Güvercinimin bacağı topal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lodos81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

lodos81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin arslan
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Saygı değer abilerim kardeşlerim benim kafesimdeki kuşlarımdan birtanesi 4-5 aydır topallıyor kuş birazda zayıf ama yem yemede problem yok baya ilaç kullandım ama faydasını göremedim kırık çıkık UR flan yok önerdiğiniz bir ilaç veya tedavi yöntemi varmı

veterinerde baktı ama fayda göremedim dekort dene dedi kuşa zararlı diye kullanmadım

kardeş bizlerin kulladığı antibiyotik kremlerden kullanabilirsin yardımcı olabilir

Kırık, bir süre sonra iyi kötü kaynar bir yeden , tahminim içten bir sorun var, iç ur olma ihtimali yüksek , zayıf kuş ta diyorsunuz, bence iç ur var yada oluşuyor şu an .. Çok önemli bir kuş değil ise itlaf edin acı çekmesin . mühim bir kuş ise takviye balık yağı verin kuşa enerji verir güçlenmesine yardımcı olur .. bolşanslar .selamlar..ŞEREF

Merhaba arkadaşım fazla ilaç kullandım diyorsun bence kuşu biraz rahat bırak dinlensin.Belki arkadaşların dediği gibi kırık olupda yanlış kaynamış olabilir.Şu an topallama günlük yaşamını etkilemiyorsa sorun yok bence.Bünyesini toplaması için arkadaşların dediği gibi balık hapı ve vıtamin verebilirsin.Ayağın şiş olan bölümüne şişlik için kullanılan kremlerden eczaneden alıp deneyebilirsin.

sadece kendi görüşüm şiş yerine vazelin sürükte yumuşatabilirsin saygılarımla

Selam
Dekord insan sağlığı için kullanılan bir ilaç.hayvan sağlığı için kullanılanı vetaş firmasının vetakord isimli ilacı insülin şırıngasıyla 0.2 ml enseden deri altına enjekte edersen ağrısını keser ayağını yere basar 1 gün ara ile devam edebilirsin.1 , 2 gün içerisinde eskisi gibi neşesi yerine gelir 3 veya 4 gün devam ettikten sonra ilacı kes eğer tekrar topallamaya başlarsa uğraşırım diyorsan calsiyum takviyesiyle birlikte vetakord a devam et.eğer değerli bir kuş ise iğneye devam ederek kaçırabildiğin kadar yumurta kaçır.urlanan kuşlar içinde bu ilac kullanabilir yavru alınabilir.Arkadaşlara duyrulur.
Saygılarımla

Geri