güvercin yumurtadan kalktı diğer kuşun altına koydum yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mücahitsayar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mücahit
Meslek
ÖĞRETMEN
İlgi Alanı
Kediler
güvercin yumurtadan kalktı diğer kuşun altına koydum yumurtaları ama aralarında bi hafta kadar zaman var arkadaşlar nasıl olur şimdi kuş dört yumurtaya yatıyor yumurtanın asıl anası ıkı gundur catıda ınmıyor kuş takladan inemıyor uyuz :D erkekde bugun yatıyordu kalktı oda yatmıyor şimdi bes altı saat yumurta boş kaldı bende diğrının altına kodum naısl olur cıkarmı?

çatıdan inince koy yatabilir.yumurtaları karıştırma işaret koymalısın. BOL YAVRULU BİR SEZON DİLEKLERİMLE.

işaret koydumda inmedi hala bugünn 3. gün hiç mi acıkmıyo catıda ölüp kalır diye korkuyorum ya peki diğer guvercının altında cıkarmı yavrular onunkıleren bır hafta sonra ama bır hafta yatarmı kuş ustunde sonuç ne olur

kuş hele bir insin yumurtaya yatacaktır.
taklacılar böyle..

??????????????????????????????????????????????????????????????
kuşu cıktım yakaladım ama yatmadı gene uctu bugun catıya artık cıkmıycam düşüyodum xD ŞİDİKİ SORUM YUMURTAYI BAŞKA kuşun altına koydum onun la sonradan koydugum yumurtaları arasında bır hafta var nasıl oolur kendı yavrulaır cıkınca gene yatarmı ustund eonunkılerıde cıkarıp
bakar mı ??
?????????????????????????????????????????????????????????????

arkadaş yumurta 5-6 saat boş kaldı diyorsun benim bildiğim kadarıyla 1 saat boş kalsın yumurta bozulur maximum 3 saat sanmıyorum yavru çıksın diğer kuşta 1 hafta süre var diyorsun yumurtayı hadi 1 hafta sonra çıktı mardinin yumurtalar bu sefer 4 yavruya bakması güç olacaktır...Bol şans...

Re: güvercin yumurtadan kalktı diğer kuşun altına koydum yum

eski konu yazmam gerekliydi
yeterli verin su bilgileri ne dediginiz neye uymaniz gerektigi belirsiz.

son yorumcu nasil oluyor 1,,3 saatde bozuluyor konu var bir yil saklanyor
taktir ilahi belki yasar birde su konunun sonunu getirseymis acan bizde birsey ögrenirdik

baska kusun altinda 3>5 yumurta kalirmi ve ne kadar arayla yumurta bosta kalmali +10 derece.
baska kusun altina sürerken neler yapilmasi gerek?
baska kuslarda bunu kabul etdiklerini nasil anlariz?
baska kuslar tüm yumurtalari red ederse ne yapilmali?
saygilar

yumurtayı 1 yıl değil 100 yıl bile saklıyabilirsin ama uygun koşullarda. şimdi nasıl diyeceksin hemen cvp veriyorum bir hastadna alınan iç organlar özel kutularda taşınıyorlar. bir insandan alınan kök hücreler ileride bir hastalıkla karşılasırsa dıye özel bir yerde saklanıyor tabi bunun için ücret ödüyorsun o kök hücreler 5-10 yıl kadar saklanabiliyor bozulmadan.
ve bir tv de duydugum habere göre AB li bilim adamalrı kutularda mamut bulmuşlar mamuttan aldıkları kök hücreleri bir filin emriyosunun dns abilgilerini bosaltıp mamutun dna bılgılerını girerek filin rahmine koyup mamut üretmeyi hedefliyorlarmış mamutlar kaç yıl önce nesli tükenen hayvanlardır bir düşünelim hücreleri hiç bozulmadan bunda yıl nasıl kalmış.

uzun lafın kısası bir emriyonun faliyete geçmesi için uygun bir sıcaklıga ulaşması lazım ve o uygun sıcaklıga ulasıp faliyete gecen emriyo tekrardan o dediğimiz uygun sıcaklıgın altına düştüğünde emriyo ölür. buda bizim yumurta bozulur tabiridir.güvercin yumurtalarını buz dolabı yada kısın bir yerde muhafaza edebiliriz belli bir süre ama lamum dolap ısısı hep aynı kalmayabilir temizlik için kapatıldıgında yada kapagı açılınca sallantılardan içerideki sarı sıvının bulundugu zar hasar görüp beyaz sıvıyla birleşirse yumurta bozulur.

soruna gelicek olursa 4 yumurta var diyorsun ve aralarında1 hafta bir süre var diyorsun. şuan yatan kuşun yumurtalarından 1 hafta önce yada sonra çıkması arasında şöyle bir fark var önce cıkarsa kuş maya dediğimiz kuş sütünü hazırlamadıgı için yavruya katı besin kusmak zorunda kalabilir buda yavruyu yutamıyacagı yemlerden dolayı bogarak ölümüne neden olabilir. diğer yumurtalardan 1 hafta sorna cıkması sonucunda ise yine kuşun maya yani kuş sütünün bitmesinden dolayı yine katı besinler kuşması ile kuşu yine boğabilir. hadi diyelimki boğulmadı ama o yavrudan önce çıkan yavrular 1 el seviyesine gelip diken tüye girmeye başlamış seviyede olacaktır buda yavrunun ezilerek ölmesine neden olacaktır. yani o yumurtaların çıkması zorr yavruların büyümesi dahada zorr. yumurtalar ilk çıkan 2 yumurtadan sonra ana baba altındaki yavruları öretebilene kadar yatar yani diken tüye girdiğinde kalkar çünkü taze olan tüyler zarar görücektir anan baba üstünde yatarsa bu zarar görüceğini anan baba çok iyi bilmekte idir ve bu süreye geldiğinde kuşların üstüne soguk olmadıgı sürece fazla yatmaz.

SANA TAVSİYEN DİĞER 2 YUMURTAYIDA RİSKE ATMADAN O DEDİĞİN YUMURTALARI AT GİTSİN YADA O YUMURTALARDA AYNI GÜN YUMURTLAYAN BİR KUŞUNUN ALTINDAKİ YUMURTALARI AL BUNLARI KOY YERİNE ÖYLE 4 YUMURTAYLA KUŞLARI UĞRAŞTIRMA ÇÜNKÜ 4 YAVRUYUDA KAYBEDERSİN.

verdigin bilgi icin tesekkurler.

bende yumurta 3 yani 1 pazartesi biri cuma biride pazar cikti.
bunlardan pazartesi ve cuma olani ayni ana baba ve yerlerinden memnunlar ekiplikleri tam.
bir diger yumurtada ne yazikki bol pacali süs güvercinim yavrularini merak ediyor ve bir takla ile ciftlestirecem
bu sebebten sonuncu yumurtayi hayvan kenarda bir yere yumurtlamis ne zaman kitlersem yumurtluyorlar
ama ne yazikki ne erkekte erkeklik nede diside analik var bebek gibiler co ürkek ve yanlarina gelenlerden kendilerini koruyamiyorlar.
ben bu yumurtalari öbür ciftin altina koysam nasil olur
veya kanadi cekik ve kesik posta kuslarimla ayni yere kapatsam sonuc alirmiyim\

cevabin cok uzundu ama yerim simdi mamutu.. yarin beslesinlerde ortaligin icine etsinler.
bu hayvanlarin boylarini ve güclerini bilmiyorlar eger yok oldularsa bir sebebi olmali.

kuşlarım çok ürkek diyorsan onalr için 2 sandık üst üste koyabılıcegın yükseklikte ve 30-40 cm sandık önünde boş alanın oldugu bir ayrı kümes yaparsan ayrı besler ve yavrularını elde etmiş olursun yada yumurtaları başka bir kuşun altına sürerek ürete bilirsin. ama o kuşlarında 1 çift yavruya bakıp büyütmeleri lazımki yumurtaya küsmeyip yavru büyütmeyi öğrenmeliler. bu kusalrı bir basak cift kuşlada kapayabilirsin ama diğer kuşlar daha baskın gelirse yumurtada rahat yatamazlar.

Geri