Güvercin yavrusu neden ölmüş olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan liliput
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

liliput

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet Can
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba, 2 gün önce bir saksağan saldırısından kurtulan yavru güvercini apartmanımızın kenarında sinmiş şekilde gördüm. Eve getirdim, biraz bakayım,iyileşince salarım diye düşündüm. Bisküviyi ıslatarak, b vitamini ekleyerek mama karışımı hazırladım, hayvancağıza 2 gündür yedirdim, cıvıkca bir karışımdı ve ilk gün açlığından olsa gerek kendisi bile yedi boynunu uzatarak, ben de şırınga ile destek oldum diğer öğünlerde. Sabah kalktığında gayet iyiydi, ortamda geziniyordu. Ama az önce sendelemeye başladı, gözleri kapandı ve can çekişti malesef. Dün bu yavruyu, üstündeki mama kalıntıları vs. temizlensin diye, ılık-sıcakımsı suya soktum, üstüne biraz su attım sonra da çıkardım ve güneş altında biraz titrese de kurulandı.Rahatlar diye düşünmüştüm. Acaba diyorum bunun etkisi olabilir mi? Yoksa enfeksiyon,aşısızlıktan dolayı mıdır? Umarım benim yüzümden ölmemiştir. Lütfen beni aydınlatır mısınız? Çok önemli benim için.

arkadaşım güvercin yavruları biraz hassastır.Sen onu suya sokmuşsun ve güvercinin kurumasını beklemişsin anladığım kadarıyla.Su kururken yavru çok üşümüş olabilir bu yüzden soğuk almış olabilir veya yavru iki gün önce saksağan saldırısından enfeksiyon kapmış olabilir.

postacı45' Alıntı:
arkadaşım güvercin yavruları biraz hassastır.Sen onu suya sokmuşsun ve güvercinin kurumasını beklemişsin anladığım kadarıyla.Su kururken yavru çok üşümüş olabilir bu yüzden soğuk almış olabilir veya yavru iki gün önce saksağan saldırısından enfeksiyon kapmış olabilir.

Hocam, cevapladığın için teşekkürler. Annesizlik de olabilir mi bilemiyorum. Açıkçası banyo olayı kafamda soru işareti, ama yağmuru vs. düşünüyorum. Hayvanlar etkilenmemeli diyorum kendi kendime, vicdanım rahatsız. Keşke gerçek sebebini bilebilsem. İnternette güvercine banyo yaptırdıkları videolar görmüştüm, dedim baya rahatlar, bi pisliklerinden kurtulsun. Herşey iyi giderken, bir anda kötüleşti, su verdim fayda etmedi :hungur: Gerçekten üzgünüm yavrucuk için. Keşke yaşasaydı da salsaydım, uzun ömür yolculuğuna.

Geri