Guvercinde yumurtlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mikail125
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mikail125

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mikail bozkurt
Meslek
suvaci
İlgi Alanı
Kediler
Herkese iyi aksamlar guvercin sever dostlarim benim aralar ufak bir sorunum var bugun disi bir kusum yumurtladi vardigimda yumurtanin birisi kirik olarak karsilastim hemen birtanede kirik olmayan ama minacik findik buyuklunde bir yumurta yapmis yuzeyide boyle purtuluydu , daha oncede bir disi kusum yumurtlamisti ikinci yumurtasi kabugu lastik gibi olmustu merak etigim sorun nedir mineral eksikligimi, belirtmek isterimki kuslar hergun disari topraga cikiyor yayiliyor iceriside taban toprak acaba gerçenten mineral tasimi almam lazim anlayamadim.

seLamLar ,

ÖnceLikLe şunu beLirtmeliyimki güvercinin o şekilde küçük yumurtlaması ya kızgınlık yumurtası olduğundandır yani güvercin ilk defa yumurtladıysa ondandır yada kuş kumu eksikliğindendir. Yumurtanın kırılmasını ise yumurtanın kabuğunun inceliğine bağladım ben ama tabi kesin bişey söylenemez .

iLLaki güvercinLer dışarda minarel vitamin vs topraktan alıyorlardır ama senin yinede güvercinler için satılan minarelli kumlardan alıp takviye etmeni tavsiye ederim..

saygıLarımLa ,

OLdu ben guvercin tasi satiliyor tuzlu neli ondan alip koyayim ha kuslar disari hic cikmiyor desem yayilmiyor desem direk mineral ne eksikligi diyecem.Gene de bir deneyeyim, bu kus bende 3 kere yumurtladi, ama bir turlu nasip olmadi, merak etigim konu acaba 2 3 gun sonra ikinci bir yumurta yumurtlayacakmi?Birde kuslarim genelde pek gunes isigi gormuyor kumeste biraz karanlik, ondan olabilirmi

seLamLar ,

o kuş sende 3 kere yumurtladıysa kızgınlık yumurtası olamaz o yüzden büyük ihtima sorunl kum eksikliğinden kaynaklanıyodur.Tabi kumun yanında normal olarak vitamin Vermeyide ihmal etmezsen sorununun hallolacağına inanıyorum.

Ayrıca kuş ikisinide yumurtladığı için 2 3 gün sonra tekrar yumurtlamaz yine aynı şekilde çiftleşip üzerinden en az bir hafta geçmesi lazımki yumurtlasın , ama şöyle bir durumda var eğer sen kuşun kum eksiğini gidermez vitamin vermezsen , kuş aynı şekilde yumuşak , küçük, şekli bozuk, hamur gibi yumurtlamaya devam eder ve yavru alamazsın o yüzden hiç vakit kaybetmeden ilk olarak kuş kumunu ver daha sonra da güzel etkili bir vitamin vermeye başla eğer veriyosanda değiştir daha farklı vitaminler dene ..

KuşLarım güneş ışığı görmüyor demişin fakat sen kuşları dışarı salıyorum geziniyorlar diyordun onlar dışarı çıktığında güneş görürler görmeselerde hava alırlar zaten kümesin içine güneş girmemesiyle bu yumurtlamdaki sorunun bir bağlantısı olacağını düşünmüyorum.

saygıLarımLa ,,

bide ben başka bir konu açacam benim 1 dişi güvercinim vardı ona 1 erkek miski aldım aradan 2ay geçti kümese bir baktım 4yumurta var 4günde 4yumurta acaba ikiside dişimi yoksa dişisi 4 tanemi yumurtladı bu arada ben bu dişi güvercinime 1 kere daha erkek aldım odişi çıktı cevap yazarsanız mem nun olurum

merhaba, kuşlarınızda kalsiyum eksikliği var sanırım, kalsıyum takvıyesı yaparsanız ıyı olur.

Selamlar,

Bende bir noktayı ilave edeyim, güvercinin yumurtasının ince ve güçsüz olmasının bir nedeni de güvercinlerinize verdiğiniz tuz oranı ile bağlantılıdır. Tuzu aşıraya kacmadan güvercinlerinize verin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri