Güvercinimin ayanda şişikler var ve topallıyor yardım :s

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Selamun aleykum abilerim kardeşlerim konuya gireyim hemen ben cuma günü köye gittim saat 13:00da evden çıktım pazar akşam 20:00 eve geldim ve hemen çatıya çıktım kuşların yemini suyunu tazeledim sonra dikkatimi çekti erkek çakmaklımın sol ayağı topallıyor elime aldım baktım baş parmağının altı siyağımsı bir şişiklik yanında parmağın ucu komple şişik dişisi 2.3 gün içersinde yumurtlıcak acaba yumurta döneminde diyemi ciddi birşeyi varmı nasıl tedavi edebilirim yardımlarını bekliyorum :hungur: Saygılar BURAK..

kuşun ayağından ur çıkmış olabilir genelde şişlik varsa ur olabilir ama nasıl tedavi edildini bilmiyorum

fiğ tohumu kadar şişmiş beyazımsı olmuş ve sert bunun uhur oldunu sanmam :hayir:

FOTOSUNU GÖRMEK DAHA DOĞRU ..SERTLEŞMEMİŞ BINGILDAK İSE YUMUŞAK YANİ..AMOKSİSİLİNLİ
SERTLEŞMİŞ İSE SİPROFLOKSASİNLİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN .10 GÜN SABAH -AKŞAM AYNI SAATLERDE GÜNDÜZ SULUKTA VİTAMİN OLMALI ..
3 GÜN AYNI SAATTE GÜNDE 1 KEZ PENİSİLİN G ,STREPTOMİSİNLİ ..KARIŞIM ENJEKTE EDİLMESİ KURUTACAKTIR..AYNI ZAMANDA TEDAVİ OLACAKTIR.UR OLACAK YER EKLEM YERİNDE OLMASI L BAĞLAÇLI DIR.ZOR TEDAVİ OLURLAR.
DAHA DETAYLI BİLGİLER AKTARIMI İYİ OLUR.
VETERİNER DESTEĞİ ALINMALIDIR..DANIŞMANIZ FAYDALI OLUR..ÖZELİKLE DOZAJ HUSUSUNDA..
GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..

NOT ; BÖYLE ERKEK KUŞLARDAN ALABİLDİĞİNİZ KADAR YAVRU ALIN .ÇOĞUNLUĞU AYAKLARI İYİLEŞİR ,KANADI ,VS GÖZ KENARI...ALTI GİBİ ...BAŞKA YERLERİ ŞİŞER.BİR ÇOĞU.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA

AsaLet' Alıntı:
fiğ tohumu kadar şişmiş beyazımsı olmuş ve sert bunun uhur oldunu sanmam :hayir:
BU TARİF ETTİĞİN GİBİ * ÇİÇEK * POX HASTALIĞI VAR . KİRLİ ORTAMLARDA BESLENEN KUŞLARDA OLUR..
HERGÜN DEZENFEKTAN KULLANILMALI POX ( ÇİÇEK ) İSE ..BULAŞICIDIR.
VİRÜS KÖKENLİ HASTALIKTIR..
DİRENCİNİ ARTIRAN YEM ,GIDA ..VS..TAKVİYELER ,PREBİYOTİK KEFİR GİBİ ÜRÜNLER VERİLİR..AYRINTILI BİLGİ İÇİN

POX (ÇİÇEK ) OLARAK özel arama motorundan sitemizde değerli bilgiler mevcuttur.

bu dönemde bol temizlik yapınız .yemlemeyi yerlerde değil yemlıkle yapınız .su kapları yerden mümkünse 40-50 cm yüksekte olmalıdır.
küçük kümesimden bir foto olarak göstereyim .

Ekli dosyalar

• 23-01-14_153031.webp
    23-01-14_153031.webp
    21.1 KB · Görüntüleme: 931
  • 23-01-14_152719.webp
    23-01-14_152719.webp
    28.9 KB · Görüntüleme: 889
Fotosunu çektim yardımcı olursanız sevinirim dün yumurtladı dişiside :hayir:

Ekli dosyalar

• şişik.webp
    şişik.webp
    73 KB · Görüntüleme: 884