Güvercini salmam doğrumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan >>Güvercinci45<<
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Güvercinci45
Meslek
Üst Düzey Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar ve değerli üstadlarım 2tane erkek kelebek ve 1 tane Adana dişisine sahibim.Kuşlarımı Bayramın 2. gününden beri (kanatları bantlı)salıyorum ilk günden itibaren kümesin içine girip çıkıyorlar.eş olmadıkları için kanatlarını açsammı bilmiyorum.Yapılmamış inşaat damda besliyorum penceresi kapıları takılı deil inerlermi yoksa hemen kaçarlarmı bilmiyorum.Pazartesi günü 2 tane dişi kelebek almayı planlıyorum.Kelebek(Saya)ırkı hakkında bilgiye sahip arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. :hmm:

SAYGILAR!

1) KUŞLAR EŞ OLMALI

2) ÖNCE ERKEKLERİ ALIŞTIRMALISIN..KUŞLARIN . YUVA YAPMASINI BEKLEMENİ ÖNERİRİM.

Peki yapılmamış inşaat damda beslenebilirmi????

Kuşun kanatlarının bantlamanın bi manasını olduğunu düşünmüyorum.Bunu bizzat yaşadım çünkü kuş kaçacağı varsa kaçıyor gidiyor.Alışacağı varsada her türlü alışıyor bir yere gitmiyor o yüzden kuşun kanadını kesmek bantlamak çekmek gereksiz.(Ha ben bunları yapmadım mı ilk zamanlar yaptım yaparak yaşayarak görerek öğrendim.)SAYGILARIMLA GÜLE GÜLE BESLE İNŞALLAH :slm: :slm:

Peki sizce Yapılmamış inşaatta beslenirmi? Balkonda,çatıda,bahçede besleyeni gördüm ama acaba beslediğim yer uygunmudur ?Foto paylaşabilirim?

SaygılaR!..

Arkadaşlar abiler ve üstadlarım pazartesi akşam elime 2 mısıri 3 kelebek 1 posta(Emin değilim)geçti.Şuan;
5Kelebek
2mısıri
1adana 1 posta bulunmakta.
Daha kanatları bantlı1-2 haftada salmayı planlıyorum.Ama yapılmamış inşaat alanda beslenmesi konusunda şüpelerim var.Bunu deneyen veya bilgisi olan varmı?

Konu günceldir!
:hmm:

GENÇ VE EŞİNE DÜŞKÜN * ERKEKLERİ * İLK ÖNCE ALIŞTIRMANI ÖNERİRİM..

Abi saldım kuşları herhangi bir korkutma hamlesinde bulunmadım(bantsızbir şekilde).2-3gündür salıyorum.hiç dışarı çıkmadılar.Kümese girip çıkıyorlar.acaba dışarı çıksalar kaçarlarmı(Pencereden) :hmm:

kelebeklerin pencereden ciktiktan sonra geri gelebilecegini dusunmuyorum. oynar ve posta gibi akilli irklar geri gelebilir ama kelebegin pencereden girmesine ihtimal vermiyorum. kuslarin ilk ucumu cok onemlidir. ilk kez ucan kusa yamyamlar pirilti verirse buyuk ihtimalle yakalanir. bu yuzden kollamak gerek fazla yukselmeden 1-2 tur attiktan sonra pirilti verip yuvasina indirmek gerekir.

Geri