guvercınımın cınsıyetını bulamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burhan3200
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

burhan3200

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burhan
Meslek
yok
İlgi Alanı
Kediler
sokak ta yakaladıgım guvercının cınsıyetını bulamadım daha kusculukta yenıyım yanı yardımlarınızı bekılıyorum :tamam:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0099.webp
    Fotoğraf0099.webp
    32.8 KB · Görüntüleme: 1,164
dıer resmı

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0101.webp
    Fotoğraf0101.webp
    37.9 KB · Görüntüleme: 1,190
kardeş o kuş zannedersem daha yavru yalnız tek bırakırsan küstürebilirsin

kus resımde kucuk gozukuyor normalde buyuk cınsıyetını ogrensem yarın eşını alıcam ama bılmedıgım ıcın baska kus alamıyorum

merhaba,

kuş erkek. ama dikkatimi birşey çekti kuşun boynumu dönük bana öyle geldide?

Saygılarımla,

Ramazan ABA

Selamlar,fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, kuşda ; sallabaş (salmonella) hastalığı var gibi duruyor.

Resimlerden anlamak oldukça zor.
Bence siz en yakın güvercin derneğine kuşuu alıp götürün ve ordakilerden yardım isteyiniz onlar size söylerler ve ona göre ordan eş de alabilirsiniz.

SALLABAS VAR NEYAZIKKİ NASIL DUZELTICEM BILMIYORUM BAZEN DUZELIYOR NORLMAL OLUYOR AMA COGU ZAMN SUREKLI KAFASINI DONDURUYOR IYILESIRMI BILMIYORUM YAVRUSUNU ALMAK ISTIYORUM KUSUN SARIMSAK YEDIR DIYORLAR YEDIRIOYUM AMA PEK ETKSI OLMUYOR BU KANUDADA YARDIMLARINIZ BEKLIYORUM KUSU DA DISI BULUCAM BUGUNLARDE

BUDA VDEO

Kuş kesinlikle sallabaş

burhan3200' Alıntı:
SALLABAS VAR NEYAZIKKİ NASIL DUZELTICEM BILMIYORUM BAZEN DUZELIYOR NORLMAL OLUYOR AMA COGU ZAMN SUREKLI KAFASINI DONDURUYOR IYILESIRMI BILMIYORUM YAVRUSUNU ALMAK ISTIYORUM KUSUN SARIMSAK YEDIR DIYORLAR YEDIRIOYUM AMA PEK ETKSI OLMUYOR BU KANUDADA YARDIMLARINIZ BEKLIYORUM KUSU DA DISI BULUCAM BUGUNLARDE
Kuşun durumu pek iyi gözükmüyor. Moral bozmak gibi olmasın ama iyileşmesi zor gibi . İyileşsede boyundaki o yamukluk kalır . Eş alıcam,yavrusunu alıcam diyorsanız bu şekilde yavruda büyütemez , büyütsede ileride o yavrudada bu rahatsızlık tekrarlayabilir . Eniyisi sağlıklı güvercinler bulup onları çoğaltmanız olur . Bu güvercinede ayrı bir yerde yaşadığı kadar bakabilirsiniz,bildiğim kadarıyla; bu tehlikeli hastalık kuşdan kuşada bulaşabiliyor.

sallabastan kurtulmak ıcın once bır eczaneden balık yagı alacaksın ufak bezelye ksadar sabak aksam vereceksın kusa bbırde aksam bır dıs sarımsagı ortadan kesıp ver kusa 1 haftada duzelır ınsallah ben oyle yapmıstım duzeldı

Kuşunu yemlemeden önce sarımsak at agzına 1 diş sarımsagı ufak ufak yap agzını acıp ver.Sakın jilet filan atma sana şimdi çevrendekiler boynuna jilet at filan der sakın yapma sadece sarımsak yedir.Birde yavru alırsan yavrulardada sallabaş göreceksindir.Bendede 1 tane var boynu dönük onu kümesten ayrı tek koyuyorum digerlerine bulasmasın diye hastalık geceli 3 ay oldu ama güvenip koymuyorum.

arkadaşlar benim de bir sayam var o da sallabaş hastalağı var bunun tedavisi nedir
bilen varmı ?

Geri