güvercinim eserli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kscemrah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kscemrah

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah
Meslek
okul
İlgi Alanı
Köpekler
Benim güvercinim eserli oldu ne yapmalıyım

Gecmiş olsun Emrah bey;
Eserli kuşa b komlex vitamini ve hergun mısır buyuklüğünde samırsağın faydası vardır, kuşunuzda yeşil ishal varsa karantina yapmanız lazım, diğer kuşlara bulaşmasın.

abi bendeki eserli güvercinler öldü hayatını itirdi yani ileştiremedim ama bana abi bitane bayaz taklacı erkek lazım çok acele ne olursun varsa ban verebilirmiisn hdi ne olursun

bi kuşcuya yakışmaz kuş dilenmek mezatınız yokmu sizn ordan temin etsen xD

kuşunuz eserli olarak kaldı fakat genel rahatsızlığı geçti ise eserin geçmesi zor ,tamamen iyileşmez düzeldi gibi olsada hep o eser kalır damızlık olarak kullana bilir siniz . Kuşunuzu güçlü tutabilmek içim besleyeci yemler verin , balıkyağı verin.
Arkadaşlar sarımsak falan önermiş sarımsağın ''antibiyotik ''özelliği vardır ilaç gibi dir yani, faydalı da olur, ancak kuş ta mide asidi yok tur, çok ve acı aşırı olusa kuşunuzda ekşime yapabilir , sarımsak kuşunuza zarar da vere bilir birkaç gün yeterli bence, birde imkan varsa kuşu teçrit edin ,diğer kuşlardan zarar görmesin ezilmesin geçmişolsun. selamlar .ŞEREF

Benim güvercinimde göz hstalıgı var onun için hngi ilacı alcam göz için i blgin varmı varsa sölermisin cep telim 536 318 45 87 arasan beni bulursun bliosan sölersin kardeş

Güvercininizin göz enfeksiyonu için ''GENTA'' adlı bir göz damlası var veteriner hekimliklerinden bulabilirsiniz. Ayrıca insanlarda kullanılan tüm göz enfeksiyonu damlalarını da bu ilacı bulamadığınız taktirde kulanabilirsiniz .Ben GENTA kullanıyorum oldukça kısa sürede etkili olkuyor ,günde iki üç damla iyi .
Kuşunuzun göz enfeksiyonu bulaşıcı bir rahatsızlıktır, imkan var ise kuşu ayırın kümesten ,ve hayvanın gözünü ılık su ile günde bir iki tez yıkayın dahasonra bastırnadan silin kuruve temiz yumuşak bir bez ile bu bez gözde kıl parçaları falan bırakmamalı .
Sakın sabunla yıkamayın ,kuşun gözünü elden çıkarır sabun zararlıdır, göz hastalıkların da .
Temizlik bitince elinizide iyice sabunlayın ki sizede bulaşma ihtimali vardır . Geçmiş olsun .selamlar .ŞEREF

eserli kuşun kafasının arkasındaki tüyleri kopar kelleştir sonra jiletle çizik at 1 haftaya kalmaz düzelir

merhaba arkadaşım ben 2 kuşumu sallabaştan kurtardım B12 aşısıyla,ama eser kaldı arkadaşlarda jiletle keselim dedi bense boyun tüylerini yolup tekrar çıkmasını bekledim,çıkan kanlı tüylerden birkaçgün arayla çekip kanattım 2kuşumda tamamen düzeldi.ama önce hastalığını tamamen kurut yuvanı ve kuşlarını dezenfekte et.yuva girişinide unutma temizlik aslında hastalığı başlamadan bitiriyorda hep üşeniyoruz. :slm:

Geri