güvercinimin gözünde bir sorun var napmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar ve abilerim acil yardım ederseniz sevinirim.kuşumun sağ gözü resimlerde görüldüğü gibi.sol gözü de çektim ki farkı anlayın diye.napmam gerekir.yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0233.webp
    IMG_0233.webp
    271 KB · Görüntüleme: 1,504
  • IMG_0234.webp
    IMG_0234.webp
    293.2 KB · Görüntüleme: 1,497
  • IMG_0235.webp
    IMG_0235.webp
    236.5 KB · Görüntüleme: 1,465
kardeş kuşun gözünde pek birşey yokta, ağzında çiçek yada pamukçuk var gibi, birşeyler gözüküyor,tahminime görede ağzı sarı sarı çiçek dolmuş kuşun, bu da kuşun solunumunu olumsuz etkiliyor, çiçek hapı,damlası mutlaka vermen gerek, hap olarak gambamix damla olarakta hidroxin temin edebilirsen, yada farklı ilaçlar vardır çiçek için hemen ver,

öldürmez süründürür, :) tabi buda kuşta direnç kaybı, zayıflama falan yapar zamanla tedavi etmezsen ölür, ağzını temizleyemezsin çok dikkat ister kanama yaparsa iyi olmaz, sen hapı bulabilrsen daha iyi olur ertesi gün iyileşmeye başlar ama hap ve ilaçlarda da şu aralar sıkıntı var biliyorum, temin etmez çok zor, benzeri ilaçlarla dene, kuşçulara sor çiçek için ilaç de , yardımcı olurlar.

bunlar ithal güvercin ilaçları, tarım ve köyişleri bakanlığda satışını yasakladı, bu yüzden bulman çok zor, eczanelerden de temin edemezsin, ama kuşçulara sorarsan aynı etken maddeyi taşıyan başka ilaçlar önerebilirler,

bu kadar görnütüde %90 çiçek, ağzını aç sarı sarı içinde yapışık şeyler varsa çiçek, çünkü gagasını yanından taşmış, ve nefes almada zahmet veriyor hayvana ,

Geri