DumanlıHastası
Üye
- Ad Soyad
- Emre Eray
- Meslek
- Elektrik Elektronik
- İlgi Alanı
- Kediler
Arkadaşlar selamün aleyküm cümleten bundan yaklaşık olarak 1,5 ay önce bir çift dumanlı oyunlu kuş aldım ikiside çok sağlıklı gayet iyi kuşlar neyse bunları kümese alıştırdım 3 4 gün içinde tabi bunlar geldikleri gün bile çiftleşiyorlardı lakin benim gözlemleğim kadarıyla tam mânâsı ile çiftleşemediler ama yaklaşık 5 ile 6 gün içinde dişi tek yumurtayı yaptı ertesi gün ikinci yumurtasını yaptı neyse ben hiç rahatsız etmedim ilk defa yavru alacaktım heyecanlıydım evimizin önünde yıllarını güvercinlere vermiş bir amca var kuluçka yatan kuşu rahatsız etmeme mi ve yumurtaya kesinlikle el sürme yoksa boş çıkar dedi bende o yüzden yumurta konturollü yapmadım ve 21 gün sonunda bi hüsran yaşadım iki yumurtada da boştu ve artık kuşlar yumurta üstüne yatmayı bırakmışlardı . Şimdi tekrar çiftleşiyolar ve dişi yumurtlamaya yakın sizlere sorum şu olcak tekrar yumurta boş çıkar mı ? Yumurta çıktıktan 3 4 gün sonra zar oluşumu var mı diye bakmam ne kadar doğru ? Yavrularını almayı çok istiyorum yumurtanın boş çıkmasının sebebi nedir ? Şimdi diyeceksiniz vitamin eksikliği arkadaşlar vitaminde sıkıntı yok dere ve deniz kumu yerine çakıl taşı kullanıyorum ve buğday,Mısır,mercimek,arpa,fiğ, ara sırada ağzılarına alabilecekleri kadar küçültülmüş pelet yem kulanıyorum . Ve ayrıyetten 20 Tl aldığım vitamin tozunu kulanıyorum yani vitaminde eksik olduğunu düşünmüyorum lütfen başka bilgisi olan yardım etsin .
Saygılarımla ...
Saygılarımla ...