GÜVERCİN YUMURTADAN SONRA AYAĞININ ÜZERİNE BASMAMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Neo_sims
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Neo_sims

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alp Demir
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Dostlarım şuan uzun süreden beri yumurtlayan ala mardinim vardı 9 ay'dan beri yumurtlamıyordu geçenlerde yumurtladı ilk yumurtasında bir problem yoktu 2. yumurtada sol ayağının üzerine basmıyor hiç kanatlarınla ilerli ve erkeklerde bunun bu halinden faydanlanmaya çalışıyo şuan ayrı bi yerde bakıyor yumurtalarını başka yere aktardım bu daha öncede başıma geldi bazı kuşlarımda ama gün içersinde geçti bu sefer ki 4 günden beri basmıyor bu konu hakkınd bilgisi olan varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim... :hmm:

Eczaneden kalsiyum hap alın suda eriyenlerden 3gune duzelir.. Fiyatıda uygun 4lira olması gerekıyor..

yumurta felci kalsiyum eksikliğine bağlı bir rahatsızlık. kalsiyum takviyesi ile birkaç günde düzelir. ılık su ile banyo yaptırıp tutulan ayağa masaj yapılmasıda fayda sağlıyor.

Teşekkür ederim sağol dostum masaj yapıyordum devamını sağlayacağım kalsiyum ilavesi yapıp :)

selamunaleykum,
geçmiş olsun öncelikle. güvercinin yumurtladıktan sonra ayağının tutulmasının tek nedeni kalsiyum eksikliğidir bunun da nedeni ; kuşlar yumurta kabuğunu oluştururken kalsiyumdan faydalanırlar taş yoprak kum çakıl gibi gereksinimlerini karşılayamadıkları zaman senin bahsettiğin hastalık ortaya çıkar ayak tutulması kanat tutulması gibi.. ama tek gerekli olan kuşlarımıza düzenli kalsıyum desteği vermektir..
SAYGILAR...

KUŞÇU DÜKKANLARINDA SATILAN KUŞ TAŞLARI VAR ONDAN AL VER 1 2 GÜNE BİŞEYİ KALMAZ..

Geri