Güvercin yumurtayı atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pl4yboys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

pl4yboys

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin kar
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba yeni aldığım miskiler yuvaya getirdikten sonra 5 gün sonra yumurtladı kuşun dışarda yumurtlamaya çalıştığını görünce hemen folluğuna koydum folluğunda yumurtladı ama follukta saman olmadığı için kuşları dışarı çıkardım yumurtanın altına saman koydum ertesi gün yumurtayı yere atmışlar. ben elledim diyemi acaba? 2 gün sonra bi taneda daha yumurtladılar onuda yere atmışlar onu hiç ellemedim ama acaba bi daki yumurtladığındamı aynısını yapıcak ben anlamdım başıma daha önce hiç böle bişe gelmedi. yardımlar için teşekürler. :slm:

Yumurtayı elleyip altına saman koymayla alakası olduğunu sanmıyorum. Olasılıklar fazla. Bence atma sebepleri, daha yeni olmalarıdır. Zaten onlar senin kümesinde değil daha önceki yerinde çiftleşerek gelmişlerdir.

Selamlar,

Yumurtayı atıyorlar mı? yoksa bulunduğu ortamda yumurtalar korunaklı olmadıkları için düşüyorlar mı? bunu göz ardı etmemek gerek, ondan sonra konu hakkında geniş bir gözlemle ve gözlemleme verileri neticesine göre ele almak ve burada tartışmakda fayda vardır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Yumurtayı atıyorlar mı? yoksa bulunduğu ortamda yumurtalar korunaklı olmadıkları için düşüyorlar mı? bunu göz ardı etmemek gerek, ondan sonra konu hakkında geniş bir gözlemle ve gözlemleme verileri neticesine göre ele almak ve burada tartışmakda fayda vardır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT
yumurtayı atıyorlar yumurta kendi başına düşmesi düşük olasılık yumurtladıkları yerin alanı kapalı.

pl4yboys' Alıntı:
Merhaba yeni aldığım miskiler yuvaya getirdikten sonra 5 gün sonra yumurtladı kuşun dışarda yumurtlamaya çalıştığını görünce hemen folluğuna koydum folluğunda yumurtladı ama follukta saman olmadığı için kuşları dışarı çıkardım yumurtanın altına saman koydum ertesi gün yumurtayı yere atmışlar. ben elledim diyemi acaba? 2 gün sonra bi taneda daha yumurtladılar onuda yere atmışlar onu hiç ellemedim ama acaba bi daki yumurtladığındamı aynısını yapıcak ben anlamdım başıma daha önce hiç böle bişe gelmedi. yardımlar için teşekürler. :slm:

Benım düşüncem yeni kuşlar oldugundan dolayı follugu benımsemedıgındendir yumurtladıklarında samanı yumurtanın altına degıl de yere yada yakın bıyere koyup kendılerının toplamasını saglasaydın bır sıkıntı olmazdı yada başka bir kuşla kavga edıyorlarsa dıger kuşta yumurtayı atmıs olabılır

selamlar;
bence korsalı haklı kümesi benimsemedikleri içindir. belki samanı sen yuvaya değilde yere koyup yuvayı kendilerinin yapmsını sağlasaydın belki yumurtaya bakarlardı ama yinede kümese yeni geldikleri için bundan dolayı kaynaklanan bir şeydir. bir sonraki yumurtlamada bu sorun yaşanmayacağına eminim.
saygılar..

Arkadaşlar.
Bakın Hüseyin bey mesajında kuşlar daha beş günlük diyor. Sizce bu kuşlar kendi kümesindemi eşlendi de doğdu. Sanmıyorum.

Kuşları 2. kattaki foluklarına koydum başka kuşlar rahatsız etmiyolardı. kuşlar eski sahibine ayar oldukları için kanatlarını makaslamıştım inip çıkmalarıda sorun oluyordu yere folluk yaptım daha güzel oldu. yuvada çiftleşmedikleri için bakmadılar galiba inş yeni yumurtalara bakarlar teşekkürler cevaplar için :slm:

kuşlar yumurtanın boş olduğunu anlıyortlar yumurtanın çıkmıyacağını anlayınca yeni yumurta yapıyorlar

erken gelme sebebi deildir bence benim kendi yavrularımdan bi tanesi yumurtladı ama yumurtaya parmagı girmiş folluktan cıkarken de düşürdü böle seyler olabilir ama 2-3 . de yapar mı bilemm

merhaba benim kuşlarda yumurtaları atıyor hatta yorumların tam tersine eski kuşlarım yavru aldım buyuttum ve geçenlerde tekrar yumurtaladılar 2. yumurta çıktıktan 2 gun sonra yumurtaları atmışlar neden boyle oluyor

Geri