GÜVERCİNİMİN AYAĞI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
2 Günonce aldığım güvercin kanatlarını bantladım ve Bende oturup izliordum birden tarasıneşiğine çıktı korktum düşer diye sonra dedim aşağı iner bekledim
kanatları bantlı olduğu halde atladı ve asfalta çakıldı ayağının üstüne basamıyor Güvercin Severler Yardım Edin Lütfen
Cinsi:Gök[Mavi] taklacı

ayağında kırık çıkık olduğunu şişme varsa anlarsın, şişme yok yine tam basamıyorsa kuşun tırnaklarını kontrol et, tırnaklardan birisi dip kısımdan etten ayrılmış olabilir ve bastığında hayvanın canı yanıyor olabilir, son olarak da ayağının orta kısmına düşme esnasında bir cisim batmış saplanmış olabilir.. Sana her halükarda önerim, öncelikle varsa bir pamuğa tentürdiyot sürüp kuşun ayağını dezenfekte etmen, yok ise hafif tuzlu su ile temizleyip arkasından var ise zeytin yağı sürmen kuşu rahatlatır..

geçmiş olsun

Kadir kardeşim önceki konunda söylediklerime kulak ver ve fazla üstüne gitme, zamanla düzelir yada sakat kalır çünkü hayvanı veterinere götürmen gereken bir durumdasın.

KESİNLİKLE VETERİNERE GÖTÜRMELİSİN ... !!!!

BİZİM BURDA TEK VETERİNER VARDI ODA KAPANDI MALMI BU KUS KANATLARI BAĞLI OLDUĞUNU BİLİP DE ATLADI
SEBEBİ NEDİR ACABA SUAN KUSU AYRI BİR KÜMESE KOYDUM BAKALIM NOLCAK

KAÇ TELEK BANTLADIN

8 Suan Ayağı ileşti gibi geldi Aytağının üstüne hafiften basıyor sonra bi kenara çekiliyor yatıyor gittikçe iyileşiyor

İYİLEŞEN GÜVERCİNİM VE KÜMESİN BEĞENMEYEN ARKADAŞLAR Bİ BAKIN :d
BU ARADA KUŞUM SİZİN SAYENİZDE İYİLEŞTİ VE BİR CAN KURTULDU AMA AKŞAM ÜSTÜ GÜVERCİNLERİ SALDIĞIMDA YUVAYA DÖNMEDİ BAKALIM YARIN GELİRMİ...

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0027.webp
    Fotoğraf0027.webp
    76.1 KB · Görüntüleme: 982
  • taklaci-guvercin-kumesi.webp
    taklaci-guvercin-kumesi.webp
    73.4 KB · Görüntüleme: 984
Laz_61' Alıntı:
İYİLEŞEN GÜVERCİNİM VE KÜMESİN BEĞENMEYEN ARKADAŞLAR Bİ BAKIN :d
BU ARADA KUŞUM SİZİN SAYENİZDE İYİLEŞTİ VE BİR CAN KURTULDU AMA AKŞAM ÜSTÜ GÜVERCİNLERİ SALDIĞIMDA YUVAYA DÖNMEDİ BAKALIM YARIN GELİRMİ...

bak bu üstteki fotoğraftaki kümes olmuş birşeye benziyor gerçekten. Kuşun kurtulduğuna sevinip, geri dönmediğine üzüldüm. Umarım geri gelir ve güle güle diğerleriyle beslersin.

Arkadaşım eğer kuşun erkekse sakat kalması iyi olmaz erkek güvercin topal oldumu dişiyi eşleyemez ve çıkan yumurtalar döllenmemiş olarak çıkar

aynen üstadlarıma katılıyorum hayvanı veterinete götürmelisin inş kısa zamanda iyileşir

Geri