Güvercinimin göz sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bu sabah terasa cıktığımda bir güvercinimin sağ göz kapağı hafif kabarmıs ve içi suluydu.Göz nezlesi diye düşünüp kuşçuya götürdüm. Kuşçu ya nezle yada kümesteki diğer kuslar vurmuslardır dedi.Şırınga ile bir ilaç sıktı gözüne ve ağzının içine.Bu sorun nedir.Ve bu ilaç iyi gelirmi ?

Güvercin Hastanesi
P i g e o n H o s p i t a l

ORNIMIX

Güvercinlerimiz solunum, akciğerleriyle ilgili hapşırma, kıhlama, göz nezlesi, sümük, balgam gibi tüm sorunlarının giderilmesi ve korunması içindir. Bu tür şikayetler en sık rastlanandır. Havadan kümese bulaştığı için sık görülür ancak erken önlem alınırsa bulaşması engellenir. Tedavisi kolaydır ancak kümeste dikkat ve gözlem gerektirir. Erken teşhis ve tedavi edilemezse kronikleşir, güvercin taşıyıcı kalacağından maalesef imha edilmesi gerekecektir. İnsana da bulaşabilen bu mikrop bizlerde kuru öksürük yapar. Tedavi ve korunması Ornimix ile kısa ve kesindir.

Kullanım şekli ve dozu:

ORNIMIX uygulamadan önce kümesten tüm kalsiyum kaynaklarını (Grit, mineral, taş) kaldırınız. Kalsiyum Ornimixin etkisini azaltır. Poşetin tamamını 2 litre içme sularına karıştırınız. Korunma amaçlı herhangi bir belirti olduğunda 1 gün. Tedavi amaçlı 2-4 gün üst üste. Tek kuşa yarım çay kaşığı (darı büyüklüğünde)

Not: Beraberinde solunum destekleyici sky-vit kullanınız.

ALINTIDIR
http://www.guvercinhastanesi.com

Selamlar
Erdal bey bu ilacı kullabilirsiniz yaşadıgınız yerde yoksa güvercinhastanesi sitesinden internet üzerinden alabilirsiniz...

Teşekkür ederim.Ben kendim ilaç almadım.Kuşçuya gunde 1 kere goturuyorum o sırıngayla ağzına ve gözüne ilaç sıkıyor.İyileşene kadar sıkmak gerekli dedi bende goturuyorum?Adını bilmiyorum ama Bu ilaç iyi gelirmi ? 3 gündür sıktırıyorum.

Kardeşim mrb arkadaşım önerdiği ilaç guzel hergun kuşcuya gitmek yerine bazı ufak şeyleri kendimiz halledebiliriz sanırım yakında ecz varsa genta damla veya gentagut damla al sabah 1 akşam 1 damla damlat 2 gunde hıçbırşey kalmaz.Kuşu başka yerde tedavı et neolur bulaşabılır başka kuşlara saygılar.

ORNİMİX adlı ilacı içme sularına karıstırdıktan sonra kendılerınınmı ıcmesı gerek yoksa elımızle sırınga vb. yoluyla belırlı dozdamı vermek gerekıyor.Bir sorum daha var 1 poset yetıyormu yanı 1. gun 1 poset dokup 2. gun suyu tazeleyıp yenı bır poset dokmemızmı gerek.Kullananların ve bılenlerın cevabını beklıyorum.

Kuşçu belki kuşunu iyileştirir ama sana 2-3 tl ye mal olacak şeye 5-10 tl alır. Sen tetra 250 al ağzına 1 tane at hiçbirşeyi kalmaz 1 günde geçirir...

SİNAN ÖZTEKİN

pollat- SİNAN ; :ckmk: :haha: :heyo: YİNE GÜLDÜRDÜN beni şirin çocuk . hiç olmazsa 3 gün diyelim. dozajı da önemli herhalde. görüşürüz . :oley:

[email protected]' Alıntı:
pollat- SİNAN ; :ckmk: :haha: :heyo: YİNE GÜLDÜRDÜN beni şirin çocuk . hiç olmazsa 3 gün diyelim. dozajı da önemli herhalde. görüşürüz . :oley:

:ckmk: :ckmk: Ama abicim doğru değil mi? BEn bu güne kadar kaç kuşta kullandıysam en fazla 2 günde geçti.. Kendinize iyi bakın...

SİNAN ÖZTEKİN

Ornimix adlı ilacın kullanısını soruyorum :hmm:

arkadaşlar şimdi ormitap diye bi ilaç kullanıyom göz nezlesine bire bir ilk günde ika adet 5 saat arayla sonraki günde 1 er 4 gün vertdim benim çakmaklı turp gibi

Tetra verilecekse eğer Kesinlikle sabahları aç karnına olması Gerek aksi taktirde kusuyor güvercinler.

Geri