Güvercinimin cinsi ne ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atleast36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

atleast36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Melih Cansız
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben bursalıyım daha önce hiç güvercin beslemedim o yüzden hiç bilgim yok bu akşam buldum bu güvercini acaba cinsi nedir ? Bu arada uçamıyor o yüzden aldım en azından bi problemi varsa bakmak için.

g3prq.jpg

çok karma bır kus ısmı varmı onu bıle tahmın etmek zor :).. normalde ala dıyoruz fakat kanat kısımları cımkelıye Anımsatıyor..kusun kanat kısmı uzun baya sanırsam ucucu bır kuş..Kanatına atmaca vs. vurmus olabılır yara felan var mı kanadında?

Gördüğüm kadarıyla yara yok, kuyruguna baktım arkada 2 tüğü yarıdan kopuk gibi doğalmıdır yoksa insanlarmı koparmış bilmem hiç anlamam, sol ayagının en sagdaki parmagı ezik biraz ama düzgün yürüyor, şu anda odama koydum bi kolinin içinde duruyor üstü açık ama kaçmıyor, zaten bu gün kediden kurtardım az kalsın kapıyordu, baktım uçamıyor aldım bende.

Bu arada kanatları kuyrugunun sonuna kadar uzanıyor bayağa bi uzun

Bursa kuşu sanırım

Kuş kırma biraz halsiz görünüyor ağzına bir diş sarımsak at suyuna azıcık elma sirkesi ve imkan var ise vitamin takviyesi ile çözersin. Vitamin isimlerine arama yaparak ulaşabilirsin, B12 gerekir sanırım.

selanik.. (dönek kuş)

FeLix_' Alıntı:
selanik.. (dönek kuş)

Emin misin? renk mi yanıltıyor acaba? Kafasında siyahlıklar oluyor mu selanik güvercininin?

Hepinize teşekkürler abilerim :) hemen yapıcam şimdi gerekli olan şeyleri iyi günler :)

alger' Alıntı:
FeLix_' Alıntı:
selanik.. (dönek kuş)

Emin misin? renk mi yanıltıyor acaba? Kafasında siyahlıklar oluyor mu selanik güvercininin?

yok usta, kuşun ana ırkı selanik, he kuyruk üstü vardır ayağında hafif tozluk vardır bu değerini düşürür, arttırır vs. Ama genel olarak göz siyah kafa yapısı bu şekilde gaga uzun hafif aşağı kıvrık, paça yoksa ve kuyruk iki baştan aşağıya sarkıksa (yani ters V düşün) bu kuşların ana ırkı selanik, dönektir.

kuşlar mavi ana renkte başlar, siyahı, kırmızısı vs. eşleşmeler ile meydana çıkar (ala dahil)

bu kuş safkan selanik mi diyen olursa da, maalesef hayır, bu kuş muhtemelen selanik ve dolapçı (veya saya) bir kuş ile eşe atılmış ana babadan gelip, selanik kanı ağır basmış, kuş selaniğe daha çok benziyor..

kuş bursa kuşudur bursaların nalbant ırkına aittir. makaracı bir ırktır fakat makara yapmayanı daha makbuldür.

bu kuşun cinsi mülakat kuşudur kardeşim bursa kuşunla aynı özellekleri taşır birde küllü rengi vardır

Merhaba kardesim öncelikle kuşun cinsi pal Dönek(selanik) kuş gayet sağlıklı görünüyor (:

Geri