GÜVERCİNİM SU BİLE İÇSE KUSUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan poyraz007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

poyraz007

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert durmaz
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar 4 günde 5 güvercinimi kaybettim...hasta olanları ayırdım yuvayı dezenfekte ettim ama bu gün bir güvercini daha hasta gördüm.yediklerini kusarak çıkartıyorlar..su içer içmez anında kusmaya başlıyorlar..Zorla yem yediriyorum aşırı kilo kaybı var.ishal var..veterinerden birsürü iyne ilaç aldım ishal için halsizlik için vitamin vs ama hiç bir düzelme yok kötüye gidiyorlar.Daha önce başıma gelmemişti bu su içip kusma olayı.agız içi ve damak normal gözüküyor..gözleri normal..LÜTFEN YARDIM :hungur:

Çok geçmiş olsun

Kuşların sularına DİASTOP die bi ilaç var. 10 Lira. Veteriner eczanelerinde bulabilirsiniz. Bu ilaç toz halindedir. 1 Litre içme suyuna yarım çay kaşığı karıştırın sonra kuşlara verin. 3-4 gün suyu temızleyerek bunu yapmaya devam edin. Kuşlardaki ishali çok hızlı bir şekilde kesitiğini göreceksiniz. Çok uzun süre vermeyın kabız olurlar.

Ayrıca halsizlik yada hastalık belirtisi gözlemlediğiniz kuşlarda her gün aç karnına 2-3 damla BAYTRİL verin. Kuşlar düzelince bunu vermeyi kesin. Herseyin olduğu gibi bununda fazlası zararlıdır.

çok teşekkür ederim yardımınız için ..ilaç ları dün aldım ve uygulamaya başaladım..inş kurtarabilirim
kuşlar bu günde su içip anında kursaklarındakileri çıkartmaya başladılar ümidim git giede azalıyor
ALLAH sizden razı olsun
tekrar çok teşekkür ederim

bende aynı hastalıkla ugrasıyorm ama 2.3 gün çok ugrastım acil olarak yemlerini degistir başka yem ver kuşlrını rüzgar alan bi ortamdan uzak tut ilaçlarınıda her gün ılık suya karıstır ver şu an benimkiler iyileşme aşamasındalar inşlh sende kurtlursun kardeş..

çok sağolun dediklerinizi aynen uyguluyorum fakat bir ilerleme olmadı henüz.hasta olan güvercinlrin ağzında saydam yapışkan yumurta akına benzeyen bir durum var..bu durumu kularım kusarkende gözledim ve daha sonra ağızda ilaç vermek için gagalarını açtığımdada gaga içinde gözlemledim....hasta bütün kuşları ayırmama rağmen diğer yavrulu kuşlarımın dişiside aynı hastalık belirtilerini göstermeye başladı dişi yavruyu bu sebeple beslemiyor
bütün yuvayı yoğun klorla dezenfekte etmiştim (sakınılan göze çöp batar hesabı )
büyük üzüntü ve stress içindeyim
yardımlarınız için teşekkür ederim

Geri