Güvercine Yeni Başlamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muhammet002
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammet Eroğlu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkeze merhaba güvercin beslemek istiyorum bahçeli ve kendi evimiz o yönden bi sıkıntı olmaz kümesi yapabilirim boyutları ve içi nasıl olmalı folluklar vs. kuşumun kümesine alışması ve istediğim zaman inemesi için ne yapmalıyım ve ben çok tecrübesizim burda sormadığım önemli bilgileri söylerseniz çok iyi olur teşekkürler :slm:

Kardeşim bende yeni başladım az bildiğim var söyliyim kuşun kümese rahat olması için kapı çok küçük olmasın ve kümes kuşların için rahat olursa hiç sıkıntı etme onlar oraya alışır eğer kümesin kuşlar için rahat diğilse az bişey zor alışırlar birde hayvanların altına sakın talaş koyma nedeni ise bit yapar ben yaptım pişman oldum benimkilerin altında saman var hayvanlar rahat alıştılar birde beslediğin kuşun cinsi ne Mardin Taklacısı ise kolay alışırlar fakat Posta cinsi bir kuş alırsan zor alırsın Tavsiyem : Taklacı Güvercin Besle benden bukadar.

1-)Hijjenik olmalı
2-)Ben ıslak kireçle kümesi temizliyorum bkteri üremesin diye
3-)Kuşlara bit ilacı sıkıyorum sende yap
4-)Kuşun cinsine göre kümes yap
5-)Kuşları çok ellersen sana gıcık olurlar şımarırlar dinlemezler kümese inmezler vs.
6-)Elle yemle sana alışsınlar
7-)Kanat çekme bantla yada iğnele
8-)Alacağın kuşlar künyeli olsun
9-)Çok pahalı bi cinsle başlama [Önerdiğim kısa gagalı kuşlardır]
10-)Kuşları düzenli olarak uçur ve yemle kuşlar düzeni severler

Not: Yanlışım varsa düzeltin

polo456 ve İsmail34 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim İsmail34 Kuşların Künyeli olmasının sebebi ne ?

ve altına tel ızgara yada plastik ızgara yapmalımıyım eğer yapmam gerekiyorsa altına gazete sermelimiyim tel mi kullanmalıyım plastik mi ? :)

ve de güvercinleri çatılardan rahatlıkla nasıl indirebilirim ?

bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini esirgemesinler lütfen :)

Kuşların kaybolduğunda künyeden bulabilirsin
Aç salarsan kuşları çok kolay yemle kandırısın
yada tek eşini sal diğerini göster insinler[Bazı kuşlar için geçerlidir]
demir küfleniyor zmanla o yüzden plastik ızgara koy

Başlangıç için bir çift güvercin yeterlimidir ? Örneğin elimde bir çift güvercin var ikisini aynı andamı salmalıyım yoksa tek mi ?

Tek tek salıcaksın tavsiyem önce erkeği sal dişiyi bırakması çok zordur [eş aldıktan sonra]

şahsım olarak ızgara kullanmıyorum fazla gerekli bişey olarakda görmüyorum kümes büyük havalandırmalı ve nem yapmıyacak kuşların ömür boyu orda yaşabilecekleri bir kümes ortamı oluşturulmalı , içerisinide limon kasalarından ve tahtalardan tünek yapabilirsin kanatlarını kuş aldıgın kişiye banlattır , 1 hafta bahcede yay sonrasında kanatlarını aç üstüne gitme girip çıksınlar öle öle olacak hadi hayırlısı .

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ızgaradan sonradan bende vazgeçtim gereksiz maliyet olabilir :) kümesteki kuş pisliklerini temizlemek için kazımak yeterlimidir ?

Ben ızgara kullanmuyorum hiçbir sorun teşkil etmedi kümesin uygunsa kullanma
kümesteki kuş pisliklerini temizlemek için kazıman yeterli olacaktır heralde kazıdıkran sonra
kümesi ıslak kireç at. ama kuşların gübreleri çok faydalıdır sakın çöpe atma
bahçende ağaçların dibine veya çikeklerin toprağına kat

İsmail34' Alıntı:
Ben ızgara kullanmuyorum hiçbir sorun teşkil etmedi kümesin uygunsa kullanma
kümesteki kuş pisliklerini temizlemek için kazıman yeterli olacaktır heralde kazıdıkran sonra
kümesi ıslak kireç at. ama kuşların gübreleri çok faydalıdır sakın çöpe atma
bahçende ağaçların dibine veya çikeklerin toprağına kat
kuşların gübreleri çok keskindir ağaçlar için rahatça kullanabilirsin ama çiçekler daha narin onlara daha az ölçüde verirsen çok faydası olur

Kuşları aç saldığımda örn çatıya konarsa yem kovasını sallamam yeterli olur mu yada eşini yere bırakmam ?

Geri