Güvercinim Kaçar mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brkefe58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

brkefe58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak Efe
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım . Siteyi gezdiğimde hemen hemen çoğu merak ettiğim şeylerin cevabını görebildim ve cevaplar çok net . Başkaları gibi uzatıp uzatıp durulmuyor .
Yani öncelikle teşekkür ediyorum herkese
Sorum şu olacak
Balkonda güvercin beslemeye başladım 1 çift kuşum var eş kaptılar 1 hafta olacak erkek ötüyor birbirlerini temizliyorlar ve öpüşüyorlar . Yuvaya ot attım ama otları alıp yuva yapmıyorlar . Erkek folluğa girip dişinin dibinde sürekli ötüyor bu ne anlama geliyor ?
Sürekli birbirlerini temizliyorlar . Ağızlarına kusuyorlar ama çiftleşme hiç görmedim sizce yakın zamanda yumurtlarlar mı ? . Diğer sorum ise kuşlar kümese alıştı ama hiç çatı görmediler daha . Erkeğin kanatlarından bantı söktüm dişideki duruyor . Erkeği uçursam kaçar mı sizce ?
Şimdiden teşekkür ediyorum
Şunuda ekleyeyim erkek follukta yatıyor yere çöküyor dişinin ayaklarına kapanıyor ve sürekli ötüyor

Son düzenleme:
Öncelikle kardeşim aramıza hoşgeldin . Güvercin beslemek zevkli işdir bi o kadar da ilgi isteyen bir iş hal böyle olunca güvercin beslemek eğlenceli bir hal alıyor . Öncelik olarak ilk sorunu yanıtlayım . Erkek güvercinim dişinin yanında sürekli ötüyor demişsin . Erkeğin yuvada ötmesi demek dişiye yuvayı sunma demek yani empati kuracak olursak erkek ev almaya gitmiş evi beğenmiş eşini telefonla arayarak gelip bakmasını ister eğer dişi de yuvayı beğenirse erkeğin yaptığı sesin aynısını yapar ses tam olarak şöyledir guuuuuuh guuhhhhh guuhhhh diye içten içe bi ses çıkartırlar bu ses yuvaya çağırma sesidir dişi yuvayı beğenirse erkek çalı çöp toplamaya başlar ve böylelikle ilk adım atılmış olur yuva tamamlanırken süpürke teli falan koyarsan kümesinin önüne falan kuşlara yardımcı olmuş olursun kendin yuvaya çöp falan koyma bırak kendileri yapsın yuva seçimi konusunda kesinlikle kaygan bi zemin olmamalı özel yuvalığın varsa mutlaka keçe özel yuvalığın yoksada yeteri kadar çöp topladıklarına emin ol aksi taktirde doğacak yavrunun kemikleri çok yumuşak olacağı için ayağında kayma çıkma yan kaynama gibi sorunlar oluyor lütfen buna çok dikkat et aksi taktirde sonradan çok uğraşır yavruyu öyle gördükçe hevesin kaçar . Şimdi gelelim ikinci soruna dişi kümeste olduğu sürece erkek kuşun kaçmaz tabi eşine ne kadar sadık olduğu önemli bırak biraz kümesi tanısınlar zaten yuva yaptıkları kümesi bırakıp gideceklerini düşünmüyorum . Üçüncü sorun galiba ne zaman yumurtlar dostum kuşların öpüşmesi kusma hareketleri yapmaları demek çiftleşmenin yarısıdır dişi kuş öpülerek çiftleşmek istediğini erkeğe bildirir yani yakında kuşların çiftleşirler belki de sen görmeden çiftleşmişlerdir çiftleşme 4 5 gün sürebilir ve yaklaşık 5 6 gün de yumurta dişinin yumurtalığında döllenir ve döllenmeden hemen sonra dişi ilk yumurtasını yapar ve yaklaşık 24 saat sonrada ikinci yumurtayı yumurtlar ilk yumurtayı yaptıktan sonra dişi ikinci yumurtayı yapana kadar yumurta üstüne sadece oturur yatmaz çünkü çıkacak yavruların aynı gün çıkmasını sağlamak için ikinci yumurtayı yaptıktan sonra yatmaya başlar böylelikle dişi ve erkek sırayla yatarak yaklaşık 17 günlük kuluçka döneminden sonra yavru veya yavrular çıkmış olur gerisi anne ve babanın ilgisine kalır . Sağlıklı bol yavrular diliyorum kardeşim umarım yardımcı oluşumdur .

Ustam Allah razı olsun gerçekten fazlasıyla yardımcı oldun . Çiftleşirken gördüm sonunda içim rahatladı :) . Emin olmak istedim belki dişi istemiyordur falan diye ama gördükten sonra rahatladım . Biraz heyecanlıyım o yüzden acele ediyorum heyecanımı hoş görün . Kuşlar oyunlu kuşlar kümese alıştılar 1 haftayı geçti ama balkonum biraz ters olduğu için etrafı göremiyorlar o yüzden şimdilik uçurmayacağım . Dişinin kanatları bantlı erkeğinkini söktüm 1 metre yukarı koydum aşağıga zor indi tavana yapıştı takladan . O yüzden 1 çift Bango gibi oyunsuz rahat inebilen bi kuş getireceğim önce onları alıştırıp sonra erkeği onlarla uçuracağım inşaAllah

Kuşları bir an önce uçurmak seyretmek istiyorum . Babadan kalma bi alışkanlık oldu bu güvecin besleme

Şöylede kafama takılan bişey var . Erkek sürekli follukta duruyor ama dişi folluğa girmiyor genelde . Acaba yerini beğenmemiş olabilir mi . Eğer beğenmediyse yumurta yaparmı acaba

Heycanını anlıyorum çiftleştilerse hiç merak etme dişi de folluğa girecektir bir sabah bakmışsın ansızın bi yumurta görmüş olabilirsin . Güvercin besleyenlerin en heycanlı yeri beslediği kuşun yavrusunu almaktır o yüzden heycanlı olmanı normal karşılıyorum ama bu heycanla fazla acele edip kuşlarını usandırma senin onlara yapman gereken öncelik lüsx bir yaşam sunmak öncelik kümes temiz olmalı su hergün değiştirilmeli hep buğday Mısır verilmemeli haftada da en az 3 gün karışık yem verilmeli minareli taş vermeyi de ihmal etme eğer alamıyorsan kiremit parcacıkları çakıl parcacıkları ver hem yumurta zarı için hemde kuşlar yediklerini övütebilsin diye . Senin işin bunları yapmak gerisini kuşlara bırak onlar ne yapacağını bilir iyi günler

Şunuda eklemek istiyorum bırak o kuşları damızlık olarak kullan uçurma yavrularını uçurursun daha sağlıklı ve daha eğlenceli olur senin için

İlgin için teşekkür ediyorum dediğin gibi kümesi temiz tutuyorum hergün karışık yem veriyorum aynı zamanda mineralli taşta veriyorum o konularda sıkıntı yok :) . Bakalım artık bekliyoruz yumurtayı bende dediğin gibi bunları damızlık yapsam mı diye düşünüyordum

Her gün karışık yem verme yağlanır hayvanlar bugdayla karışık yemi karıştır 10kilo bugadaya 1.5 kilo karışık yem karıştır

Geri