Güvercin Yumurtasına Dokunursak BozuLur mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DerinDarbe21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Süleyman AYTEKİN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
ArkadaşLar ben aranıza yeni katıLan acemi bir kuşçuyum...
Bir çift karaoğlan takLacı bir çift te beLek takLacı kuşum var

KaraoğLan takLacım 2 gün önce yumurtLadı..Yani yumurtaLar 2 günLük...

Bugün sadece bir parmağımLa dokundum hiç sarsmadım... Soracağım soru şu acaba bozuLur mu yumurta ?
Dediğim gibi acemi oLduğum için sizLere sormak istedim...

TeşekkürLer...

yumurtaya dokunmakla, eline almakla yumurtaya bir şey olmaz. fakat yumurtayı devamlı şekilde almak da olmaz. yumurtayı alıp oynarsan bozulurmu onuda bilemem. kuşları rahatsız etmemeye bak.fakat uzaktan kontrolünü de elden bırakma. mesela kümesinde follukların kasaların içinde folluğun (yuvarlak plastik) yoksa yumurta kasa içinde kenarlara yuvarlanabilir. bu yüzden folluklarına dal süpürge parçaları bol koy.yinede kasaların kontrolünü yap.kalkarken yumurtalar kasa kenarına yuvarlanabilirler.bunları alıp diğer yumurtanın yanına koy. bol yavrulu sezonların olsun.

kardeşim yumurtaya eline alsan bişey olmaz fakat cok sıkma bide yumurtayı sallarsan yada koyduğun yerde birden yerinden düşer vs. sağa sola hızlı kayarsa yumurta bozulabilir sonra hiç çıkmaz dikkat et (:

Çok gerek olmadıkça dokunmamak gerektiğini düşünüyorum ama bast dokunuşlarınız zarar vermeyecektir.

Teşekkür ederim cevapLarınız için süpürge çöpLeri boLca var zaten rahatsız da etmiyorum...

Tekrar TeşekkürLer...

Arkadaslar ben acemı bır kuscuyum benim disi nuhudi ile erkek sabuni yi çiftlestırdım acaba ne cıkar ?

Canım kardeşim yumurta ellemekle bozulmazdesem yalan bozulur desemde yalan eline alırken sallanır döl tutmaz elinden kayar kırılır ve benzeri en önenli olanı da yumurta kabuğunun üzerinde gözle görülemiyecek boyutta gözenekler vardır onlar tıkanır yavru yumurta içinde ölür(Yavru ölümleri) onun için ellememeğe çalış selamlar.

Geri