Guvercini Yemleyip ucurtmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nadyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

nadyas

Üye
Siteyi ziyaret et
İlgi Alanı
Seçiniz
Guvercini Yemleyip ucurtmak yani guvercını ac bırakmak onlara eziyet olmuyor mu ?
Bence eziyet oluyor.Çünkü aç kalıyorlar.Ama Yemleyip ucurdugumuzdada kus zorlanıyor.
Yardımcı olan arkadaslara teşşekürler.

benım kuşlarımın önunde sureklı yem var istedikleri zaman yiyorlar kumesin kapısıda sureklı acık istedikleri zman ucuyorlar .. sende öle yap .. en iyisi budur bence hem onlarda canlı ac kalmak iyi bişey deyil veya tokken çalışmak :)

İdeal olan kuşu aç uçurmaktır ancak buradaki açlık öyle hayvanı yem aratacak kadar aç bırakmak değildir. Yani kuşlar bir avuç yemle doyuyorsa yarım avuç atacaksınız. Bu hem yağlanmayı önler hemde kuşu sürekli hareketli tutar. Siz kendinizden düşünürseniz tıka basa yediğinizde kalkıp koşabilir misiniz? Veya açlıktan başınız dönerken çalışabilir misiniz? Normal bir şeyler yemiş olmak en idealidir.
Kuşların önüne yemi döküp kapıyı açık bırakmak diğer yabani kuşlara davetiye çıkarır ve bulaşıcı hastalıkların kümese taşınmasını sağlar. Saygılar..

Bu konu,güvercin uçurmada çokça tartışılan bir konu olarak günlük hayatımızda karşımıza çıkmaktadır.Kimileri ısrarla kuşlarını aç olarak uçrurken kimileride tok vaziyette uçurmayı benimsemektedir.Kuşların aç yada tok uçurulmasında etkili olan bazı zaman dilimleri mevcuttur.Örneğin ,öğlen sıcağında mesela saat iki sularında tok kuş ları uçurmak kadar zor birşey yoktur.Yine akşam serinliğininde çöktüğü anlarda çok aç kuşlarıda uçurmak zordur.Bu yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimden yararlanarak yazdım.Vede bana göre kuşlar ne çok aç nede çok tok uçurulmalıdır.Kursağı tamamen dolmuş kuşun nederce uçabileceğini herkes tahmin edebilir.Her şeyi dozunda uygalamak en sağlıklı sonuçları elde etmenin temel öğelerinden birisidir,dostlukla...

ARKADAŞALAR YEM YEDİRİP UÇURULAN KUŞUN UÇARKEN ÇATLAMA İHTİMALİ VAR DİKKATLİ OLALIM KUŞLARI ÜZÜYORSUNUZ DİKKATİNİZE...

SAYGILARIMLA;

KAZIM CANKURT

ben kuşlarım en başta uçuruyoryum sonra hem dışardayken yemliyorum hemde kümese yem koyuyorum diğerki uçurmamada eziyet çekecek kadar aç olacaklırını düşünmüyorum ve ben kuşlarımı her gün aynı saatte uçurduğum için en ideali bu bence.

bi kere kuşun karnını doyurdum bi saldım jet gibi yere savruldu ne oldu anlamadım

Hoca' Alıntı:
İdeal olan kuşu aç uçurmaktır ancak buradaki açlık öyle hayvanı yem aratacak kadar aç bırakmak değildir. Yani kuşlar bir avuç yemle doyuyorsa yarım avuç atacaksınız. Bu hem yağlanmayı önler hemde kuşu sürekli hareketli tutar. Siz kendinizden düşünürseniz tıka basa yediğinizde kalkıp koşabilir misiniz? Veya açlıktan başınız dönerken çalışabilir misiniz? Normal bir şeyler yemiş olmak en idealidir.
Kuşların önüne yemi döküp kapıyı açık bırakmak diğer yabani kuşlara davetiye çıkarır ve bulaşıcı hastalıkların kümese taşınmasını sağlar. Saygılar..

ben hocama katılıyorum en doğrusu yarı aç.

NASIL BİR İŞMİŞ BÖYLE BU SÖYLEYİN BİZDE HEMEN İŞİ BIRAKIP O İŞE GEÇELİM.

nE GÜZEL O ÖYLE TÜM GÜN EVDE.

bende deneyimmi yazayim:

kuslar tok ucarsa ve fazla kovalanirsa saga sola konar ve yuvaya geri dönmeleri aksami bulur.konduklari yerlere alisip hep oraya giderler.Bu taklalarda en istenmeyen durumlardandir.asiri ac olan kusta halsiz olur ve oyunu istedigimiz gibi olmaz.cok ac kus uzun sürede ucmayacaktir.ayarini tecrübeyle ve denemelerle yapmak lazim.

kuşları aç uçurmak en idealıdir neden derseniz yoksa eğitemzsiniz tokken çağırsaniz dahil gelmezler bakmazlar ama şuda var (kendi deneyimim) kuşu 2 gün üst üste aç bırakınca kuşlar uçmuyor buna eminim ama akşam kapatırken doyurunca diğer gün yine aç oluyorlar öyle çokta uçuyorlar selamlar

Yardımcı oldugunuz icin tessekur ederim.Sanırım yarı ac ucurmak iyi.Ne ac kalıyolar nede catlama riski var.

ben herzaman tok uçuruyorum kuşlarımı çünkü yem verdiğimde karşı dama gidip yatıyorlar gelmeleri zorlaşıyor

Merhabalar dostlar,

Performans ırklarını bir sporcu gibi bir atlet bir yüzücü gibi düşünelim :buyrun:

Bir sporcu müsabakalara tok karnına mı giriyor? yoksa mideyi genişletmeyen ağırlık yapmayan küçük enerji verici besinler tüketerek mi?

Güvercinler tok mideyle uçarken zorlanırlar çün ki güvercin gursağı uçarken de ''yem öğütüm işlemi yapmaya çalışır''ama zorlanır sağlıklı öğütüm yapamaz ve uçmaz!uçsa da kısa sürer!

olimpiyat rekortmeni dünya rekortmeni yüzücü Amerikalı ''PELPS'' in iyi yüzmesi için tıka basa doyuyarak mı havuza sokuyorlar! :hhh:

Bu yazdığım örnekleri düşünecek olursak ve mantığımızla hareket edersek kuşlarımızın uçacağına inanıyorum performans delisi bir yetiştiriciyim.

kuş uçurmakta ki uyguladığım yöntem şudur:''yavrusu,yumurtası olmayan kuşlar için''-Kuşları mı saat 18:00 da uçuracaksam saat 13:00 çeyrek toklukta doyuruyorum yarım dahi değil ve bu çeyrek doyurma işlemi sırasında su veriyorum ve suyu önlerinden kaldırıyorum ve saat 18:00 de uçuruyorum.Çeyrek doyurumları mı ay çekirdeği kullanarak yapıyorum''yağ diğer besinlere göre hafif ve öğütümü kolaydır''Bir mısırın öğütümü zordur!!! :buyrun:Çekirdek kolay öğütülür ve hafiftir bir o kadar da enerji sağlar.Bir uçak uçak yakıtı harcıyorsa kuş uçarken hafif yağlarını ve enerjisini tüketir,hafta da 2 gün eritilmiş bal kenevir,darı,ay çekirdeği,buğday ile karıştırıp veriyorum sonuç bildiğiniz bir F:224:evet:Hacı Murat 124 değil.

Kazasız,kayıpsız performanslar dilerim.

çok doğru :)) paylaşım için çok teşekkürler

Selamlar...
Hoca ve redhotchilipeppers arkadaşlarımız konuya çok güzel açıklık getirmişler. Bilgi ve tecrübelerine sağlık....

benim kuşların önünde ful yem var bide su bide kapıda yok çıkardım istediğimzaman takıom ama istediği zaman uçuyor istediği zaman yemliyor...

slm arkdaşlar bende deneyimimi paylaşmak istedim ben kuşlarımın yemliklerini devamlı dolu bırakıyorum ilk başlarda fazla yiyebilirler ama alışıyorlar sonradan ve ihtiyaçları kadar yiyorlar inanın taklacı oyun kuşları akıllı hayvanlar uçacakları saati düzenli olarak uygularsanız uçmadan önce bir kaç tane yem yiyorlar kuş uçup indikten sonra yemini tam olarak yiyor yani anlatmak istedigim kısaca kuşlarınızı belirli bir saat programında uçuruyorsanız önemde herzaman yem bulundurabilirsiniz buda benim kişisel deyimim ve görüşümdür ama tabiki kişisel deyimim sadece oyun kuşunda geçerlidir diger ırkları bilmem anlamam yani

arkadaşım eğer kuşu akşamüzeri uçuruyorsan sabah günde verdiğin yemin 3/2 sini ver hem aç uçmaz hemde istediğin yeere yem atarak indirirsin kuşları

Hoca' Alıntı:

TABIKI HERKEZ KUSUNU KUMESINI ALISTIRDIGI GIBI YAPAR BU ISI... AMA GECERLI OLAN GENEL OLARAK VE EN SAGMALI HOCAMIN DEDIGIDIR...

valla kuşumun karnını doyurmustum kaçtı :ckmk:

Ben güvercimlerimi sürekli aç bırakırım sorun olmuyo ucurmadan önce 5-10 dk. yemlerim kümesin dışında sonra kümese katar ve ucururum ve hiç zorlanmadan ucarlar..
tok bırakma agırlasır ucamazlar ac bırakma ac ayı oynamaz

Geri