güvercinde yürüme bozukluğu ve titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan stabilocox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

stabilocox

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak cam
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
dün aksam bir abimden 7 tane kus aldim. birtanesinde yürürken sendeleme düşer gibi oluyo ve aşırı derecede titreme var.aksam kusları getirdigimde farkettim ama herhalde kutuda ayagı incildi diye düşùndùm bu sabah ayağını inceledim bir sorun yok. diger bir güvercinimdede burun akıntısı kabarma ve halsizlik var. yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

• 20120824_135240.webp
    20120824_135240.webp
    554 KB · Görüntüleme: 3,402
  • 20120824_134951.webp
    20120824_134951.webp
    853.8 KB · Görüntüleme: 3,638
buda titreme ve yürürken sendeleme olan kuş.

Ekli dosyalar

• 20120824_134810_640_480.webp
    20120824_134810_640_480.webp
    92.5 KB · Görüntüleme: 3,592
  • 20120824_134922_640_480.webp
    20120824_134922_640_480.webp
    93.5 KB · Görüntüleme: 3,698
elden yere bıraktığında yere düzgün iniş yapabiliyor mu ve boynu dönüyor mu kendiliğinden? Video olsaydı daha iyi olurdu.

abi boynu dönmüyo. yere bıraktığımda normal iniyo ama yürüken düşcekmiş gibi oluyo biraz araştırdım sallabaş belirtileri gibi ama emin değilim. sallabaşsa nasıl bir tedavi uygulayabilirim.

--- message by moderator ---
Uyarı! Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Uyarı! Her hastalık SALMONELLA veya VEBA DEĞİLDİR, bunun gibi kesin ifadeler kullanmayınız! Hayati tehlikesi olan hastalıklar için öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! İmkan ve vakit varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Tedavisine geç kalmayınız!

abi kuşları daha akşam getirdim kül rengi olanı baska yere ayırayım öbürünede tetra 250 ile balya hap aldım onu iyileştirirm herhalde burun akıntısı felan var ondada.

kardeş hastalık belirtisi olan tüm kuşlarını başka yere koy. onları iyileştirmeye çalış. baytrill verebilirsin ... 10 gün

Uyarı!
Uygunsuz dozajlar içeren öneri silinmiştir! Dozu çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız. Yanlış ilaç, teşhis, sakıncalı ürün veya yanlış/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

ishal varsa da ki kafası çilli olanda var gibi nifuramisin diye bir ilaç var. ya da eczahanede etkili maddesi nifurakzid olan ishal ilacı iki üç gün uygun dozda onu ver

insallah iyileşir. iyileşmezlerse de sağlıkıl kuşlarınla devam edersin
kolay gelsin

öncelikle yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim iki kusuda ayrı yere aldim kafası cilli olanda yuruyemem gibi bir sorun yok dediginiz gibi ishal,hıckìrık gibi sesler cıkarıyor ve zayıflık var eczaneden balık yağı ve tetra 250 aldim onları kullaniyorum dediginiz ilaclarıda bulabilirsem pazartesi eczaneden alirim. Saygılar

stabilocox' Alıntı:
öncelikle yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim iki kusuda ayrı yere aldim kafası cilli olanda yuruyemem gibi bir sorun yok dediginiz gibi ishal,hıckìrık gibi sesler cıkarıyor ve zayıflık var eczaneden balık yağı ve tetra 250 aldim onları kullaniyorum dediginiz ilaclarıda bulabilirsem pazartesi eczaneden alirim. Saygılar
:evet: :tamam: :slm: :tamam:

merhaba
imkanınız varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede gerçek anlamda iyleşmesini sağlarsınız! hasta kuşları korunaklı ve rahat uygun bir karantina ortamına alınız. şu dökümanı incelemeniz faydalı olacaktır: https://goo.gl/TVOLqb öncelikle Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup mutlaka okuyunuz. Eğer kuşlarınızda varsa Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri içinse güncellenebilen bir diğer dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.

[email protected]' Alıntı:
stabilocox' Alıntı:
:evet: :tamam: :slm: :tamam:

Merhaba Kuşunuz iyileştimi? Uyguladığınız tedavinin işe yarayap yaramadığını öğrenmek istiyorum. Hoşçakalın.

Baktığım bir güvercinde titreme vardı antibiyotok verdim kesmedi. Bir çaybardağı suya 5 adet karanfil koydum bir müddet beklettim suyunu güvercine içirdim kesti biiznillah

Fatih sultan çelik' Alıntı:
Baktığım bir güvercinde titreme vardı antibiyotok verdim kesmedi. Bir çaybardağı suya 5 adet karanfil koydum bir müddet beklettim suyunu güvercine içirdim kesti biiznillah

Doğal yöntemlerle tedavi her zaman iyi bir çözümdür geçmiş olsun.

Guvercinlerler her kim ilgileniyosa anladigim kadariyla her hasta olan guvercine sallabas deyip isin icinden cikiyo. iyi ki bir sey ogrenilmis herseye sallabas diyorlar. kafa titrese sallabas, yuruyemese sallabas vs. bi susun ya tamam bisey bilmiyosan bari susmayi bil!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri