GÜVERCİN YUMURTASI YENİR Mİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kotukull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 56K

kotukull

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aytaç kara
Meslek
gıda
İlgi Alanı
Kuşlar
slm arkadaslar. çok basit bir soru sormak istiyorum. acaba güvercin yumurtası bıldırcın yumurtası gibi yenebilir mi? bu konuda bilgisi olan varmı acaba? teşekkürler şimdiden :heyo:

İnsan sağlığına bir zararı olacağını sanmıyorum fakat hiçbir güvercinsever onca zahmete katlandıktan sonra yumurtlayan kuşunun yumurtasını yemez. :)Bazen 1 çift kuşun yumurtlaması 1 yıl ı alır.Yani bıldırcın gibi gün aşırı yumurtlamaz güvercin.Saygılar...

Güvercin de yenir yumurtasıda, ben yedim ÇOCUKKEN eti lezizdir yumurtasıda hafif ama çok küçük pek bişeyanlaşılmıyor . Da çocukken yedim şimdi asla yemem . selamlar .ŞEREF

kotukull' Alıntı:
slm arkadaslar. çok basit bir soru sormak istiyorum. acaba güvercin yumurtası bıldırcın yumurtası gibi yenebilir mi? bu konuda bilgisi olan varmı acaba? teşekkürler şimdiden :heyo:
Aytaç abi ben serdar abiyle msnde seninle çoklu olarak konuşuyodum hatırlıyosan sen şu an güzel ve acayip bi konuya değinmişsin bence saçma çünkü güvercin yumurtasını yersen kuşlarını üretemezsin :haha:

teşekkür ederim arkadaslar. güvercinlerim aşırma yaptıgında 8 günde bir yumurtluyor. ben kümesimdeki her kusun yumurtasını yavru çıkartmıyorum. ben sadece saya üretiyorum kümesimde. ama azman ve bagoların yumurtalarını çıkartmıyorum. altlarınada saya yumurtası koyuyorum. o yüzden bu azman ve bangoların yumurtalarını acaba yiebilirmiyim diye düşündüm:D

Evet güvercinin hem eti hem de yumurtası yenilebilir.
Hatta batıl bir inanca göre bir şeye iyi geliyormuş güvercin yumurtası ama şimdi hatırlayamadım ya çocuğu olmayanlara yada konuşamayan çocuklara iyi geldiğini söylerler öyle birşey hatırlıyorum yanlışda olabilir .
Ama güvercin yumurtası yenir ben yedim zamanında ve hala hayattayım :D
Yemektede bir sakınca olduğunuda sanmıyorum çünkü kışın mesela yumurta bastırılmaz o yumurtayı atacağına ye daha iyi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Evet güvercinin hem eti hem de yumurtası yenilebilir.
Hatta batıl bir inanca göre bir şeye iyi geliyormuş güvercin yumurtası ama şimdi hatırlayamadım ya çocuğu olmayanlara yada konuşamayan çocuklara iyi geldiğini söylerler öyle birşey hatırlıyorum yanlışda olabilir .
Ama güvercin yumurtası yenir ben yedim zamanında ve hala hayattayım :D
Yemektede bir sakınca olduğunuda sanmıyorum çünkü kışın mesela yumurta bastırılmaz o yumurtayı atacağına ye daha iyi.

tesekkür ederim. benim oglan 3,5 yasında ama konusamıyor daha.. hemen ilk işim taze bir güvercin yuumurtası yedirmek olucak. konusmaya baslarsa burdan herkese ilan ederim:) ama olurda folluga girip dişi kuslara kur yapmaya baslarsa napıcaz onu bilemiyorum :haha: :haha: :haha:

Arkadaşım sen git bakkaldan al tavuk yumurtasını ye.Afiyet olsun.Kıyma o yumurtalara başkalarınada böyle konularda örnek olma.Madem çıkartmıycan neden eşliyorsun kuşlarını.üretim sezonuna kadar ayrı tutsana kuşlarını baharla beraber başlarsın eşlemeye böylelikle sana yemeye fırsat bırakmazlar.Selamlar.

Tolga Akgöz' Alıntı:
Arkadaşım sen git bakkaldan al tavuk yumurtasını ye.Afiyet olsun.Kıyma o yumurtalara başkalarınada böyle konularda örnek olma.Madem çıkartmıycan neden eşliyorsun kuşlarını.üretim sezonuna kadar ayrı tutsana kuşlarını baharla beraber başlarsın eşlemeye böylelikle sana yemeye fırsat bırakmazlar.Selamlar.

teşekkür ederim yorumun için arkadasım ama anlamamıssın konuyu yukarda yazdım. ben sadece saya(kelebek) üretiyorum bango ve azmanların yumurtalarını alıp altına saya yumurtası koyuyorum.. e dogal olarak azmanların ve bangoların yumurtaları çöpe gidiyor.. bunların degerlendirilmesi için
acaba yenebilirmi diye merak ettim. teşekkürler:)

Ayrıca herkesin ayırabileceği iki kümesi yoktur. ve arada bir yumurtlatmak iyi gelir.

Ben de sırf merakımdan yemiştim. Tadı bildiğimiz yumurta doğal olarak :haha: Ama bir fark varne kadar kaynatırsan kaynat beyazı cam gibi saydam oluyor...

Bu güvercinler doğada yaşamıyor, evcil güvercinlere ilaç veriliyor, buda doğal olarak yumurtaya gecer bence sakıncalı.

evi
yakın olan biriniz şuna yiyecek birşeyler götürsün yoksa açlıktan ölecek. :heyo:

bolıfona' Alıntı:
evi
yakın olan biriniz şuna yiyecek birşeyler götürsün yoksa açlıktan ölecek. :heyo:
esprimi bu ? :S bende cülüğünü almadığım kuşlarımın altına eski yumurtaları sürüp taze yumurtaları yiyorum ha güvercin ha tavuk ne farkeder herşeyin doğalı daha güzeldir sen kendi mahsülünden aldığın zevki bakkaldan çakkaldan aldığın tavuk yumurtasından alamazsın bunu bil arkadaşın açıklamasını dikkatli okumanızı arz ediyorum, saygılar ....

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
İnsan sağlığına bir zararı olacağını sanmıyorum fakat hiçbir güvercinsever onca zahmete katlandıktan sonra yumurtlayan kuşunun yumurtasını yemez. :)Bazen 1 çift kuşun yumurtlaması 1 yıl ı alır.Yani bıldırcın gibi gün aşırı yumurtlamaz güvercin.Saygılar...
mesut abi güsel demiş yani tavuk deil bu gün aşrı dğourmas abi zaten bi kuşcuda hayyatta yimez yani
KUBİLAY saygılarımla......

bence umurtası yenmez ama güvercin yenir :D okadar yabani varken yabani yakala ve ye

yumurtasini bilmem ama yenen ozel guvercinler var

Konuyu görünce çocukluk anılarım canlandı birden.... 80 li yılların sonu...Kocamustafapaşa'nın bostanlarında sapanlarla taşlarla güvercin,kumru avlamak çok modaydı çocuklar arasında...çok ateşte pişirip yedim eti çok lezzetlidir güvercinlerin....

Yumurtası çiğ olarak geç konuşan çocuklara yedirilir.. ve haşlanmış yumurtası böbrek taşı ve kumuna çok iyi gelir...

Saygılar

yenmek için beslenen güvercinlere king deniyor. bayada bir etli hayvandır xD süs kuşudurlar uçamazlar öyle kolay kolay.

güvercin avcısı' Alıntı:
valla geçen 3 posta kondu yakaladım yedim

postaların tekı pazarda 15 tl den baslıyorr ustam naptı nsen yaa 15 de nsatsan 45 tl xD 1 kilo dana etile 2 kilo tavuk eti alırdın o parala xD :heyo: :heyo:

güvercin avcısı' Alıntı:
valla geçen 3 posta kondu yakaladım yedim
yazık değil mi hayvanlara.şimdi güvercin yeniyor zaten o zaman sen de et yeme gibi laflar etmezsin umarım.hayvanları seviyorsan nasıl boynunu koparıp yemeye gönlün razı oluyor.ben senin güvercin sevginden şüphe ederim.bak dikkatini çekerim et yemek ayrı şey balkona konan kuşu boğazlamak ayrı şey.BENCE YANLIŞ yaptığın şey

döllü yumurtayı yeme çünkü kuşlaRINı üretemezsin. dölsüz olanları yiyyebilirsin

Güvercin yumurtası yenir ve sağlığa çok faydalıdır bir çok hastalığa iyi gelir (ağır astım bronşit hastasıydım ventolin yani astım ilacım olmadan dışarı çıkamazdım babam bıldırcın yumurtası iyi geldiğini duymuş iciriyordu kendisi de güvercin besliyor sonra güvercin yumurtalarını taze bir şekilde bana icirmeye başladı ve 6 ay içinde hastalığım iyileşti) yani kısacası demem o ki güvercin yumurtası çok faydalı besleyici çok fazla vitaminli benim için bir mucize hatta. Astım hastalığı olanlar yumurtanın beyaz kısmını akıtıp çiğ bir şekilde sarisini yiyebilir mideleri bulanirsa ılık süte bir tatlı kaşığı bal ve içine yumurtanın sarisini atıp karıştırıp icebilirler gerçekten işe yarıyor. İyi günler dilerim.

Geri