Güvercinimin Gözü Kapanmak Üzere

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz ? göz nezlesi oldugunu dusunuyorum damla kullanıyorum sabah aksam ama hala boyle.. VİSİNE adlı damladan kullandım insan için olan.. Size göre bildiginiz bir ilac ismi var mı?
05122009489j.jpg

05122009490.jpg

05122009491.jpg

Re: Güvercinimin Gözü Kapanmak Üzere =S ??? RESİMLİ

Selamlar kuşlarınız iyileşrebilir telaş etmeyin .. derhal eczaneden GENTA adlı göz damlasından alın ve kullanmaya başlayın, ucuz bir damla oldukçada etkiLi.. selamalrŞEREF

Re: Güvercinimin Gözü Kapanmak Üzere =S ??? RESİMLİ

Kuş gözünü bir yere vurmuş veya göz nezlesi olmuş. Böyle durumlarda TETRA250 birabir. Günde 1 tane tetra250 ver 2 günde inşallah birşeyi kalmaz kardeşim... Tetra gözünü büyük ihtimalle açar ama açmazsa günde 1-2 kere teramicin siye eczanelerde melhem var 1 tl ondan al göz kapaklarını yumşatır...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

kardeş damla felan boş iş.hastalık kuşun gözüyle ilgili değilki damla işe yarasın .hastalık solunumla ilgili göze vuruyor sonrada..bu hastalığın sana kesin çözümünü söyleyeyim.kolay bir hastalık ben çok kuş iyileştirdim.5 gün sularına toplu suluğa 2 lt suya bir paket ornimiks ds toz atacaksın hergün değiştireceksin.çok hasta görünen varsa onada tek doz 5 gün ağızdan ornitab hap vereceksin.sorun 5 gün soonra kesin çözülecek.diğerlerinede buluşmaz böylece yoksa tüm kümese bulaşır özellikle yavru kuşları etkiler..kolay gelsinn...

hidroxin sıvı ilaç,göze bir tamla ağızada iki damla iki gün de geçirir, kuşun göz neslesi ve solunum problemi var, bu bahsettiğim ilacı bulabilirsen çok faydasını görürsün.

Selamın aleyküm herşeyden önce gecmiş olsunder bian önce umarım hastalığı üzerinden atar resim gönderipte belirtmen daha sağlıklı sonuçlar verir buşekilde çünkü arkadaşlarında belirttiğigibi sadece göznezlesi değil solunum yollarındada sorun var vede nezleyi atlatmak üzere olabilir resimden gördüğüm kadar gözler kızarmış yaşarma kesilmiş duruyor umarım biran önce düzelir ALLAH a emanet olasın

arkadaşlar kuşun gözü bugun daha iyiydi açılmış durumda yani ama tek sorun gözun alt derisi biraz aşagıya sarkmış gibiydi. bunun anlamı nedir acaba ? damlaya devam edicemde bu sarkmayı ortadan kaldırabilirmi? teşekkürler..

arkadaşlar kuşu kaybettim :hungur: çok üzgünüm.. elimden gelen herşeyi yaptım ama olmadı :hungur:

ornithoz kompleksi olmuş güvercinin. gözüne gentagut isimli antibiyotikli göz damlasından kullan. ama esas sorun solunum yolu rahatsızlığı. ornitab tablet halinde ilk gün 2 tane, sonra 3 gün birer tane. hiçbirşeyi kalmaz...

1 ay önce kusumun gözleri sulanırken göz nezlesi oldugunu dusunerek, caresine çözüm ararken bu yazıyı okuyarak tetra250 kullandım. gözleri yavaş yavaş iltihap topluyordu ve gagasını geriye dogru zaman zaman acıp kapadıgını gözlemliyordum. hergün gözlerine demlenmiş sogutulmuş çayla pansuman yapıp ilaçlı suyunu içiriyordum, zerre faydası olmadı. yaptıgım diger arastırmalarda kusun önce gözlerinin iltihap topladıgını içtense solunum yollarını sardıgını ve hayvanın kendi sıvılarıyla ölümle sonuclanacagını yazdıgını okudugum an veterinere goturdum.. ama bu 1 haftalık sureçte gozlerı nohut buyuklugunde şişmiş ve kapanmıstı bile..
veterinerin söyledigi şuydu:
''Kuşların göz yapıları oldukça hassastır geç kalmışşınız iltihaplar gözü günden güne içten eritir. ilk olusum basladıgında gelmeliydiniz muhtemelen gözlerini kaybetti iltihaplar cıkmadan bişey demem dogru degil..'' o anda dunyam karardı sanki
iltihabı gozunden kusturmak için damla verdi ilk kullanım orda oldu ve 10 saniye içinde güvercinim ust tabakadakı ıltıhabı attı. 2 gun sonra ise nohut buyuklugunde bı parcanın tamamını cıkardı. ama gozuken goz degil siyahlık sadece.. sanırım evet göz erimiş artık kuşumun iki gözüde kör oldu ve bu vicdan azabı beni yiyip bitiriyor..
üstelik daha yavru.. :(
o damlayı merak edenler için suprogut gunde 4 defa 2 şer damla.. tabi yanında hergün gagasından verilen bir sırınga sıvı (vucutta topladıgı sıvıları atması için) ve hergün goz kapaklarına surmem gereken bir krem.. benim gibi ögrenci olupta üç kuruşla idare etmek zorunda olan biri degilseniz veterinere goturmeniz en mantıklısı gözünüzde büyüterek vakit kaybetmeyin benim gibi.. merak edenler için muayene ücreti 20 tl..

mezatlarda 10 tl ye damla satılıyo onu al goze 1 damla agıza 3 damla sabaha hıc bıseyı kalmaz ama damlayı gozune uyguladıktan sonra kus 2 3 saat gozunu acmaz korkmaz sen saglam olsun dersen 1 gun daha uygula kesın cozum

Geri