güvercinimin gözü kapandı acil..

erdem77

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erdemmutlu
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar güvercinimde resimdeki hastalığın aynısı var tedavisini nasıl yapmalıyım..kullanılan ilaç v.s nelerdır şimdiden teşekkürler....
hastalik.jpg

Selamlar.Kuşunuzda çiçek hastalığı var.Tedavi yöntemleri hakkında birçok konu açılmış.Biraz araştırma yaparsanız yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz.Saygılar...

gagasında bacağında götündede varmı yoksa sadece gözündemi gözünde ise sadece göz iltihabıdır buda teramiycin göz melhemi kullan insanlar için kullanılan ucuz ve etkili bir ilaçtır. Ama her yerinde varsa çiçektir kart kuşlarda çiçek kendiliğinden geçer tüy dizmiş kuşlarda iyleşir ama yavru ve yemdeki kuşlar için işin zor
çiçek hastalığı ile ilgili yazım var onu oku

sadece gözünde var..az önce teramiycın sürüdüm bakalım..inşallah bır faydasını görrum.

kaç günde belli olur...1-2 gunde gözle görülür bir iyilkeme olurmu yoksa 1-2 hafta sürermi..

Selamlar
Bana resimden pek çiçek gibi gelmedi.Daha çok çapak var sanki.
Ornıtab tablet veya vetakord enjektabl dan insülin sırıngasıyla iki çizgi göğüsten kas içine yaparsan daha hızlı sonuç verir.

mavigalaca76' Alıntı:
Selamlar
Ornıtab tablet veya vetakord enjektabl dan insülin sırıngasıyla iki çizgi göğüsten kas içine yaparsan daha hızlı sonuç verir.
arkadaşım resim zaten alıntı resim üzerinden yorum yapma

göz sulanması bir üst solunum yolu rahatsızlığıdır. çaresi ornitab tır. hırıltılı soluma burunda sümük ile beraber olur. bunun dışında gözde mikrop kapma kavga esnasında alınan bir darbe vs sonucunda olur bununda çaresi genta göz damlasıdır. çiçek ise yapılacak pek birşey yok akışına bırakmak lazım.

Merhaba.
Kuşun son durumu ile ilgili bir şey yazmamışsın.
Ben böyle durumda hemen şekersiz çayla
gözü siliyorum. Sonra göz damlası damlatıyorum.
İyi geliyor.Şimdiye kadar tedavi edemediğim kuş olmadı.
Son durum nedir?
İstanbuldan Neco.

erdem22' Alıntı:
göz sulanması bir üst solunum yolu rahatsızlığıdır. çaresi ornitab tır. hırıltılı soluma burunda sümük ile beraber olur. bunun dışında gözde mikrop kapma kavga esnasında alınan bir darbe vs sonucunda olur bununda çaresi genta göz damlasıdır. çiçek ise yapılacak pek birşey yok akışına bırakmak lazım.
arkadaşım genta demişsinde genta teramycin aynı şey sulanma ayrı iltihaplanma ayrısulanma üst solunum değil

erdem77' Alıntı:
selam arkadaşlar güvercinimde resimdeki hastalığın aynısı var tedavisini nasıl yapmalıyım..kullanılan ilaç v.s nelerdır şimdiden teşekkürler....
hastalik.jpg

Selamlar
Bu resmi alıntı yaptığın kaynakta tedavisi için izlenebilecek yollar harfiyen yazıyor :buyrun:
Biraz araştırıp gereksiz konu açmamayı öğrensek..
Ama daha da önemlisi güvercinlerimizi hasta etmemeyi öğrensek!! :kitap: :kitap: inanın tedavi için harcanan maddiyat, zaman ve üzüntüden kurtulmayı becerebiliriz!!

zahirbaba' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selamlar
arkadaşım resim zaten alıntı resim üzerinden yorum yapma

Resim alıntıdır veya değildir kuşu buradan göremeyeceğimize göre adam kuşun rahatsızlığına en yakın resmi koymuş.Resmin üzerinden yorum yapmayacaz nereden yorum yapacaz sayın arkadaşım.Yazdığını düşünerekmi yazıyorsun ben merak etmeye başladım.

Geri