Güvercinimin dışkısı bi tuhaf YARDIM ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aslan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 913
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aslan55

Üye
Katılım
24 Kas 2012
Mesajlar
167
Tepkime puanı
0
Yaş
28
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aslan Dikme
Meslek
Web Programlama ve Tasarım
Şehir
Samsun
İlgi Alanı
Kediler
Güvercinimin 3 4 gündür pek fazla keyfi yok normalde 20 dk falan uçururdum bunu şimdi 2 tur atıp gelıyo hemen taklada atmıyor daha , ve dışkısı bana bi tuhaf geldi hastalıklı gibi , demin bi kenarda posurmusdu öyle , eğer bu hastalıksa diğer kuşlarada bulaşırmı?
Ben şundan korkuyorum 5 6 gün önce istanbuldan gelen kuşlarımın biri öldü ve kümeste 1 gece falan kaldı , bu istanbuldan gelen kusdan mı hastalık bulasdı acaba ?
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf-0014.webp
    Fotoğraf-0014.webp
    41.5 KB · Görüntüleme: 705
normal bir durum değil kuşda öldü diyorsun daha fazla bilgisi olan hastalıklar konusunda biri yazana kadar kuşu ayır derim ben geçmiş olsun
 
kusu ayrı bir yere al kümesini dezenfekte et kusum öldü diyosun bu kus hastaysa diger kuslara hastalıgın gecme oranı yüksek en dogrusu karantinaya al kusu gözlemle dışkısının rengi nasıl tüylerini kabartıyormu gözle görülür zayıflama vs var bunlarıda belirtirsen sana daha iyi yardımcı oluruz gecmiş olsun
 
İç kurumaya benziyor giderek daha berrak aynı su gibi olmaya başlarsa iç kuruma başlamıştır. Birde kuşu eline aldıgında kilo kaybı ve kemiklerini hissediyorsan kurumadır. Son 1 haftada 2 kuşum iç kurumadan öldü. Anlamadıgım tek nokta bu güne kadar ölen tüm kuşlarım dişi.
 
merhaba,
ön karantina ve durumuna göre gerekli önlem tedavisi uygulamadan kafesinize doğrudan kuş sokmayınız! imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. kuşlarınızı iyi gözlemleyip, karma hastalıklara karşı ağız içi, tüy araları, bacak, kanat ve altları, göbek, anüs vs. daima kontrol ediniz. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. konuları siteden aratabilir veya buradaki dökümandan https://goo.gl/TVOLqb öncelikle faydalanabilirsiniz. Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup okuyabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. üşüyenleri kuru ve uygun sıcaklıkta tutunuz! kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..
 
önerileriniz için saolun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst