Güvercin yemleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sultan sencer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yüksel Salduz
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar öncelikle sağlıklı bir güvercin istiyor isek veridiğimiz yemleri dikkatli seçmeliyiz
karışık yem tavsiye edilir ama hazır karışıklardan olmamlı çünkü iyisini koymuyorlar içerisine ve bu karışık yemi her gün değil haftada iki gün vermek yeterli bence kullandığım yemlere gelince palet yem kullanmına kesinlikle karşıyım

Buğday ( temiz ve tozsuz olmalı )
Mısır ( fazla iri ve ufak olmamalı )
Aspir
Fiğ ( özellikle yazın )
Ak ağ darı
Kızıl ağ darı
Arpa ( özellikle kışın )
Kenevir ( özellikle kışın )
Burçak
Çılpan
Bezelye ( mutlaka verilmeli ) son olarak bunlara ilave olarak benim sırf güzel yedikleri için kullandığım vitamin deposu
Maş fasulyesi

birde bunları alırken karışık olarak değil tek tek yerinde görerek özellikle iyi tohumluk olarak ayrılmış olanlardan seçilmesi daha iyi kırıklarıda var ama doyuruculuk olarak tercih etmem birde eğer kapalı ortamda kuş bakıyor isem yavru zamanı temiz kırık buğday vermeye özen gösteririm kümesimde fazla güneş almıyorsa ana - baba yavruya maya kusmayı bıraktığı zaman diş çıkaran çocuklar için kullanula devid 3 damla mutlaka her gün bir ya da iki damla yavruların ağızlarına damlatırım tamamen D vitamini olup iskelet ve kemik yapılanmasının güçlü olmasını sağlıyor kuşada hiç bir zararı yok

saygılar

bende tam böle bir başlık açıcaktım teşekkürler önemli bir konu.
geçen hafta natural kırmızı poşette belçika yemi aldım açık olarak baktığımda temiz ve parlak gözüküyordu. fakat kuşların önüne koyduğumda nohut büyüklüğünde sarı sarı artıklar gözlemledim yemiyorlar hatta bezelyeleri bile sonra bırakıyorlar.
25 kg yeme 60 tl para verdim içime sinmedi açıkçası o yüzden tavsiye etmiyorum.kendimiz karıştıralımda fiyat olarak yükseliyor mu ? hazır karışıklar 1,5-1,6 tl arasında bildiğim kadarıyla. bursada açık ve güzel yem satan yerleri bilen arkadaşlar yazarsa nokta atışı yapmış oluruz.son olarak karışım yüzdesi yazabilir mi ustalarımız, 50 kg toplam yem için şu kadarı buğday , şu kadarı bezelye gibi,ayrıca karışım içeriği ve oranı yaz ve kış olarak fark edicek mi ?
teşekkürler.

hocam benim yem aldığım yer var yıldırımda Uludağ yem kaymakamlığın arkasında ben bu yazdıklarımı oradan buluyorum fiyat tabiki hazır karışık yeme göre biraz artıyor ama güvercinler için değer diye düşünüyorum

Geri