Güvercinim ikinci yumurtasını atamadı, halsizlik belirtileri var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslan64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

arslan64

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SERDAR ARSLAN
Meslek
HALICI
İlgi Alanı
Balıklar
SLM arkadaşlar dişi dolapcım birinci yumurtayı attı ikincisini atmadı şimdide keyifsiz duruyor yem yemesinde bişey yok biraz kırgın duruyor neden acaba.??ilk defa yumurtluyor ondan mı acaba?

.................:UşAkTaN____SeRDaR_aRSLaN:................

biraz daha bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım eşi var mı sizin kümesinizde ilk yumurtayı ne zaman yumurtladı ?

Selamlar.Halsizlik olması normal kolay değil yumurta yapıyor içinde.İlk yumurtayı yumurtladıktan sonra en geç 2 gün içinde 2. yide yumurtlar merak etmeyin.Dişi kuşlarınıza kalsiyum takviyesi yapmayı unutmayın.Sağlıklı bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

Kuşa karışık yem verin.Mineral taşları falan da alı.Yani beslenmeden yana hiçbir sıkıntısı kalmasın yumurtlar o.Büyük ihtimalle yumurtayı ya tam yapamamıştır yada çıkartamıyodur.Ama iyi beslenirse 1-2 güne yumurtlar...

POLLAT KARDEŞİM TAM DETAYLI YAZMAMIŞSIN AMA KUŞLARIN KAPALI ALANDAMI KUŞLAR DIŞARDA GEZİYORMU DAHA DOĞRUSU GEREKLİ MİNERALLERİ ALABİLİYORMU BUNLARA DİKKAT ET. KIŞIN GENELDE GEREKLİ TAŞ VE MİNERALLAERİ ALAMAZ VE YUMURTA YAPMAKTA ZORLANIRLAR HA YOK DIŞARI ÇIKARAMIYORUM DİYORSAN VE MİNERALDE BİLMİYORUM DİYORSAN EN KÖTÜ ŞARTLARTDA BİLDİĞİMİZ TAVUK YUMURTASINI İYİCE HAŞLA İÇİNİ SEN YE DIŞINIDA (KABUĞUNU) İYİCE EZEREK ZARINDAN KURTAR VE KUM HALİNE GETİREREK YERE DÖK KENDİSİ İHTİYACI OLDUĞU KADAR YİYECEKTİR. SADECE O KUŞ DEĞİL DİĞERLERİDE YER MERAK ETME. AYRICA KUŞUN SOYUNDA DA OLABİLİR TEK YUMURTA VERMEK VEYA YUMURTLADIĞI ZAMAN HALSİZ DÜŞMEK ONUDA ARAŞTIR. BOL YUMURTALI VE YAVRULU GÜNLER

NAZIM ERDEN' Alıntı:
POLLAT KARDEŞİM TAM DETAYLI YAZMAMIŞSIN AMA KUŞLARIN KAPALI ALANDAMI KUŞLAR DIŞARDA GEZİYORMU DAHA DOĞRUSU GEREKLİ MİNERALLERİ ALABİLİYORMU BUNLARA DİKKAT ET. KIŞIN GENELDE GEREKLİ TAŞ VE MİNERALLAERİ ALAMAZ VE YUMURTA YAPMAKTA ZORLANIRLAR HA YOK DIŞARI ÇIKARAMIYORUM DİYORSAN VE MİNERALDE BİLMİYORUM DİYORSAN EN KÖTÜ ŞARTLARTDA BİLDİĞİMİZ TAVUK YUMURTASINI İYİCE HAŞLA İÇİNİ SEN YE DIŞINIDA (KABUĞUNU) İYİCE EZEREK ZARINDAN KURTAR VE KUM HALİNE GETİREREK YERE DÖK KENDİSİ İHTİYACI OLDUĞU KADAR YİYECEKTİR. SADECE O KUŞ DEĞİL DİĞERLERİDE YER MERAK ETME. AYRICA KUŞUN SOYUNDA DA OLABİLİR TEK YUMURTA VERMEK VEYA YUMURTLADIĞI ZAMAN HALSİZ DÜŞMEK ONUDA ARAŞTIR. BOL YUMURTALI VE YAVRULU GÜNLER

abicim bi yanlışlık olmasın konu benim deil...

PARDON POLLAT UŞAKTAN SERDAR ASLANA YAZACAKTIM SENİN ADINI YAZMIŞIM ÖZÜR DİLERİM .

Arkadaşlar verdiginiz bilgiler için tşkler.ben karışık yem veriyorum ama kuşlar genelde kapalı alanda iş dolayısıyla hafta bir yada 2 defa ancak çıkabiliyorlar dediginiz gibi kalsiyum takviyesi yapmam gerekiyor galiba.yardımlarınız için çok tşkler.

Geri