güvercinim hasta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GÖÇMENN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

GÖÇMENN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin KARA
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
s.a yeni bir güvercin aldım arada sırada acayip sesler çıkarıyo (eş çağırmak falan degil) bunun sebebi ne olbilir? yorumlarınızı bekliyorum

nası bi ses burun hırıltısı gibi mi??

böyle kık kık yapıyomu arkadaşım

Evet yapıyo sanki nefes zor alıyomuş gibi .

kardeş ver sarmısak la limonu hırıltıdan eser kalmaz ;)

ve birde tetra 250 mg kullanmanı tavsiye ederim.

Selamlar,

Sarımsak, elma sirkesi doğal antibiyotikler, bunları kuşlarınıza haftada en az bir kere vermeniz gereklidir. Kuşda hık,hık dışında halsizlik, iştahsızlık yok ise ilaç kullanmayın, antibiyotik ilaçların yararından çok zararları vardır. Güvercinlerinizi gereksiz yere ilaçlarla öldürmeyin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abi her zaman antibiyotik kullanmıorum ama bu aralar kötü bi durum var kuşlarımın bir kaçında halsızlık isal ve iştahsızlık var ben 250mg lık 2 tetrayı sularının içine kattım o şekilde bi önlem aldım bakalım sonuç ne olucak umarım kuşlardan ölen olmaz düzeltiriz, kümesimdeki en iyi kuşlarımın dişisi rahatsızlandı altında yumurtası vardı ama artık bi hayrı olcağını sanmıyorum kuşun dişisi düzelse yavrusunda deilim yeterki kuş düzelsin napcam bilmiyorum vallahi.

Selamlar,

Geçmiş olsun, her şeyin başı temizlik diyoruz, hijyen diyoruz, havadar kümesler diyoruz, ama hastalıklardan ne yazık ki kurtulamıyoruz. Aşı yaptırmalı düzenli olarak ekonomik aşılar var belli kuş sayısına göre suya katılarak bunları imhal etmeyelim. Birde her zaman dediğim gibi güvercinin 24 saatinin düzenli olmasına dikkat edelim. Yem oranından yemleme saatine kadar, verilen vitaminlerin minarellerin belli günlerde belli oranlarda verilmesine kadar, düzenli yaşam bizim için bile sağlıklı yaşamanın temel ögelerindendir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

abi saol o benım hasta olan kuş vardı ya bugün öldü :( kurtaramadım ne yaptımsa hani derler ya sakınan göze çöp batar die aynen öle oldu ne kadar özendimse ne kadar hasta olmasın die uğraştımsa olmadı :( şimdi ise 4kuşta paskırma burunda akıntı var limon sarmısak iyi gelirmi bu duruma?

Selamlar,

Başınız sağolsun, genel olarak diğer kuşlarınızda rahatsızlık var o zaman ilerlemiş aşamada mı bilemiyorum ama, limon sarımsak doğal antibiyotik içeriyor bu aşamada güvercinlerinizin tedavisine yardımcı olabilecek mi? gözlemleyerek karar vermek gerek, çok halsiz ve zayıflamaya başlamış ise kuşlarınız günlük olarak sabahdan öğlene kadar baytrill %10 oral yolla "suya karıştırıp" vermeniz, öğlen bu antibiyotikli suyu kuşlarınız önünden alarak berovit b12 vitamin karışımlı suyu önlerine koymanız gerekebilir. Antibiyotik baytrill %10 u 1 litre suya şırınga ile 2 ml çekerek ve karıştırarak veriniz. Aynı şekilde berovit b12 vitaminide bu oranlarda suya karıştırarak verin. Vitamini vermemezlik etmeyin antibiyotiğin yaratacağı ileri dönük yan etkilerden tedavi süresince korumanızın anahtarı o vitamindir. Bu uygulamayı 5 ile 7 gün yapacaksınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abi çok saol ya bi ricam daha olacak bu ilaçların tam olarak isimlerini yazarmısın baytirilin bircok çeşidi var dier ilacı blmiyorum ama baytirili tavsiye eden oldu sendende aynı tavsiyeyi aldım uygulayacağım tşkler allah razı olsun.

Selamlar,

Antibiyotik "BAYTRİLL %1O" oral yoladan diyeceksiniz. (buzdolabında saklayın bu ilacı)

Vitamin " BEROVİT B12" bu vitaminde oral yoldan (mutfak yada banyo dolabında saklanabilir bu vitamin)

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abi çok tşkler yardımların için.

selamlar

Arkadaşım öcelikle geçmiş olsun kuşlarının hiçbir zaman önlerinden tuz eksik etme yem verir gibi ayrı bir yere bittikçe koy kuşlarında tuz sayesinde hırıltı olmayacaktır.

saygılarımla

hasta olan kuşları ayırdım dier kuşlara bulaşmaması için şuan 4 kuşumda hırıltı ve paskırma var nezle olanlar ayrıca bi kuşumda da gözünde sulanma vardı formdan araştırdım teramisin merhem tavsiye etmişler bu gibi durumlar için bende aldım ve sürdüm onuda ayırdım cunku o kuşta büyük ihtimalle göz nezlesi olmuş.

tamm abi tuzuda hemen koyuyorum bi kapla birlikte kümese.

bukalemun201' Alıntı:
hasta olan kuşları ayırdım dier kuşlara bulaşmaması için şuan 4 kuşumda hırıltı ve paskırma var nezle olanlar ayrıca bi kuşumda da gözünde sulanma vardı formdan araştırdım teramisin merhem tavsiye etmişler bu gibi durumlar için bende aldım ve sürdüm onuda ayırdım cunku o kuşta büyük ihtimalle göz nezlesi olmuş.

selamlar

göz nezlesi için de insanlarda kullanılan vısıne sterıl kullanabilirsin sabah akşam düzenli olarak 3-5 gün içinde birşeyi kalmaz.

tşkler bu ilaçları yarın temin edip uygulamaya başlayacağım abilerim allah razı olsun allah hiç kimsenin kuşlarına hastalık vermesin cok kötü ve üzücü bir durum çunku.

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Antibiyotik "BAYTRİLL %1O" oral yoladan diyeceksiniz. (buzdolabında saklayın bu ilacı)

Vitamin " BEROVİT B12" bu vitaminde oral yoldan (mutfak yada banyo dolabında saklanabilir bu vitamin)

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut Abi bu ilaçları bulamadım ya bakmadığım eczane kalmadı hiçbirinde yok bu ilaçların üretimi mi yok acaba?

selamlar

ilaçları veteriner ilaçları satan yerlerden temin edebilirsin.

TAMMDIR BULDUM İLAÇLARI VE GİDİP ALDIM :)
ŞİMDİ İKİSİDE ELİMDE UMUT ABİ BİLGİN VAR MIDIR KULLANIMI HAKKINDA?

selamlar

baytrill 2 litre suya 1 ml damlatarak 3 gün süre ile kullanabilirsin
berovit b 12 1 litre suya 2 ml damlatarak kullanabilirsin.

ÇOK TŞKLER UMUT ABİ SAOLASIN.

SULARINI 3 GÜN BOYUNCA DEİŞTİRMEM GEREKİYORMU YANI HERGUN SUYUNU YENİLEYEREK Mİ 3 GÜN UYGULAYAYIM? YOKSA BİR SEFERLİK KARIŞIM 3 GUN BOYUNCA DEİŞTİRİLMEDEN Mİ VERİLMELİ?

Sularının temizlik durumuna göre ayarlayabilirsin değiştirerek uygularsan daha hijyenli şekilde olur.

Geri