Güvercinime kedi saldırdı! Yok mu bir çaresi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatihkesan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fatihkesan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Fatih Ketzants
Meslek
Çöpçü
İlgi Alanı
Arkadaşlar daha önce yazılanları okudum ve moralim epey bir bozuldu. Ama yine de sizlerin yüksek tecrübelerinize dayanarak bir umuttur diye yazıyorum.

Sokakta hasta halde bulup, binbir zahmetle yetiştirdiğim yabani güvercini doğaya salmak için Beyazıt Meydanına gittim. Kuşu saldım, 2-3 kanat uçtu yere kondu. Konar konmaz da kedinin biri kaptı. Can havliyle koştuğum gibi kuşu kurtardım ama kanadında çok hafif bir yara vardı. 5-6 damla kadar kan aktı.

Kuş bu saldırıya dün sabah uğradı. Yani bugün 2.günün akşamı olacak. Çok halsiz görünüyor. Bugün Baticon ve Terramycn ile yaraya pansuman uyguladım. Kuşta doğru düzgün iştah yok, olduğu yerde duruyor öyle. Ama oynarsak mesela, gıcık olduğu bir bez var. Yine yapıyor oyununu falan. Fakat biz müdahale etmeyince duruyor öyle durduğu yerde. Dışkısı da bembeyaz..

Şimdi ne olacak dersiniz? İçirmem gereken bir antibiyotik, ilaç vs var mı? Ya da sarımsak falan yedirsem iyi gelir mi? Yaraya pansuman yapıyoruz ama içeriden de kesecek canlandıracak bir şey yok mudur?

Saygılarımla...

Yavru hapı colvit depovit vs verebilirsiniz bulamazsanız polivit vitamin şurubunu içme suyuna katabilirsiniz
Tarifinize göre yara ölümcül değil saldırıya uğradığı için çok korkmuş
Yem yemiyorsa elle gıda takviyesi yapın
Bir de kış şartlarında doğaya salmak iyi bir fikir olmayabilir bahara kadar balkonda misafir edebilirsiniz doğaya bırakmaktan daha mantıklı olacaktır
Selamlar
Khalid

Teşekkür ederim Khalid bey, gerçekten moral verdiniz. Kediler için ısırdığı yeri zehirller, bakteri bırakır ve güvercin bağışıklık sistemi bununla mücadele edemez ölür demişler genellikle. Ben de bu yüzden çok endişelendim. Hatta Atmaca yarası bile daha kolay iyileşir fakat kedi yarası iyileşmez kuşu ölür demişler. Gerçekten de kedi saldırısından sonra bir güvercinin iyileşme ihtimali var mı. Saygılarımla.

Geri