · Görüntüleme: 1,746
  • 27_g%FCn.webp
    27_g%FCn.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 1,739
  • 25_g%FCn.webp
    25_g%FCn.webp
    37.2 KB · Görüntüleme: 1,723
  • 21_g%FCn.webp
    21_g%FCn.webp
    19.2 KB · Görüntüleme: 1,776
  • 20_g%FCn.webp
    20_g%FCn.webp
    21.6 KB · Görüntüleme: 1,778
  • 19_g%FCn.webp
    19_g%FCn.webp
    22.3 KB · Görüntüleme: 1,696
  • 17_g%FCn.webp
    17_g%FCn.webp
    25.2 KB · Görüntüleme: 1,706
  • 14_g%FCn.webp
    14_g%FCn.webp
    39.9 KB · Görüntüleme: 1,730
  • 10_g%FCn.webp
    10_g%FCn.webp
    23.7 KB · Görüntüleme: 1,782
  • 09_g%FCn.webp
    09_g%FCn.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 1,744
  • 06_g%FCn.webp
    06_g%FCn.webp
    24.9 KB · Görüntüleme: 1,659
  • 04_g%FCn.webp
    04_g%FCn.webp
    25.2 KB · Görüntüleme: 1,754
  • 02_g%FCn.webp
    02_g%FCn.webp
    20.9 KB · Görüntüleme: 1,772
  • 01_g%FCn.webp
    01_g%FCn.webp
    19.7 KB · Görüntüleme: 1,791
Maaşallah ne güzel kareler değil mi???

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

paylaşım müthiş güzel ,benim anlamadığım ufacık yavruyu suya bırakma nedenleri ben 20 yıldır ne gördüm nede duydum ,sebebini bilen paylaşırsa memnun olurum. :slm:

göksal balcı' Alıntı:
paylaşım müthiş güzel ,benim anlamadığım ufacık yavruyu suya bırakma nedenleri ben 20 yıldır ne gördüm nede duydum ,sebebini bilen paylaşırsa memnun olurum. :slm:

Yorumun için teşekkür ederim Göksal abi... Aslında yavrunu suda olması benimde dikkatimi çekti ama benim aklıma gelen şu oldu: benim yavruları yazın hava alsınlar diye bazen dışarı çıkarırdım hemen suya girerlerdi.. Belki öyledir dedim ama sanki bilerek konmuş gibi burda...

..........SİNAN ÖZTEKİN............

Evet, incelerseniz sahibinin hijyen bakımından çok titiz olduğu görülüyor. Asıl suya sokma sebebinin yavrular yuvada sürekli yattıkları için kıç kısımlarına sürekli pislikleri yapışır bu nedenle temizlenmesi gerekir.(Babamda bana çok küçükken, yavruların kıçını sürekli temiz tutmam gerektiğini öğretmişti. Kağıt mendili yağlar kıçına pislik yapışanları temizlerim. Özellikle yaz aylarında pislik kıçında kuruyup tuvaletini yapamayan kuşların öldüğü olur, gerçekten önemli bir ayrıntıdır. Tavuk civcivlerinde de rahatlamaya yol açar.) Yetiştiricinin yazın yavruyu kurulamasa da olur ama kurularsa kuş yuvada oturunca pisliklerin yapışması daha az olur, kışın ya da soğuk zamanlarda da hayvanın hastalanmaması için kuruluyor. Yabancılardaki bilinçli yetiştirmeye hayranım :))

ugurk81' Alıntı:
Evet, incelerseniz sahibinin hijyen bakımından çok titiz olduğu görülüyor. Asıl suya sokma sebebinin yavrular yuvada sürekli yattıkları için kıç kısımlarına sürekli pislikleri yapışır bu nedenle temizlenmesi gerekir.(Babamda bana çok küçükken, yavruların kıçını sürekli temiz tutmam gerektiğini öğretmişti. Kağıt mendili yağlar kıçına pislik yapışanları temizlerim. Özellikle yaz aylarında pislik kıçında kuruyup tuvaletini yapamayan kuşların öldüğü olur, gerçekten önemli bir ayrıntıdır. Tavuk civcivlerinde de rahatlamaya yol açar.) Yetiştiricinin yazın yavruyu kurulamasa da olur ama kurularsa kuş yuvada oturunca pisliklerin yapışması daha az olur, kışın ya da soğuk zamanlarda da hayvanın hastalanmaması için kuruluyor. Yabancılardaki bilinçli yetiştirmeye hayranım :))

Bizleride bu konuda bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten yabancılar hem çok güzel kümesler yapıyor hemde çook güzel kuş bakıyorlar. Ama onların hem paraları var hemde yerleri genelde müsait(bahçeli evleri falan var)... Tabi bunlar bizim için bir bahane olmamalı bizlerde çok iyi bakmalıyız kuşlarımıza...

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

Türkiyede böyle özenle güvercin yetiştiren tanıdık birileri var mı acaba... Yani tabikide hepimiz dikkat ediyoruz kuşlarımıza ama bu kadar güzel yavru besleyip büyütemiyoruz biz

Selamlar,

Ben kendi adıma güzel ve temiz sağlıklı yavrular yetiştirdiğimi düşünüyorum. Yukarıdaki resimde 17 günlük yavrunun yıkanma olayını bende ilk defa gördüm ve okudum. Benim temiz yavru bakabilmemdeki etkenlerden biri her hafta yavruların yuvalarını temızlemek, temiz çöplerden yeni plastik yuvalık koymakdan geçmektedir. Birde 15 günlük yavrulara düzenli olarak gün aşrı 1 aylık olana kadar tabiri yerinde ise yeme düşene kadar colvit plus yavru hapı vermekle de bağışıklık sistemi güçlü ve sağlıklı bir yavru dönemi geçirmelerine yardımcı olmakdan geçmektedir. Bu şekilde genç güvercin dönemine hazırladığım yavrularım sorunsuz bir şekilde ilk tüy dökümüne girmekte, ergen güvercin yolunda emin adımlarla ilermektedirler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri