Guvercinimde Yumurta Kabuğu Oluşturma Problemi Var Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet köksoya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
köksoya
Meslek
otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
ONCELIKLE KUSLARI ANLATIYIM ARAP DISIM 3 SEFER YUMURTLAMAYA NIYETLENDI AMA MALASEF 3 UNDEDE YUMURTANIN KABUGUNU OLUSTURAMAMIS VITAMIN TAKVIYESI YAPTIM MINERAL TASLARI GUNES ISIGI AKLIMA NE GELIYOSA YAPTIM AMA BUGUN YINE YUMURTLAMIS VE KABUGU YOK YUMURTANIN BILGISI OLAN ARKADASLAR YARDIM EDE BILIRSE SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM

Re: GUVERCINIMDE YUMURTA KABUGU OLUSTURMA PROBLEMI VAR YARDI

kardeş şimdiye kadar ki hayatımda başıma 3 kere geldi bu olay hep zar yumurtladı bu 3 kuş ..çok şey denedim hatta tavuk yumurtalarını toz yapıp ilaç kapsülüne koyup hergün yutturdum antibiyotik verdim ilaç milaç ne varsa denedim sonuç yine aynı tek çözüm defet o kuşu başından gitsin....

Re: GUVERCINIMDE YUMURTA KABUGU OLUSTURMA PROBLEMI VAR YARDI

VALLA KARDESIM HANI VEREMIYORUMDA KUSU 1 KARISTAN DAMI YALAYIP GIDIYO 1 SOYUNU ALMAK NASIP OLMADI ARTIK BAKTIM OLMUYO ANCA UCURMAK ICIN KULLANICAM GIBI GELIYO SAOL BILGIN ICIN

Re: Guvercinimde Yumurta Kabuğu Oluşturma Problemi Var Yardı

bende de benzer bi sorun vardı kuşlar yumurtluyodu ama kuşlar yumurtaya yattıklarında yumurta içine göçüyodu sebebini araştırdım kalsiyum ve mineral eksikliği, bunu öğrendikten sonra ilk işim edirnekapı pazarına gitmek oldu böyle böyle diyip anlattım ve bana bi hap önerdiler, içinde 125 adet var 18 tl lik bi hap, a c ve e vitaminleri varmış, 6 gün boyunca hem erkek hem dişi kuşlara verilcekmiş bugün 3. kez kullandım 3 gün daha kullancam bakalım sonuç ne olacak inşAllah faydalı olur.. seninki de buna benzer bi problem ha kabuk oluşmamış ha ince oluşmuş hemen hemen aynı...

benim yavrudan yetişen kuşumdada bu sorun var daha önce sallabaş olmuştu kuş düzeldi fakat 2 dir yumurtayı hem tek yapıyor hemde zar gibi yumurtluyor üzerine yatıncada yumurta eziliyor bende 2 yumurtasında yumurtayı aldım altından altına başka kuşlarımın 1 tane yumurtasını eksiltip çektim hayvan üzgün durmasına dayanamadım 1.2 güne çıkaracaklar vitamin takviyesi yapacağım yine zar atarsa kuşu uçurrum artık damarıda çok sağlam kimseyede veremiyorum bu yüzden

s.a kardeşim kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan bir olay depomin minerali(suya koyuluyor) kullanırsan 3 güne kalmaz geçer allahın izniylen

Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun bence kuşu biraz dinlendirmeniz lazım eger kuşunuz yavru ekesiysede yapar kısmı felçte geçirebilir benimde başıma geldi eğer kuşu eşten ayırıp ayırırsan düzelir ayırdığın yerde eke kuş olmayacak en fazla iki ay güzel bakıma çekersen sakın kuşa yumurta kabuğu verme salmenolla başlangıcı yaparsın bunun ilacı güzelce dinlenmek ve bakım ben böyle yapıyorum sonrada eşe atıyorum yumurtlamasında en ufacık sıkıntı olmuyor.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

verdıgınız bılgıler ıcın saolun arkadaslar

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun bence kuşu biraz dinlendirmeniz lazım eger kuşunuz yavru ekesiysede yapar kısmı felçte geçirebilir benimde başıma geldi eğer kuşu eşten ayırıp ayırırsan düzelir ayırdığın yerde eke kuş olmayacak en fazla iki ay güzel bakıma çekersen sakın kuşa yumurta kabuğu verme salmenolla başlangıcı yaparsın bunun ilacı güzelce dinlenmek ve bakım ben böyle yapıyorum sonrada eşe atıyorum yumurtlamasında en ufacık sıkıntı olmuyor.

Saygılarımla,

Ramazan ABA
Ramazan abi yazında birşey dikkatimi çekti.sakın kuşa yumurta kabuğu verme salmonella başlangıçı yaparsın demişsin.ben bu forum dahil birçok yerde yumurta kabuğu verilebileceğini okudum ve daha önce de kullandım yumurta kabuğunu ama hiçbir yan etkisini gözlemlemedim.bu konuda bizleri aydınlatırsan çok sevinirim.

Bende benzer sorun yaşadım yumurta ince kabuklu ve üstüne yattıklarında göçüyordu , içme sularına 1 litreye yarım tablet calci-net d3 efervesan tablet kullanın. Tablet iyice erimeden önlerine koymayın.

Geri