Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

güvercin yumurtası yenirmi

Garfield

Admin
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
33,087
Çözümler
4
Aldığı Beğeni
16
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş

GÜVERCİN YUMURTALARI​

Güvercin yumurtaları

İçerik


AÇIKLAMA​

Güvercin yumurtaları 4 cm uzunluğunda oldukça küçüktür. Hemen hemen tüm güvercinlerde beneksiz, sedefli, parlak bir renk tonuna sahip beyaz yumurtalar bulunur, ancak bazı cinslerde yumurtalar açık kahverengi veya krem renktedir. Güvercin yumurtalarının çok kırılgan kabukları vardır ve taşınmaları zordur. Onları dikkatli bir şekilde halletmelisiniz.
İncil'de bulabileceğimiz güvercinlerden ilk sözler. Sel sırasında, güvercin Nuh'a bir zeytin dalı getiren ilk kişi oldu, bu da kuru toprağın ortaya çıktığı anlamına geliyordu. Güvercin yumurtaları, evcilleştirilmelerinden bu yana insan beslenmesinde ortaya çıkmıştır. Büyük Sirius'un hükümdarlığı sırasında, bu İran'da oldu; sonra Pers İmparatorluğu dünyaya hükmetti.


Güvercinlerin yaşam alanı Antarktika hariç tüm kıtalara yayılmıştır. En büyük çeşitlilik Avustralya ve Güney Amerika'dadır. Güvercin yumurtaları yemek pişirmede oldukça değerlidir; narin, nefis bir tadı var. Bununla birlikte, çok nadir olmaları nedeniyle oldukça yüksek bir maliyete sahiptirler. Bu yumurtaları tatmak isteyenler, onları yetiştiricilerden önceden sipariş etmek zorundadır çünkü onları mağazalardan satın almak neredeyse imkansızdır.
güvercin yumurtası haşlanmış

Yumurtaları saklamak için - sağlam, taze ve temiz olmalıdır. Önümüzdeki 3 gün içinde tüketilecek yumurtalar, buzdolabı kapısının iç tarafında saklanabilir. Kalan yumurtaların buzdolabının üst rafında saklanması tercih edilir. Bu düzenleme ile raf ömürleri iki hafta veya daha fazla uzatılır. Uzmanlar, yumurtaları kağıda sarmayı ve yumurta sarısının her zaman proteinin merkezinde kalması için haftada bir ters çevirmeyi tavsiye ediyorlar.
haşlanmış güvercin yumurtası

KOMPOZİSYON VE KALORİ İÇERİĞİ​

Güvercin yumurtaları oldukça besleyicidir, yağ ve protein içeriği yüksektir. 100 gr çiğ yumurta 160 kcal içerir. Öyleyse onları ölçülü olarak tüketin.


  • Protein, 14 g
  • Yağ, 13.5 g
  • Karbonhidratlar, 1.5 g
  • Kül, 1.3 g
  • Su, 74 gr
  • Kalori içeriği, 160 kcal

GÜVERCİN YUMURTALARININ FAYDALARI​

Güvercin yumurtaları

Güvercin yumurtaları çok çeşitli mineraller içerir. Hepsinden önemlisi, demir içerirler, bu yüzden küçük çocuklar için iyidirler. Ayrıca, yumurta sarısının kükürt içeriği yüksektir ve yumurta ne kadar uzun süre depolanırsa, konsantrasyonu o kadar artar. Güvercin yumurtası ayrıca A, D, E ve B2 vitaminlerini içerir, ancak C vitamini tamamen yoktur.
Bu yumurtaların faydaları şüphesizdir. Küçük çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve emzirme döneminde doğumdan sonra kadınlar ve bağışıklığı zayıf olan kişiler için mükemmeldir.
Yüksek vitamin ve mikro element içeriği nedeniyle - güvercin yumurtası tüketimi, cilt hücrelerinin aktivitesini artırmanıza izin vererek cildi elastik hale getirir. Kan dolaşımını iyileştirir ve hemoglobin seviyesini etkiler. Bu yumurtalar kansızlığı olan kişiler, adet düzensizliği olan kadınlar için faydalıdır. Yumurta böbrekleri korur, vücuttaki toksinleri atar, kardiyovasküler sistem, kan pıhtılaşmasını önler. Gözlerin ve mukozaların sağlığı ve iskelet sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuttaki metabolik süreçleri düzenlerler.



GÜVERCİN YUMURTASI ZARAR​

Bu tür yumurtalar zararsızdır ve diğer yumurtalardan farklı olarak küçük çocuklar için bile mükemmel bir üründür. Tabii ki, bu yumurtaları kullanmayı reddetmeye değer olan bireysel hoşgörüsüzlük vakaları var. Ve tabii ki, büyük miktarlarda yumurta yememeniz gerektiğini unutmamalıyız.

GÜVERCİN YUMURTALARI PİŞİRMEDE​

Güvercin yumurtaları

Güvercin yumurtası, bıldırcın yumurtasından biraz daha büyüktür, ancak tavuk yumurtasından önemli ölçüde daha azdır. Tariflerde, bir orta boy tavuk genellikle 2-3 güvercin yumurtasına karşılık gelir. Ayrıca neredeyse aynı tada sahiptirler. Haşlandığında (ve genellikle yemek pişirmek için kullanılan yöntem budur), proteinleri tamamen beyazlaşmaz, yarı saydam kalır: Pişmiş protein, bir güvercin yumurtasının sarısı görünse bile.
Bu incelik, birçok ülkede şefler arasında popülerdir. Bununla birlikte, gurme restoranlarda bile, bu yumurtalardan yapılan yemekler pahalıdır ve çok nadiren görülür (birçok yerde yalnızca ön siparişle). Güvercin yumurtalarının salataların, çorbaların, gurme atıştırmalıkların bileşenleri olduğu Çin ve Fransız mutfaklarında sık sık bulabilirsiniz.


Bazı pasta şefleri, unlu mamulleri daha kabarık hale getirmek için tavuk yumurtasını güvercin yumurtaları ile değiştiriyor. İngiliz mutfağında sufle, jöle ve bazı kokteyllerde şefler bu ürünü temel alır. Eski zamanlardan beri güvercin yumurtaları Transkafkasya halkları ve Baltık Ülkelerinde kullanılıyordu. Bunları balık, sebze ve çeşitli sıcak yemeklerle birleştirmek gelenekseldir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular