güvercin yumurtadan kaç günde çıkar kesin cevap bulamadım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar güvercin yumurtalarından yavrular normal olarak kaç günde çıkar.araştırdım ama kesin bir sonuç bulamadım 21-23 günden tutun da 18. günden sonra yumurta bozulur diyenlere kadar birçok cevap gördüm.benim kuşların yumurtlamasının üzerinden bugun 18 gün geçti yarın 19 olcak.daha beklemelimiyim yoksa yumurtaları kırayım mı

Selamlar Berat,

Bu konu çok yazılı ama ben gene izah edeyim. İkinci yumurtayı bıraktığı günden başlayarak 18 gün sayacaksın, Birinci yumurtadan saymaya başlarsan bu süre 20 gün olur. İki yumurta arasında 48 saat gibi bir fark vadır. Kafanda soru işaretleri var ise 23 gün olana kadar bekle zaten kuş boş yumurtadan kalacaktır. Bir tavsiyem bilgisayarınız var ise bilgisayara yada bir deftere güvercinlerinizin yumurtlama tarihlerini ve 18 gün sonrasının tarihini yazıp bir çizelge ile takip etmeniz olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Berat,

Bu konu çok yazılı ama ben gene izah edeyim. İkinci yumurtayı bıraktığı günden başlayarak 18 gün sayacaksın, Birinci yumurtadan saymaya başlarsan bu süre 20 gün olur. İki yumurta arasında 48 saat gibi bir fark vadır. Kafanda soru işaretleri var ise 23 gün olana kadar bekle zaten kuş boş yumurtadan kalacaktır. Bir tavsiyem bilgisayarınız var ise bilgisayara yada bir deftere güvercinlerinizin yumurtlama tarihlerini ve 18 gün sonrasının tarihini yazıp bir çizelge ile takip etmeniz olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aynen aykut abinin dediği gibi.

aykutk' Alıntı:
Selamlar Berat,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
abicim çok teşekkür ederim cevaplamışsın ama tam açık şekilde anlayamadım yani şöyle söyleyeyim. ilk yumurtadan itibaren 20 gün bekleyeceksin demişsin. 20.günde her iki yumurtanın da çıkması mı gerekiyor yoksa sadece ilkimi çıkar öncelikle.eger 20. günde de çıkmazsa alıp kendim kırayımmı yoksa artık zaten çıkmazlar yumurtalar boş ya da yavrular ölmüş mü demektir

Kuluçka süresi 18 gündür. 2. yumurtadan sonra 18 gün sayacaksın. İlk yumurtaya yatmazlar sadece koruma amacıcıyla yuvada bulunurlar. Kuluçka süresi sonunda her iki yavru da kısa aralıklarla doğar. Ancak bazen bir gün arayla da doğdukları olur.
Bu kadar aceleci olmasan ve sık sık yavrular çıktı mı diye kuşları rahatsız etmezsen daha iyi olur. Hiç bir şekilde de, kuşlar üzerinden kendileri kalkmadan ve yumurtalar soğumadan yumurtaları kırma veya atma.
Hayırlı olsun.

Selamlar,

İkinci yumurta oldu, o günden 18 gün say ve bir yere yaz bu yazdığın tarihde 1.yumurtadan yavru çıkacaktır. 19. günde ise ikinci yumurtadan yavru çıkaracaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

abicim sen en iyisi ilk yumurtanın 6.gününde yumurtayı al ışığa doğru tut içine bak damarlanma kanlanma varsa 18 gün bekle çıkmazsa sen çıkar döl tutmayada bilir bazı kuşlar sürekli yatar yumurtanın kuluçka süresi geçsede

Selam
Beyler aynının benzeri benimde basıma geldı anlatayım...
Güvercinlerim yumurtladı 1.5 hafta sonra erkek kaçtı disi 4 gün kendisi yattı.Bu esneda Kelebek Beyaz güvercin yumurtadaki güvercinle eş aldı ben acemi oldugfum için aptal gibi yatan kusu ucurdum kaldırıdım ama bu 5 dk bile olmadı güvercin devamlı yattı yarınla 20 gün olcak Sizce Çıkarmı Anne:Çakmaklı Baba:Kağıt Mavi Oyunlu Suan yatan Kelebek erkek Sizce Ne olur...?
Saygılar....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri