Güvercinim Yumurtlamıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ALACAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ALACAN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kamil Kamil
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar Arkadaşlar ;

3 aydır beslemiş olduğum çift güvercinim hemen hemen hergün çiftleşmekteydiler. 10-12 günlük bir aradan sonra baktım ki güvercinim yumurtlamıyor, boş yumurtalıkta yatıyordu. Başka bir güvercin besleyen arkadaşımdan tek yumurta alıp bu çiftimin yuvasına bıraktım ve çiftlerim yumurtayı kabullendiler. Sanırım 17 gün sornasında dişi kuşun yumurtayı kırdığını gördüm. Yumurtanın içi boş çıktı. işte o günden beri dişi güvercinim eşiyle öpüşüyor ama herhangi bir çiftleşme olmuyor, olası bir durumda da erkekten kaçıyor. Sürekli boş yumurtalıkta yatıyor.

Güvercinimin boş boş yumurtalıkta yatmaması ve tekrar yumurtalaması için nasıl bir yol izleyebilirim? ( 1 hafta kadar yumurtalığı alıp, dişi erkek ayırımı yapsam ve tekrar aynı eşleri bir araya bıraksam mı diye düşünüyorum)

Edit : Güvercinimin daha önce yumurtladığını hiç görmedim. Fakat aldığım yerde başka bir eş ile birlikteydi ve yumurta üzerinden almıştım.

3aydır yumurtlamıyorsa dişi kısır olabilir.aldığın yerdeki yumurtaları kendi yumurtası mıydı?

Kendi yumurtası mı bilmiyorum, kısa bir süre daha izleyici kalacağım. Başka bir çözümü olmalı sanırım.

EVİT-SE DİYE TOZ VAR ONDAN VER E VİTAMİNİ VE SELENYUM

Kuşların altından çok yumurta çekildiğinde yozabiliyo ve dinlenmeye girebiliyo kuşun dinlenmede olabilir bu 8 ayda sürer 1 yılda sürer sabırlı olmalısın.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Güvercinim yumurtaladığı zaman sizlerle mutlaka paylaşacağım.

Geri