Güvercinde aksırma hık hık balgam hangisi var videolu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boz34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

boz34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre boz
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar az önce güvercinimde ilk defa gördüğüm aksırma hık hık balgam hastalıklardan hangisi var karar veremedim tedavisi nedir hangi ilacı kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
O konuyu biliyorum fakat ben bu hastalık için tedavi arıyorum karma tedaviye şu aşamada gerek yok diye biliyorum.

boz34' Alıntı:
O konuyu biliyorum fakat ben bu hastalık için tedavi arıyorum karma tedaviye şu aşamada gerek yok diye biliyorum.

1-Sarımsağı kıy yemlerine karıştır.
2-Sularına limon sık
3-Kümesi nemli ve soğuk tutma

Sularında naturalin bitki suyu ve vitaminleri haftaya bölerek veriyorum kümes soğuk veya çok sıcak değil.

peki eczaneden alabileceğim bi ilaç yokmu ?

Canım kardeşim madem Eczaneden bi ilaç almak istiyorsun Hiprodoksi al yanına da damlalık al bir hafta boyunca hergün 3-5 damla ver geçecektir selamlar.

eczaneden deklarit al 5 kuşun hıklamasını geçirdi .........dörde böl hergün böldüğün parçaları ver

üst solunum yolu enfeksiyonları :
1) burun akıntısı , göz sulanmaları , dilinin kırmızı olması ,ağzı açık nefes alma ile birlikte yeşil ishalin de başlaması durumunda * tetrasiklin * etkenli ilaçlar 12 saat ara ile vitaminle 14 gün içirilir.tedavi süresi tamamlanmadanyarıda bırakılması durumlarında ..ileride akciğerleri etkiler , iltihaplanmalar baş gösterir.
2) hık -fık balgam durumlarında bir üst düzey olan antibiyotiklerden * amoksisilin , ...enro- sipro ...floksasin ,sefiksim ya da penisilin e ihtiyaç duyulur..Hastalığın ilerledikçe verileceği ilaçlar da farklılaşır..
...................
not : önce iyi teşhis , sonra doğru ilaç ile uygun dozaj verilmesi hayat kurtacaktır.!
...................

Geri